E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
RadiosJani
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hûtõrács

Hozzászólás Szerző: RadiosJani »

Hello! érdeklõdnék, hogy merre tudok venni, beszerezni 97-es E11-hez Hûtõrácsot. Az a müanyag cucc elöl. De nem az alap-gyári érdekelne, hanem valami egyéb vadabb, változat (és nem az ezüst). Ebben tudnátok segíteni?
Tsy.-
ati999
Újonc
Újonc

Re: Hûtõrács

Hozzászólás Szerző: ati999 »

Én itt találtam: hûtõrács
RadiosJani
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Re: Hûtõrács

Hozzászólás Szerző: RadiosJani »

ati999 írta:Én itt találtam: hûtõrács
Köszi szépen. Igen ezt lestem már de csak ezüst van meg sima fekete. Keresgélek még, csak gondoltam hátha valaki tud valami helyet, eladót, vagy oldalt ahol akad :)
Tsy.-
Karl McKenick
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Karl McKenick »

toytomi írta:Nem titok az. :) Tisza Volánnál vagyok felújítós bõ egy éve, azelõtt maszeknál voltam.

Gyertya cserét próbáltál már amúgy? Hátha ilyen kis probléma van csak.
Az ilyeneken már túl vagyok. Azért kösz a tippet. Most éppen azon agyalok, honnan lehetne egy kopogásérzékelõt szerezni olcsón. Bontott is lehetne, csak biztos jó legyen. Van valami tuti Toyota bontó képben?
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

A kollégiumi úti bontóba szokott lenni 1-2 Toyota. Ott van rá esély szerintem.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Karl McKenick
Újonc
Újonc

Kedves Car-társaim!

Megosztom veletek másfél hónap tapasztalatait.

A kopogós motorommal kezdek megbarátkozni. Bújom a fórumokat meg a youtube-ot, van szó néhány féle kopogásról. Egyet tapasztalok közülük: ha alapjáratról felpörgetem, majd visszaengedem a gázt, amíg esik a fordulat, halkan kerreg a motor, de csak a motortérben hallható (dugattyúcsapszeg lógás?).

Menet közben gyorsításkor morog, mintha állandóan nagy lenne az elõgyújtás, de nem állítható, már elosztó nélküli típus. Ha néha becsörren, hallhatóan visszavesz, tehát a kopogásérzékelõ jó. Merjem neki nyomni?

A fogyasztásom mesés, 6,5 erõsen vegyesben, sok hidegindítással (mondjuk Spurival nyomom...)
A hátsó fõtengelyszimering elfosta magát olajcsere után, mondjuk kissé könnyezett már, de úgy látszik az Aral betette neki a kaput.

1 stabi bekötõt kellett cserélnem meg egy féltengely gumiharangot eddig.

Bocs, ha untattam valakit ezzel, várnám a véleményeteket, ha bármi eszetekbe jut ezekrõl.

Köszönöm.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Szia,

pár gondolat, ha már kérdezted... :)

Nekem mindkét autó halkan kerreg, amikor 1-esben motorfékezek, erre azt mondták, hogy normális. (ez a rezgõcsõ környékérõl jön, biztosan nem a motorból)

Legutóbbi fogyasztásom hasonló körülmények között 6.5l, de mindenféle csodaszer nélkül, Shell Fuelsave 95-ös benzin, 5W-40 olaj (Motul illetve Mobil). Igazából sosem volt 7l feletti fogyasztásom (kivéve az autópályázás 50% bioetanollal), bár óvatosan vezetek, az igaz :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Karl McKenick
Újonc
Újonc

Barátaim a zûrben!

Legfrissebb fogyasztásom 6,4. Spuri nélkül, itteni tanácsra Shell fuel save 95. Bevált. A kopogásom is csökkent. Mintha nem lennének akkora robbanások az égéstérben. ( Ugyanitt fél flakon Spuri eladó ... :lol: )
A baj: olajfolyás. Az a gyanús, hogy a fõtengely mindkét végén egyszerre indult meg, ma nézegettem, és nem igazán tudom eldönteni, szimering lehet vagy az olajteknõ pasztája engedett a teknõ két végén.
Létezik ez? Mintha már láttam volna itt a fórumon hogy valaki újrakente az olajteknõt.
Csak azért kérdem, mert nem mindegy hogy a váltót meg a teljes vezérlést kell lebontanom, vagy az olajteknõt újratömíteni. :(
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szerintem szimering. Ha nem volt eddig bontogatva az olajteknõ, akkor nem jellemzõ, hogy onnan folyna.
1 veztengely szimering, elsõ-hátsó fõtengely szimering. Ezeket alaphangon cseréld. Ha ahátsó is folyik, az szívás, mert le kell venni a váltót.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Karl McKenick
Újonc
Újonc

Pacsker írta:Szerintem szimering. Ha nem volt eddig bontogatva az olajteknõ, akkor nem jellemzõ, hogy onnan folyna.
1 veztengely szimering, elsõ-hátsó fõtengely szimering. Ezeket alaphangon cseréld. Ha ahátsó is folyik, az szívás, mert le kell venni a váltót.
Most lemosogattam, és várom a hatást. Mondjuk az igazsághoz tartozik hogy a múltkor egy-két decivel több került bele olajcserénél, nívó fölött volt, azóta szedtem ki belõle.
Valami adalék esetleg beválna? Vannak ilyen folyásgátlók, ami állítólag megpuhítja a gumi alkatrészeket. Bár ebben én annyira hiszek, hogy még sosem gondoltam rá hogy egy adalékkal oldjak meg egy kopásból adódó problémát. Csak azt a rohadt váltót ne kéne levenni ezért! :cry:
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

4E-FE motoron a szimmerring háza alatti csészénél el szokott engedni az olajteknõ tömítése. Legalábbis nálunk ez volt.

Továbbá sokkal olcsóbb mint tömítést cserélni, és elõbb-utóbb úgyis el fog engedni a paszta egy ilyen idõs autónál.
Szerintem inkább pasztázzátok újra a következõ olajcserénél. Legalább ki tudjátok takarítani a teknõt, aztán ha még mindig ereszt, akkor jöhet le a váltó... :?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Karl McKenick
Újonc
Újonc

PiciPeti írta:4E-FE motoron a szimmerring háza alatti csészénél el szokott engedni az olajteknõ tömítése. Legalábbis nálunk ez volt.

Továbbá sokkal olcsóbb mint tömítést cserélni, és elõbb-utóbb úgyis el fog engedni a paszta egy ilyen idõs autónál.
Szerintem inkább pasztázzátok újra a következõ olajcserénél. Legalább ki tudjátok takarítani a teknõt, aztán ha még mindig ereszt, akkor jöhet le a váltó... :?
No erre gondoltam! Szimering folyásnál a lendkerék szétszórja. De nálam csak csurog ki alul. Azt hiszem, egy olajteknõ leszereléssel kezdek.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Ha arra jártok nézzétek meg a vezérmûtengely szimmerringjét, és a másik tengely vakdugóját. Nekem ott is eresztett, és az is lecsurog a teknõ aljáig. Ráadásul szelepfedél tömítés hibának látszik. :evil:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Ma megcsináltuk az angol gyártású Corollánk szelepfedéltömítését (szelephézag méréssel és persze vezérmûszíj állapotfelméréssel egybekötve :)
Pár infót megosztanék, hátha ezzel másnak könnyebben fog menni:

- a motoron keresztben átmenõ kábelcsatornát a generátorról le kellett csatlakoztatni, illetve a tûzfal felé menõ felfüggesztését is ki kellett ugrasztani a helyérõl, enélkül esély nem volt félrehúzni a kábelköteget a szelepfedélrõl
- a gyertya tömítõgyûrûket csak úgy tudtuk cserélni, hogy mindegyiket tartja 3-3 fülecske, amelyek egy nagyobb lemezbõl jönnek ki. Ezeket a füleket kell kihajlítani, majd csere után vissza... nem örültem neki, de más megoldás nem volt. Gyárilag vélhetõen elõbb behelyezik a tömítéseket, majd a lemezt felszegecselik - leszedni és újraszegecselni mi nem tudtunk és nem is akartunk...
- amennyiben a fenti lemezkihajlítós módszer a korrekt, akkor láthatóan még sosem voltak cserélve a gyertya tömítések, 250E km-t bírtak, és Elring gyártmányúak a gyáriak (újonnan is Elringet kapott, amelyek picit ugyan máshogy néznek ki, de a szívet melengetõ Made in Japan felirat volt az újakon :)
- a szelepfedél tömítés nagyobb hajlataiba (a félkörök és az egyenesek találkozásához) tettünk "piros" tömítõpasztát is, illetve az összes rést féktisztítóval olajmentesítettük - aki házilag belevág, mindenképpen szerezze be ezeket a cuccokat, és ügyeljen, hogy ezek ne menjenek a nem kívánt helyekre, de egyébként nem bonyolult a mûvelet, a következõt már egyedül fogom csinálni... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lehella »

Sziasztok! Olcsón tudnék venni egy lámpa búra üveget az E11-ünk lyukas elsõ fényszórója helyett, lényegesen olcsóbb mint egy komplett. Kérdésem az, hogy hogyan lehet kicserélni az üveget viszonylag egyszerûen, fájdalommentesen? Valaki foglalkozott már ilyesmivel?
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Válasz küldése