Gulf-ot ne vegyél, más olajjal nem volt dolgom még, de úgytűnik a többség Castrol-párti
Olaj ügyeink
- kis_andras
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
-
Pacsker
Annyira nem értek hozzá.
16V-es a tied, tehát a 10W40 jól hangzik. Én Castrolt használok. Mert az még megfizethető. GTX3 10W-volt benne eddig. Szerintem az olyan se a legrosszabb se a legjobb. Ha lecseréled mondjuk 8 ezernél akkor tökéletes. Az a lelke, hogy mindig szépen cserélni kell. És akkor sokáig bírja a moci
16V-es a tied, tehát a 10W40 jól hangzik. Én Castrolt használok. Mert az még megfizethető. GTX3 10W-volt benne eddig. Szerintem az olyan se a legrosszabb se a legjobb. Ha lecseréled mondjuk 8 ezernél akkor tökéletes. Az a lelke, hogy mindig szépen cserélni kell. És akkor sokáig bírja a moci
- Totya
- Aktív fóruméletet élõ

nekem meg valvoline volt bennt és egész jó kis olajnak tünik 15w 40 esPacsker írta:Annyira nem értek hozzá.

- ngabeee
- Gyakori látogató

A Mi mocink megegyezikdecaon16 írta:Mostanra mi is elérkeztünk az olajcsere küszöbéhez. Kérném a véleményeket! Amit az eddigi hozzászólásokból kivettem az alapján a Castrol, vagy a Liqui Moly 10W-40-es olajai lennének a legideálisabbak! Szerintetek milyen olajat töltsek a kicsikémbe? Melyik a legfaxább?
Pénz nem számít!
Remélem segítettem, üdv!
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
- decaon16
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1997
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: G6
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Micsoda véletlen! Nekem is Shell Helix Plus olaj van most benne, és a "vasreszelék darálódást" én is észlelem rajta, pont ezért akarom lecserélni!
Nálam is a Castrol tűnik nyerőbbnek eddig, valszeg az is lesz! Bár ami lerakódás témát említettél vele az egy kicsit megijeszt, de látva hogy a tagok többségénél bevált ez a márka, úgy néz ki vakon követni fogom a szokást!
Köszönöm a segítségeket! Ha esetleg valaki tud jobbat, most szóljon még, mert jövő hétvégén neki esek a műtétnek!
Ja! Csere előtt tegyek bele motor mosó adalékot, vagy felesleges pénzkidobás?
Köszönöm a segítségeket! Ha esetleg valaki tud jobbat, most szóljon még, mert jövő hétvégén neki esek a műtétnek!
Ja! Csere előtt tegyek bele motor mosó adalékot, vagy felesleges pénzkidobás?
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Castrol kerdes:
Lattam, hogy sokan hasznalnak Castrol 10w60 olajat, igy en is emellett dontottem. Rakerestem a neten az EDGE 10w60 es az EDGE SPORT 10w60 olajakra es kiderult, hogy ket, teljesen kulonbozo olajrol van szo. A sima EDGE 10w60 olaj regen Castrol TSW neven futott es kifejezetten az M3-as, M5-os es Z8-as BMW-hez ajanljak. A Castrol EDGE SPORT 10W60 regebben Castrol Formula RS-kent volt ismert es 'sport'motorokhoz hasznalatos.
Melyiket vegyem? Az autom AE111 4AGE 20V Blacktop.
Minden segitseget, javaslatot elore is kosz
Andras
Lattam, hogy sokan hasznalnak Castrol 10w60 olajat, igy en is emellett dontottem. Rakerestem a neten az EDGE 10w60 es az EDGE SPORT 10w60 olajakra es kiderult, hogy ket, teljesen kulonbozo olajrol van szo. A sima EDGE 10w60 olaj regen Castrol TSW neven futott es kifejezetten az M3-as, M5-os es Z8-as BMW-hez ajanljak. A Castrol EDGE SPORT 10W60 regebben Castrol Formula RS-kent volt ismert es 'sport'motorokhoz hasznalatos.
Melyiket vegyem? Az autom AE111 4AGE 20V Blacktop.
Minden segitseget, javaslatot elore is kosz
Andras
Gratula
Az én AE92-emben is ilyen szív dobog
Mivel ez igen magas fordulatú motor és én nem igazán kímélem,
ajánlatosabb inkább 5W-30 vagy 0W-30-as olajat használni bele.
Annál is inkább mert a VVT vezérlője igen érzékeny sűrűbb olajakra.
Teknikailag közel olyan szintű motor mint a 2ZZ-GE, abba is ez van előírva.
Az én AE92-emben is ilyen szív dobog
Mivel ez igen magas fordulatú motor és én nem igazán kímélem,
ajánlatosabb inkább 5W-30 vagy 0W-30-as olajat használni bele.
Annál is inkább mert a VVT vezérlője igen érzékeny sűrűbb olajakra.
Teknikailag közel olyan szintű motor mint a 2ZZ-GE, abba is ez van előírva.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
egy rovid teszt:
olaj olaj ellen
http://www.performanceoilnews.com/oils_ ... oils.shtml
ettol fuggetlenul maradok a castrolnal
olaj olaj ellen
http://www.performanceoilnews.com/oils_ ... oils.shtml
ettol fuggetlenul maradok a castrolnal
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Sajnos nem tudok sok jó hírrel szolgálni azoknak akik a shell helix olaját támogatják!
Meg van a 10 ezres nagyszervíz, melnyek eredményei:
Fent említett olaj volt benne és nagyon gáz volt átvészelni vele a telet!
Mint ngabeee is említette vasreszelék efektus, kátrány fekete és állagú olaj, mely egy kicsit be is iszaposodott!
Soha többet ilyen olajat!
Eddigi bosh gyertyákat felváltotta a denso "J" gyertyák és az olajnak nevezett lötyi helyett fuchs 10/40-es adja a kenést!
Csak áradozni tudnék! Sokkal finomabb és csendesebb a motor és olyan mint újkorában!
Bocsi, ha valakit megsértettem, de nagyon bosszús voltam mikor cserélve lett az olaj és megláttam, hogy mi volt benne!
Meg van a 10 ezres nagyszervíz, melnyek eredményei:
Fent említett olaj volt benne és nagyon gáz volt átvészelni vele a telet!
Mint ngabeee is említette vasreszelék efektus, kátrány fekete és állagú olaj, mely egy kicsit be is iszaposodott!
Soha többet ilyen olajat!
Eddigi bosh gyertyákat felváltotta a denso "J" gyertyák és az olajnak nevezett lötyi helyett fuchs 10/40-es adja a kenést!
Csak áradozni tudnék! Sokkal finomabb és csendesebb a motor és olyan mint újkorában!
Bocsi, ha valakit megsértettem, de nagyon bosszús voltam mikor cserélve lett az olaj és megláttam, hogy mi volt benne!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Re: Olajhami.
Sajnos most figyeltem fel rá,hogy a picikém zabálgatja az olajat.Folyni nem folyik sehol.Megeszi.......mobil1 10w40 van benne.Valaki aki okosabb ez ügyben elmondhatná az okokat és orvoslásukat mert kb600-1000km/1liter:-(S?r?bb olaj javíthat a dolgon?(15w)?
Esetleg szelep és gyujtás állítás dob valamit a helyzeten vagy független ett?l?
Esetleg szelep és gyujtás állítás dob valamit a helyzeten vagy független ett?l?
Ekkora mennyiség szerintem nem tűnhet el csak úgy "nyom" nélkül.
Ha 100% hogy nem folyik sehol és a hűtővízben sincs olaj akkor csak motor égetheti el.
Abból két dolog jöhet, vagy a gyűrűk kopottak, esetleg még a henger fala is, ez a nagyobb gond, mert nem olcsó móka és az eredmény nem garantált.Hosszú távú siker meg pláne nem....
Vagy szelepszár szimering. Ilyenkor viszont kékes szine szokott lenni a kipufogóból távozó gáznak.
Sűrűbb olaj 15w-40 javíthat rajta, esetleg más típusú olaj.
Milyen olaj pontosan, mióta rakod bele ezt, mióta zabálja, milyen motor?
Régebbi tipusú motorokba azt mondják jobb az ásványi olaj, mint a fél szintetikus.
Ha minden kötél szakad ezt még meg tudod próbálni:
http://www.metabond.hu/metabondnet2/
metabond termékek-Metabond Old Spezial
Nem vagyok szerelő, majd jön valaki és megmondja a frankót.
Ha 100% hogy nem folyik sehol és a hűtővízben sincs olaj akkor csak motor égetheti el.
Abból két dolog jöhet, vagy a gyűrűk kopottak, esetleg még a henger fala is, ez a nagyobb gond, mert nem olcsó móka és az eredmény nem garantált.Hosszú távú siker meg pláne nem....
Vagy szelepszár szimering. Ilyenkor viszont kékes szine szokott lenni a kipufogóból távozó gáznak.
Sűrűbb olaj 15w-40 javíthat rajta, esetleg más típusú olaj.
Milyen olaj pontosan, mióta rakod bele ezt, mióta zabálja, milyen motor?
Régebbi tipusú motorokba azt mondják jobb az ásványi olaj, mint a fél szintetikus.
Ha minden kötél szakad ezt még meg tudod próbálni:
http://www.metabond.hu/metabondnet2/
metabond termékek-Metabond Old Spezial
Nem vagyok szerelő, majd jön valaki és megmondja a frankót.
Márc 29. ->USA
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Erről a metabondról én is hallottam, nagyon sokan dicsérik...
Vélemények??? Kinek volt dolga vele???
Nagybátyám mindig ilyet használ, olajat is meg adalékot is. Ő azt mondja érezhetően jobb a motor teljesítménye...
Gondolkozom, hogy én is töltök bele egy adagot, mert most lesz majd olajcserém... Csak hát 6-8ezer...
Vélemények??? Kinek volt dolga vele???
Nagybátyám mindig ilyet használ, olajat is meg adalékot is. Ő azt mondja érezhetően jobb a motor teljesítménye...
Gondolkozom, hogy én is töltök bele egy adagot, mert most lesz majd olajcserém... Csak hát 6-8ezer...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II