Valszeg a füleddel van baj, az a motor sosem fog becsörögni a 95-östõlbubidisc írta:Sokan tapasztalják, hogy jobban megy az autó a magasabb oktánszámú üzemanyagtól. Gond lehet az ECU-mal vagy a kopogásérzékelõmmel? A 95-östõl be becsörög a motor a 98-astól meg nem.
Fogyasztás
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

Én olivaolajat tolok bele felesbe, 5 liter alatt 160-as átlaggal, és azóta a bõrkárpit is kezd megújúlni. 530d az nem egy nagy durranás azt tartom a 2.2-vel, meg a mai 2.0-ás td-k is. 535d az már izgibbbepi81 írta:... A teljes úton sokszor nem éri el a 6 litert, vagy maximum annyi, de nem több, miközben õ tényleg 130-150 között halad, hazafelé agyig legózott autóval.
Az õ tapasztalatai szerint a Spuri JG-2-tõl simábban jár a motor, még jobban reagál a gázra, és azonos gyorsításhoz kisebb gazt kell adni, mint a sima piros Spurival, nem mellékesen láthatóan kisebb füst mellett. Nem ûzi a kocsit, hanem csak egyenletesen magas tempót tart a lehetõ legtöbb szituban.
(Elmondása szerint a hétköznapi autók közül egyedül az 530d és társai lépnek meg elõle, de csúnyán, velük nem tud mit kezdeni)
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Csocsó!
A jobb égéshez nem feltétlenül kell kisebb elõgyújtás. Az én esetemben is konstans maradt, mégis erõsebb volt a motor. Nyomatékosabbnak éreztem, jobban vette a fordulatot, és simán beforgott fokozatban 8 fölé... (95-össel 7 max)
Az biztos hogy gyorsabban ég mint a 95-ös, és talán kevésbé is kormol az adalékmentesség miatt. Még a magasabb hõfokot is el tudom képzelni.
Ez mind feltételezés, nem vagyok kémikus, de ezt tartom logikusnak... Valamitõl jött a plusz erõ.
A jobb égéshez nem feltétlenül kell kisebb elõgyújtás. Az én esetemben is konstans maradt, mégis erõsebb volt a motor. Nyomatékosabbnak éreztem, jobban vette a fordulatot, és simán beforgott fokozatban 8 fölé... (95-össel 7 max)
Az biztos hogy gyorsabban ég mint a 95-ös, és talán kevésbé is kormol az adalékmentesség miatt. Még a magasabb hõfokot is el tudom képzelni.
Ez mind feltételezés, nem vagyok kémikus, de ezt tartom logikusnak... Valamitõl jött a plusz erõ.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Kicsit drága a repbenzin, nem véletlen keresik folyamatosan az alternatívát. Most 600 Ft körül van. Sima, adalékolt autóbenzin egyébként.[Walaki]D`Lair írta:Hülye nekem tök megérné, így is 414-ért tankoltam tegnapFrool írta:Ez érdekes. Saját tapasztalat van a benzinkúti és a repülõ 100-as benzin közti különbségrõl?PiciPeti írta: Aki azonnali teljesítmény növekedést akar, az guruljon ki ferihegyre, a 100-as rep. benzinért. 450-500/l, de meg tudja lepni az embert....![]()
![]()
![]()
Oktán növelõnek legolcsóbb, ha tolsz a tankban egy kis E85-öt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tschangow 2011 aug. 11, 08:22 pm-kor.
Vélhetõleg nem az oktán paraméter miatt, az ezen nemigen tol. Viszont jobbnak kell lennie, tisztábbnak, nagyobb égéshõjûnek is talán.PiciPeti írta:Csocsó!
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Hõmérséklet nekem is gyanús... Rezó dobom van, ugye ott belejátszik az átöblítés sebességébe a hõmérséklet. (Melegebb gáz=gyorsabb gáz, ezért mondtam a bandázst)
Illetve a gyertya is fehérre égett...
Ha másnem szelep, égéstér tisztításra biztos jó lesz...
Illetve a gyertya is fehérre égett...
Ha másnem szelep, égéstér tisztításra biztos jó lesz...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Az elsõ mondatot nem igazán értem...tschangow írta:Én olivaolajat tolok bele felesbe, 5 liter alatt 160-as átlaggal, és azóta a bõrkárpit is kezd megújúlni. 530d az nem egy nagy durranás azt tartom a 2.2-vel, meg a mai 2.0-ás td-k is. 535d az már izgibbbepi81 írta:... A teljes úton sokszor nem éri el a 6 litert, vagy maximum annyi, de nem több, miközben õ tényleg 130-150 között halad, hazafelé agyig legózott autóval.
Az õ tapasztalatai szerint a Spuri JG-2-tõl simábban jár a motor, még jobban reagál a gázra, és azonos gyorsításhoz kisebb gazt kell adni, mint a sima piros Spurival, nem mellékesen láthatóan kisebb füst mellett. Nem ûzi a kocsit, hanem csak egyenletesen magas tempót tart a lehetõ legtöbb szituban.
(Elmondása szerint a hétköznapi autók közül egyedül az 530d és társai lépnek meg elõle, de csúnyán, velük nem tud mit kezdeni)
A másodikkal, meg nem értek egyet. Nem a 10éves 530d-rõl beszéltem a maga 184-193LE-vel, hanem a legújabbak 240LE-vel... Ezzel egyik mai ultramodern 2,0 td sem tudja tartani a lépést, pláne emelkedõn fölfelé...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Ironizált, hogy ezzel is mutatva mennyire baromság az összes ilyen benzinadalékbepi81 írta:Az elsõ mondatot nem igazán értem...tschangow írta:Én olivaolajat tolok bele felesbe, 5 liter alatt 160-as átlaggal, és azóta a bõrkárpit is kezd megújúlni. 530d az nem egy nagy durranás azt tartom a 2.2-vel, meg a mai 2.0-ás td-k is. 535d az már izgibbbepi81 írta:... A teljes úton sokszor nem éri el a 6 litert, vagy maximum annyi, de nem több, miközben õ tényleg 130-150 között halad, hazafelé agyig legózott autóval.
A másodikkal, meg nem értek egyet. Nem a 10éves 530d-rõl beszéltem a maga 184-193LE-vel, hanem a legújabbak 240LE-vel... Ezzel egyik mai ultramodern 2,0 td sem tudja tartani a lépést, pláne emelkedõn fölfelé...
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Az az irónia lehetett volna a végszó az adalékok témában. Úgy látom nem jutottatok közös nevezõre. A különbözõ autók összehasonlítását meg inkább az autós magazinok tesztelõire bíznám. Õk legalább egy kategóriába tartozó autókat vesznek elõ. Az Õ módszereiket sem tartom kellõen kifinomultnak, de nagyjából fedhetik a valóságot. A Háry János történeteket meg hagyjuk! 
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Jaja, irónia volt a Háry féle elbeszélésekrebubidisc írta:Az az irónia lehetett volna a végszó az adalékok témában. Úgy látom nem jutottatok közös nevezõre. A különbözõ autók összehasonlítását meg inkább az autós magazinok tesztelõire bíznám. Õk legalább egy kategóriába tartozó autókat vesznek elõ. Az Õ módszereiket sem tartom kellõen kifinomultnak, de nagyjából fedhetik a valóságot. A Háry János történeteket meg hagyjuk!
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó