Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

bubidisc írta:Sokan tapasztalják, hogy jobban megy az autó a magasabb oktánszámú üzemanyagtól. Gond lehet az ECU-mal vagy a kopogásérzékelõmmel? A 95-östõl be becsörög a motor a 98-astól meg nem.
Valszeg a füleddel van baj, az a motor sosem fog becsörögni a 95-östõl :) :) :)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tschangow »

bepi81 írta:... A teljes úton sokszor nem éri el a 6 litert, vagy maximum annyi, de nem több, miközben õ tényleg 130-150 között halad, hazafelé agyig legózott autóval.
Az õ tapasztalatai szerint a Spuri JG-2-tõl simábban jár a motor, még jobban reagál a gázra, és azonos gyorsításhoz kisebb gazt kell adni, mint a sima piros Spurival, nem mellékesen láthatóan kisebb füst mellett. Nem ûzi a kocsit, hanem csak egyenletesen magas tempót tart a lehetõ legtöbb szituban.

(Elmondása szerint a hétköznapi autók közül egyedül az 530d és társai lépnek meg elõle, de csúnyán, velük nem tud mit kezdeni)
Én olivaolajat tolok bele felesbe, 5 liter alatt 160-as átlaggal, és azóta a bõrkárpit is kezd megújúlni. 530d az nem egy nagy durranás azt tartom a 2.2-vel, meg a mai 2.0-ás td-k is. 535d az már izgibb ;)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Csocsó!

A jobb égéshez nem feltétlenül kell kisebb elõgyújtás. Az én esetemben is konstans maradt, mégis erõsebb volt a motor. Nyomatékosabbnak éreztem, jobban vette a fordulatot, és simán beforgott fokozatban 8 fölé... (95-össel 7 max)
Az biztos hogy gyorsabban ég mint a 95-ös, és talán kevésbé is kormol az adalékmentesség miatt. Még a magasabb hõfokot is el tudom képzelni.

Ez mind feltételezés, nem vagyok kémikus, de ezt tartom logikusnak... Valamitõl jött a plusz erõ. :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

[Walaki]D`Lair írta:
Frool írta:
PiciPeti írta: Aki azonnali teljesítmény növekedést akar, az guruljon ki ferihegyre, a 100-as rep. benzinért. 450-500/l, de meg tudja lepni az embert.... :wink:
Ez érdekes. Saját tapasztalat van a benzinkúti és a repülõ 100-as benzin közti különbségrõl?
Hülye nekem tök megérné, így is 414-ért tankoltam tegnap :D :D :D :D
Kicsit drága a repbenzin, nem véletlen keresik folyamatosan az alternatívát. Most 600 Ft körül van. Sima, adalékolt autóbenzin egyébként.

Oktán növelõnek legolcsóbb, ha tolsz a tankban egy kis E85-öt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tschangow 2011 aug. 11, 08:22 pm-kor.
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

PiciPeti írta:Csocsó!

A jobb égéshez nem feltétlenül kell kisebb elõgyújtás. Az én esetemben is konstans maradt, mégis erõsebb volt a motor. Nyomatékosabbnak éreztem, jobban vette a fordulatot, és simán beforgott fokozatban 8 fölé... (95-össel 7 max)
Az biztos hogy gyorsabban ég mint a 95-ös, és talán kevésbé is kormol az adalékmentesség miatt. Még a magasabb hõfokot is el tudom képzelni.

Ez mind feltételezés, nem vagyok kémikus, de ezt tartom logikusnak... Valamitõl jött a plusz erõ. :D
Vélhetõleg nem az oktán paraméter miatt, az ezen nemigen tol. Viszont jobbnak kell lennie, tisztábbnak, nagyobb égéshõjûnek is talán.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Hõmérséklet nekem is gyanús... Rezó dobom van, ugye ott belejátszik az átöblítés sebességébe a hõmérséklet. (Melegebb gáz=gyorsabb gáz, ezért mondtam a bandázst)
Illetve a gyertya is fehérre égett...

Ha másnem szelep, égéstér tisztításra biztos jó lesz... :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

tschangow írta:
bepi81 írta:... A teljes úton sokszor nem éri el a 6 litert, vagy maximum annyi, de nem több, miközben õ tényleg 130-150 között halad, hazafelé agyig legózott autóval.
Az õ tapasztalatai szerint a Spuri JG-2-tõl simábban jár a motor, még jobban reagál a gázra, és azonos gyorsításhoz kisebb gazt kell adni, mint a sima piros Spurival, nem mellékesen láthatóan kisebb füst mellett. Nem ûzi a kocsit, hanem csak egyenletesen magas tempót tart a lehetõ legtöbb szituban.

(Elmondása szerint a hétköznapi autók közül egyedül az 530d és társai lépnek meg elõle, de csúnyán, velük nem tud mit kezdeni)
Én olivaolajat tolok bele felesbe, 5 liter alatt 160-as átlaggal, és azóta a bõrkárpit is kezd megújúlni. 530d az nem egy nagy durranás azt tartom a 2.2-vel, meg a mai 2.0-ás td-k is. 535d az már izgibb ;)
Az elsõ mondatot nem igazán értem...
A másodikkal, meg nem értek egyet. Nem a 10éves 530d-rõl beszéltem a maga 184-193LE-vel, hanem a legújabbak 240LE-vel... Ezzel egyik mai ultramodern 2,0 td sem tudja tartani a lépést, pláne emelkedõn fölfelé...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
tschangow írta:

Az elsõ mondatot nem igazán értem...
A másodikkal, meg nem értek egyet. Nem a 10éves 530d-rõl beszéltem a maga 184-193LE-vel, hanem a legújabbak 240LE-vel... Ezzel egyik mai ultramodern 2,0 td sem tudja tartani a lépést, pláne emelkedõn fölfelé...
Ironizált, hogy ezzel is mutatva mennyire baromság az összes ilyen benzinadalék :)
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Az az irónia lehetett volna a végszó az adalékok témában. Úgy látom nem jutottatok közös nevezõre. A különbözõ autók összehasonlítását meg inkább az autós magazinok tesztelõire bíznám. Õk legalább egy kategóriába tartozó autókat vesznek elõ. Az Õ módszereiket sem tartom kellõen kifinomultnak, de nagyjából fedhetik a valóságot. A Háry János történeteket meg hagyjuk! :lol:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

bubidisc írta:Az az irónia lehetett volna a végszó az adalékok témában. Úgy látom nem jutottatok közös nevezõre. A különbözõ autók összehasonlítását meg inkább az autós magazinok tesztelõire bíznám. Õk legalább egy kategóriába tartozó autókat vesznek elõ. Az Õ módszereiket sem tartom kellõen kifinomultnak, de nagyjából fedhetik a valóságot. A Háry János történeteket meg hagyjuk! :lol:
Jaja, irónia volt a Háry féle elbeszélésekre :)
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Áh, nincs bekötve a lambda szondám, most sokat fogyaszt a hacsi városban...9.5... :lol: :lol:
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

[Walaki]D`Lair írta:Áh, nincs bekötve a lambda szondám, most sokat fogyaszt a hacsi városban...9.5... :lol: :lol:
Amúgy mennyit fogyasztana?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

[Walaki]D`Lair írta:Áh, nincs bekötve a lambda szondám, most sokat fogyaszt a hacsi városban...9.5... :lol: :lol:
Tiszakécskei túra átlagfogyija 7,25 lett. Csak 3-4 alkalommal ment 180 fölé a mutató :wink: Megtett út 441 km.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Bruce E9 írta: Tiszakécskei túra... Megtett út 441 km.
Hova mentél ilyen sokat?
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:
Amúgy mennyit fogyasztana?
6-7-8 körül?
Válasz küldése