E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
PTom
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: PTom »

Funkii írta:Van valakinek tapasztalata direkt szûrõvel kapcsolatban vvti motoros autónál? Érdemes vele foglalkozni v nem dob annyit a motor karakterisztikáján? Egy ismerõsöm azt ajánlotta vegyem ki a levegõszûrõt egy rövid út erejéig, így megtapasztalhatom mi lenne a hatása. Ez járható út v nagy marhaság?
A direkt szûrõt már soxor átbeszélték a fórumon. A hangja nagyobb lesz de semmi több ahogy Pepe is írja mert a gyári levegõszûrõ is túl van méretezve.
Leszedni a levegõszûrõt? Isten õriz! A finom kis illesztések biztos nem veszik jó néven a por meg homokszemcséket. Én még az olajbeöntõ kupakot se szívesen nyitom meg :)
Kép

98' AE111L-AEMDKW
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Funkii írta:Van valakinek tapasztalata direkt szûrõvel kapcsolatban vvti motoros autónál? Érdemes vele foglalkozni v nem dob annyit a motor karakterisztikáján? Egy ismerõsöm azt ajánlotta vegyem ki a levegõszûrõt egy rövid út erejéig, így megtapasztalhatom mi lenne a hatása. Ez járható út v nagy marhaság?
Én raktam az enyémbe. Alakítottam egyedi csövet hozzá. A gond az, hogy nem tudod odavezetni a szûrõhöz a kintrõl érkezõ levegõt, ezért csak a motortérben felmelegedett levegõt tudja beszívni a motor. Nem egy hatalmas probléma de ez azt okzzhatja, hogy a áldásos hatása (direktebb gázreakció) csak nagy menetszél (sebesség esegén) tud néhány többlet lóerõt produkálni. Kis sebességnél haloványabb lesz kicsi a gép a gyárinál is! Általában nem megoldott probléma az sem, hogy a bejövõ levegõ hõmérsékletét mérõ szondának sem alakítanak ki helyet, ezért az ecu a motortér hõmérsékletéhez igazítja a többi paramétert. Korábban már írtam, hogy ehhez a típushoz van (asszem K&N) sportlégszûrõ betét! Az elv ugyanaz, vagy is több levegõt kap (elvileg) a motor. Keress rá! Nagyjából egy 20-asért buherálás nélkül tuningoltad a verdát.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
PTom
Visszajáró
Visszajáró

Ma kényeztettem egy kicsit a gépet. Elvittem a Toyota szervizbe. Látott régi és új arcokat. :) Kipucolták a klímát kapott szép piros alapon fehér feliratos dobozos pollenszûrõt és a klímát is feltöltötték. 650 gramm helyett csak 400 volt benne (ezért szörcsögött). Motor is le lett mosva. Meg pár pár kis apróságot is helyreraktak rajta a doktorok. :) Azt kell mondjam hihetetlen olcsón megúsztam. Máskor is vittem már márkaszervizbe és nem csalódtam most sem, sem a szervizben sem az árakban. Nem volt drágább mint máshol.
Kép

98' AE111L-AEMDKW
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

legújabb összeesküvés-elméletem:

Tegnap járó motornál fújtam levegõt a kerekekbe, közben észrevettem, hogy az elsõ kerekek kicsit 'remegnek', na ilyen eddig nem volt.

Nemrég volt olajváltás, 10W-40-rõl 5W-40-re, azóta mintha picit lejjebb ment volna az alapjárat, elképzelhetõ ilyen ?
És az elképzelhetõ, hogy a kerekek remegése normális egy bizonyos alacsony alapjáratnál, vagy inkább a motor felfüggesztését nézessem meg ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
PTom
Visszajáró
Visszajáró

Az alap kerekek elég ballonosak. Én még nem figyeltem de elképzelhetõ hogy ezért látszik hogy rázza. Klíma nélkül 750, klímával 900-950 ford/perc az érték aszem, de néha változhat pl a ventilátor ki-be kapcsolásánál. Autón belül nem ráz? Nem hinném hogy baj lenne de a motor ill. váltótartó bakot érdemes megnézni.
Kép

98' AE111L-AEMDKW
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

PTom írta:Az alap kerekek elég ballonosak. Én még nem figyeltem de elképzelhetõ hogy ezért látszik hogy rázza. Klíma nélkül 750, klímával 900-950 ford/perc az érték aszem, de néha változhat pl a ventilátor ki-be kapcsolásánál. Autón belül nem ráz? Nem hinném hogy baj lenne de a motor ill. váltótartó bakot érdemes megnézni.
Csak a ford. szám mérõ mutatóra tudok hagyatkozni, az olyan 600 körül mutat néha, az olajcsere óta. (amúgy az autó rendben van, nem rángat, nem fullad, tökéletesen mûködik)
A 'ballonos' dolgot nem értem, de 175/65R14 van fenn.
A bakokat megnézetem, köszönöm a tippet.
PTom
Visszajáró
Visszajáró

Jorn írta:
PTom írta:Az alap kerekek elég ballonosak. Én még nem figyeltem de elképzelhetõ hogy ezért látszik hogy rázza. Klíma nélkül 750, klímával 900-950 ford/perc az érték aszem, de néha változhat pl a ventilátor ki-be kapcsolásánál. Autón belül nem ráz? Nem hinném hogy baj lenne de a motor ill. váltótartó bakot érdemes megnézni.
Csak a ford. szám mérõ mutatóra tudok hagyatkozni, az olyan 600 körül mutat néha, az olajcsere óta. (amúgy az autó rendben van, nem rángat, nem fullad, tökéletesen mûködik)
A 'ballonos' dolgot nem értem, de 175/65R14 van fenn.
A bakokat megnézetem, köszönöm a tippet.
A gumi és a felni átmérõ közötti távolság nagy 6,5 cm ezért ruganyosabb "ballonosabb" . Ezért lehet hogy látod ahogy mozog az autó. Én pl ha a kocsi seggét megnyomom oldalról akkor szépen elkezd ficánkolni a kocsi.
Kép

98' AE111L-AEMDKW
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ééértem :)

Azóta mondjuk nem tapasztaltam, nem is ment le így a fordulatszám.... fura volt, hogy nyúlok a szelepsapkához, és látom, hogy remeg... :)
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

csazso írta:Néztem a képeidet, hogyan tudtad lebontani a kalaptartó kárpitot? Hogyan lehet kiszerelni a hátsóülést ? Nekem is Harmonym van, az nem dönthetõ hátsó ülésû. Cserélni akartam a hátsó gyári hangszórókat , de nem tudtam szétbontani a dolgokat.Köszi
Elõször a hátsó ülést kell kiszedni, hogy hozáférj a kalaptartóhoz.
Az ülõlapot két fém patent tartja az elejénél alul. Dugd be a kezed a szélén, és kezd el húzni az autó belseje felé, és meg fogod találni. Ezeket csak erõsen meg kell húzni fölfelé, és utána ki lehet szedni.
Ez után látszik a háttámlát alul leszorító 3 csavar. A középsõ biztonsági övet nem szedtem ki, uh annak a csavarját nem kell piszkálni, az alatt is kibújtatható a háttámla. A kivételhez elõször meg kell emelni az egészet, felül 5 fülre van "felakasztva" a támla.

Kép

A kalaptartót két oldalról a mûanyag takarók tartják, azokat egyszerûen fölfelé kell kipattintani; az elõre mozrulástül meg két kis patent fogja, kb a héttémla fölsõ peremének a vonalában.
A középsõ bizt.öv dobozát elõre felé húzva lehet kiszedni, akárcsak a pótféklámpa lámpatestjét (elõtte a csomagtartó felõl húzd le róla az elektromos csatit).
Ez után a kalaptartó egyszerûen kiemelhetõ. :)

A hangszóró tartókeretében a csavarok kb 110 mm-re vannak egymástól (kicsit nagyobb, de egy alátéttel vagy nagyobb fejû csavarral pont jó), amibe a 17-es Pio simán belement nekem farigcsálás nélkül.
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

csazso írta:Kérdésem volna: az irányjelzõ kapcsoló cseréhez ,elég ha simán leveszem az alsó kormányborítást / ha jól láttam csak 1 csavar fogja / , vagy jobban szét kell bontani a dolgokat? Sikerült leütnöm egy ködlámpás irányjelzõ kapcsolót.
A borítást azon kívül még két másik csavar is tartja, azok a kormány mögött vannak. Jobbra-balra fordísd el 90 fokkal a kormányt, akkor látszik.
Ha már szétbontod, érdemes beszerezni egy szakaszolós ablaktörlõ kapcsolót is, ha még nincsen.
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
Funkii
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Funkii »

Köszi a válazokat a szûrõvel kapcsolatban!
Másik gondom:
Leszedtem ma a középkonzolt h megnézzem pontosan milyen izzó való a középsõ kapcsolók megvilágításához mert nem mûködnek. Viszont elakadtam így kérnék egy kis segítséget aki már cserélt ilyet. Levettem a gombokat, kicsavartam a csavarokat, le is jött a középsõ nagy szürke burkolat. Azonban a légkondi kapcsolója istenért sem akart kipattanni a helyérõl így nem tudtam eltávolítani teljesen. Majd még próbálom késõbb, és a kérdésem igazából az lenne, ha megnézitek a képeket akkor meg tudjátok nekem mondani h hol fogom megtalálni az izzókat úgy h ki tudjam õket csavarni? És hogyan tudok azokhoz hozzáférni?

kep1
kep2
kep3
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE
Kép
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Funkii írta:Köszi a válazokat a szûrõvel kapcsolatban!
Másik gondom:
Leszedtem ma a középkonzolt h megnézzem pontosan milyen izzó való a középsõ kapcsolók megvilágításához mert nem mûködnek. Viszont elakadtam így kérnék egy kis segítséget aki már cserélt ilyet. Levettem a gombokat, kicsavartam a csavarokat, le is jött a középsõ nagy szürke burkolat. Azonban a légkondi kapcsolója istenért sem akart kipattanni a helyérõl így nem tudtam eltávolítani teljesen. Majd még próbálom késõbb, és a kérdésem igazából az lenne, ha megnézitek a képeket akkor meg tudjátok nekem mondani h hol fogom megtalálni az izzókat úgy h ki tudjam õket csavarni? És hogyan tudok azokhoz hozzáférni?

kep1
kep2
kep3
Ha a középkonzol világításra gondolsz, akkor szépen látszik a 3. képen a tekerõgomb föltt az izzó, a két sárga 'sín' végén, simán csak ki kell húzni, 1.2W körüli 'wedge' izzó kell oda. A bal oldalon hasonlóképpen.
Ha a légkondi stb. gombok világítására gondolsz, akkor a kapcsolók oldalán egy kerek foglalatot keress, csavarhúzóval elfordítva kiesik, ide 12V-os rizsszem izzó kell, a régi izzó mintájára kell behajtogatni a lábait a foglalatba.
A légkondi gombot egy lapos csavarhúzóval, vagy tompa késsel ki lehet pattintani, a csatlakozó felõl kell megtámadni, szerintem ha ránézel, egyértelmû lesz.
csazso
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: csazso »

MDaemon írta:
csazso írta:Kérdésem volna: az irányjelzõ kapcsoló cseréhez ,elég ha simán leveszem az alsó kormányborítást / ha jól láttam csak 1 csavar fogja / , vagy jobban szét kell bontani a dolgokat? Sikerült leütnöm egy ködlámpás irányjelzõ kapcsolót.
A borítást azon kívül még két másik csavar is tartja, azok a kormány mögött vannak. Jobbra-balra fordísd el 90 fokkal a kormányt, akkor látszik.
Ha már szétbontod, érdemes beszerezni egy szakaszolós ablaktörlõ kapcsolót is, ha még nincsen.
Nagyon szépen köszönöm. A kormány mögötti csavarokhoz hozzá lehet férni, vagy bontani kell a kormányt?
Olyan nincs, hogy egy Corolla nem indul !!!
Funkii
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Funkii »

Ha a légkondi stb. gombok világítására gondolsz, akkor a kapcsolók oldalán egy kerek foglalatot keress, csavarhúzóval elfordítva kiesik, ide 12V-os rizsszem izzó kell, a régi izzó mintájára kell behajtogatni a lábait a foglalatba.
A légkondi gombot egy lapos csavarhúzóval, vagy tompa késsel ki lehet pattintani, a csatlakozó felõl kell megtámadni, szerintem ha ránézel, egyértelmû lesz.
Akkor csak kihúzom a kis led fejét (maga ami világít) és annyi?
Ezt viszont nem értem :S kapcsolók oldalán? Ez az általam belinkelt képen nem látszik?
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE
Kép
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

1. igen, de nemled, hanem izzó :)

2. talán az 1. képen látszik, a hátsóablakfûtés-kapcsoló oldalán van egy kerek nyílás, ott van a foglalat. Légkondi kapcsolón hasonló.
Válasz küldése