Olaj ügyeink
úgy emlékszem egy rézbetétes menet van a karter alján ebbe tekerem bele az olajleengedõ csavart ugyebár
nagyon vigyázok szépen kapatom bele a csavart és nem tépem meg. tömités is van alatta mégsem jó, engedi az olajat
sztem egyszerüen már elkopott a menet..bár a tömitésnek fogni kéne..
mindegy sakurákat megkérdem van-e új leengedõ csavar, hátha nem horror
nagyon vigyázok szépen kapatom bele a csavart és nem tépem meg. tömités is van alatta mégsem jó, engedi az olajat
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy szervízt ahol gyorsan tudnának csinálni egy olajcserét (ill. 105e szervízt, amiben elvileg ugye csak az olajcsere van benne) és megbízhatóak?
(2004 1.4 VVTi)
Bp VIII-XI ker és környéke...
Olaj is kellene hozzá ugye, ebben is kérném a segítségetek a kismillió webshop/bolt közötti kiigazodásban.
(mivel péntek du-ig le kellene rendezni, így ha kicsit drágább is és nem csak webshop a bolt hanem tényleges üzlet, 'az se baj
) )
Ha esetleg nem jönne össze, akkor két lehetõség még adódik:
- toyota márkaszervíz (itt elvileg "gyári" 5w30-t tesznek bele, ha nem viszek, errõl valakinek véleménye?!?)
- elmegyek még vele kirándulni cc 1500km ( 104.500 van benne és 89e-nél cserélték kerek egy éve)
ez nagy hiba lenne?!?!?!
Köszi,
Egy "kezdõ" toyotás
Tud valaki ajánlani egy szervízt ahol gyorsan tudnának csinálni egy olajcserét (ill. 105e szervízt, amiben elvileg ugye csak az olajcsere van benne) és megbízhatóak?
(2004 1.4 VVTi)
Olaj is kellene hozzá ugye, ebben is kérném a segítségetek a kismillió webshop/bolt közötti kiigazodásban.
(mivel péntek du-ig le kellene rendezni, így ha kicsit drágább is és nem csak webshop a bolt hanem tényleges üzlet, 'az se baj
- toyota márkaszervíz (itt elvileg "gyári" 5w30-t tesznek bele, ha nem viszek, errõl valakinek véleménye?!?)
- elmegyek még vele kirándulni cc 1500km ( 104.500 van benne és 89e-nél cserélték kerek egy éve)
ez nagy hiba lenne?!?!?!
Köszi,
Egy "kezdõ" toyotás
- Yautja
- Gyakori látogató

Szia!kbatyai írta:Sziasztok!
(2004 1.4 VVTi)
(mivel péntek du-ig le kellene rendezni, így ha kicsit drágább is és nem csak webshop a bolt hanem tényleges üzlet, 'az se baj) )
ez nagy hiba lenne?!?!?!
Köszi,
Egy "kezdõ" toyotás
Privát megy...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

De ha kitekeréskor nem érzed, hogy meglötyögõsödött volna, akkor valószínûleg nem a menettel, és nem is a csavarral van a gond.murray írta:úgy emlékszem egy rézbetétes menet van a karter alján ebbe tekerem bele az olajleengedõ csavart ugyebár
nézd meg a karter tömítõfelületét, ahol az alátéttel érintkezik, lehet, hogy ott van egy durvább sérülés, amit már az alátét sem tud kiegyenlíteni.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1987
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XL
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nem csak nagy hiba lenne, de nagy felelõtlenség is.kbatyai írta: - elmegyek még vele kirándulni cc 1500km ( 104.500 van benne és 89e-nél cserélték kerek egy éve)
ez nagy hiba lenne?!?!?!
Olajcserét maximum 10 ezer km-enként, vagy évente kell végezni --> Nálad mindkettõ esélyes, szóval kár gondolkodni!
Ha 100%-ban biztosra akarsz menni, akkor olajat vigyél magaddal és azt töltesd bele. Ha visszaolvasol ebben a topicban, láthatod, hogy még a márkaszervízben sem biztos, hogy a legjobb olajat töltik a motorba. Mondjuk nekem ilyen téren tapasztalatom nincs, nem szervizeltettem még márkaszervízben (nekem kicsit luxus volna). Olajból bátran merem ajánlani a Castrol Edge 5W30-at.
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Hello!
Köszi a privát üzeneteket! Kaptam egy tippet egy ismerõstõl, holnap azt megpróbálom, és ha nem lenne idõpont, hívom a megadott számokat
Elvileg nem 10, hanem 15e vagy 1 év a csereintervallum. Az "elõzõ" 15e kilométer "nagypapa"-tempóval került belehajtásra és rendes, minõségi olajat kapott...
Persze ettõl függetlenül inkább tényleg 1000km-el hamarabb csere, mint 1000-el többel.
Csak most kicsit húzos volt az elmúlt két hét, és nem maradt rá idõ...
Üdv és köszi,
Kris
Köszi a privát üzeneteket! Kaptam egy tippet egy ismerõstõl, holnap azt megpróbálom, és ha nem lenne idõpont, hívom a megadott számokat
Elvileg nem 10, hanem 15e vagy 1 év a csereintervallum. Az "elõzõ" 15e kilométer "nagypapa"-tempóval került belehajtásra és rendes, minõségi olajat kapott...
Persze ettõl függetlenül inkább tényleg 1000km-el hamarabb csere, mint 1000-el többel.
Csak most kicsit húzos volt az elmúlt két hét, és nem maradt rá idõ...
Üdv és köszi,
Kris
cslaci105 írta:Nem csak nagy hiba lenne, de nagy felelõtlenség is.kbatyai írta: - elmegyek még vele kirándulni cc 1500km ( 104.500 van benne és 89e-nél cserélték kerek egy éve)
ez nagy hiba lenne?!?!?!
Olajcserét maximum 10 ezer km-enként, vagy évente kell végezni --> Nálad mindkettõ esélyes, szóval kár gondolkodni!
Ha 100%-ban biztosra akarsz menni, akkor olajat vigyél magaddal és azt töltesd bele. Ha visszaolvasol ebben a topicban, láthatod, hogy még a márkaszervízben sem biztos, hogy a legjobb olajat töltik a motorba. Mondjuk nekem ilyen téren tapasztalatom nincs, nem szervizeltettem még márkaszervízben (nekem kicsit luxus volna). Olajból bátran merem ajánlani a Castrol Edge 5W30-at.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Többször olvastam itt a fórumon, hogy érdemes gyári Toyota, vagy legalább márkás olajszûrõt venni, mert azokban van visszacsapó szelep és így indítás után hamarabb kap kenést a motor.
Most cseréltem olajat, és szét is vágtam a régi olajszûrõt, hogy megnézzem van-e benne visszacsapószelep. Már az elõzõ olajcserénél is elraktam a használt szûrõt, azt is felboncoltam.
Az egyik szûrõ egy Japanparts volt, a másik egy legalja kategóriás eredeti kínai. Mindkettõben volt a bemenõ furatoknál gumi membrán, ami gyakorlatilag nem engedi visszafelé folyni az olajat. A tetejükön volt még egy-egy szelep, ez ha jól értem a dolgot akkor eltömõdött szûrõnél átengedi az olajat. Ez a rész különbözõképpen volt megoldva a két szûrõben. A kékben egy rugó nyomott fel egy gumimembránt, a Japanpartsban pedig a tömítõ tányér tengelyét nyomta felfelé a rugó.
Nekem ezek után az a véleményem, hogy nagyjából pénzkidobás drága szûrõt venni. Persze ott biztosabbak lehetünk a szûrõpapír minõségében, de szerintem abban sem lehet túl nagy különbség az egyes gyártók között.
Azért jó lenne, ha valaki szétvágna egy gyári szûrõt is, kíváncsi vagyok hogy van-e látható különbség ezekhez képest.
Íme a két szétvágott szûrõ:

Az olcsóbbik (talán Armafilt) szûrõ:

Másik oldala:

Valamennyire látszik a gumimembrán az alján. A szûrõbetétet a felsõ nagy rugó nyomja rá.

Már csak egy fül tartja a belsõ rugót ami egy gumikorongot (szelepet) nyom fel.

Japanparts szûrõ:

Itt is nagyon hasonló a szûrõ alján az olaj visszacsurgását megakadályozó gumimembrán

Ez a szelep ereszkedik beljebb ha túl nagy az olajnyomás:

Belül van a szelep tengelye, rajta egy rugó ami nyomja fel a szelepet, nagyjából úgy mint a hengerfejben.

Uploaded with ImageShack.us
Most cseréltem olajat, és szét is vágtam a régi olajszûrõt, hogy megnézzem van-e benne visszacsapószelep. Már az elõzõ olajcserénél is elraktam a használt szûrõt, azt is felboncoltam.
Az egyik szûrõ egy Japanparts volt, a másik egy legalja kategóriás eredeti kínai. Mindkettõben volt a bemenõ furatoknál gumi membrán, ami gyakorlatilag nem engedi visszafelé folyni az olajat. A tetejükön volt még egy-egy szelep, ez ha jól értem a dolgot akkor eltömõdött szûrõnél átengedi az olajat. Ez a rész különbözõképpen volt megoldva a két szûrõben. A kékben egy rugó nyomott fel egy gumimembránt, a Japanpartsban pedig a tömítõ tányér tengelyét nyomta felfelé a rugó.
Nekem ezek után az a véleményem, hogy nagyjából pénzkidobás drága szûrõt venni. Persze ott biztosabbak lehetünk a szûrõpapír minõségében, de szerintem abban sem lehet túl nagy különbség az egyes gyártók között.
Azért jó lenne, ha valaki szétvágna egy gyári szûrõt is, kíváncsi vagyok hogy van-e látható különbség ezekhez képest.
Íme a két szétvágott szûrõ:

Az olcsóbbik (talán Armafilt) szûrõ:

Másik oldala:

Valamennyire látszik a gumimembrán az alján. A szûrõbetétet a felsõ nagy rugó nyomja rá.

Már csak egy fül tartja a belsõ rugót ami egy gumikorongot (szelepet) nyom fel.

Japanparts szûrõ:

Itt is nagyon hasonló a szûrõ alján az olaj visszacsurgását megakadályozó gumimembrán

Ez a szelep ereszkedik beljebb ha túl nagy az olajnyomás:

Belül van a szelep tengelye, rajta egy rugó ami nyomja fel a szelepet, nagyjából úgy mint a hengerfejben.

Uploaded with ImageShack.us
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

- Frool
- Fanatikus fórumozó

Általában az árak tükrözik a minõséget (legolcsóbb-legdrágább/gyári közt biztosan).
Olajszûrõnél a felhasznált anyagok minõsége és a konstrukció megbízhatósága lehet különbség.
Egyébként gyári alkatrészek nem minden esetben a legdrágábbak de esetenként a drágább nem gyári alkatrész is lehet jobb.
Összességében gyári olajszûrõnek 1 szavazat,
Olajszûrõnél a felhasznált anyagok minõsége és a konstrukció megbízhatósága lehet különbség.
Egyébként gyári alkatrészek nem minden esetben a legdrágábbak de esetenként a drágább nem gyári alkatrész is lehet jobb.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
ma én is végre lecseréltem az olajat.
az olajamban 2 év és 16e km volt. hát apám ami kijött...mint a feketekávé...pedig töltöttem utána...brutális volt.
mindegy. szokásos valvo ment bele.
az olajleengedõ csavarom totál kivan. amikor csavarom be féluton a menet félremegy és ha rosszul kapatom be akkor kakukk.. nono
valami hûlye elqrta anno..mindegy érzéssel becsavartam az sem baj ha szivárog csak tartson.
az olajamban 2 év és 16e km volt. hát apám ami kijött...mint a feketekávé...pedig töltöttem utána...brutális volt.
mindegy. szokásos valvo ment bele.
az olajleengedõ csavarom totál kivan. amikor csavarom be féluton a menet félremegy és ha rosszul kapatom be akkor kakukk.. nono
valami hûlye elqrta anno..mindegy érzéssel becsavartam az sem baj ha szivárog csak tartson.
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Nyugtasson a gondolat, hogy a mostani gyári Toyota olajszûrõ amit adnak, az egy halom szart sem ér, nincs abban sem visszacsapó szelep...Frool írta:Általában az árak tükrözik a minõséget (legolcsóbb-legdrágább/gyári közt biztosan).
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Régebben én is kísérletezgettem mindennel, mivel régebbi autóimnál visszatérõ probléma volt az hogy leállítás után az olaj visszafolyt a rendszerbõl, és indítás után nehezebben állt fel az olajnyomás. Valahogy engem ez mindig végigkísért
de aztán rájöttem, hogy felesleges vele foglalkozni. Az igazi okára sohasem sikerült rájönnöm.
A szûrõ szétvágását én is eljátszottam, de igazából semmiféle különösebb mechanizmust nem találtam ami az olaj visszafolyását megakadályozza, igazából a csapágyak jó állapota kell hogy megtartsa az olajat (bár volt hogy csapágyat is cseréltem, újra, és a probléma ugyanúgy fennállt
)
Az általad bemutatott szûrõ egyébként egy MANN, ami elég jó nevû termék ebben a kategóriában.
A szûrõ szétvágását én is eljátszottam, de igazából semmiféle különösebb mechanizmust nem találtam ami az olaj visszafolyását megakadályozza, igazából a csapágyak jó állapota kell hogy megtartsa az olajat (bár volt hogy csapágyat is cseréltem, újra, és a probléma ugyanúgy fennállt
Az általad bemutatott szûrõ egyébként egy MANN, ami elég jó nevû termék ebben a kategóriában.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE