E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

kleingy írta:Az enyém 165/70 R14-gyel jött le a szalagról, ennek váltója lehet a 175/65 R14, a 185/65 R15 és a 195/55 R15 a kezelési szerint. Nekem 165-ös virslik vannak fent, jó is a fogyasztás. A nagyobb gumi azért meg fogja dobni a fogyit, arra számíts. Ezeket a gummákat átlagos terhelésnél 2.2-2.4-re kell fújni.
Lehet, en ittam sokat (meglepne, mert meg benn vagyok a cegnel :D), de:
165/70 R14 atmeroje 587mm
175/65 R14 583mm
185/65 R15 622mm
195/55 R15 596mm

A 185-os ertek nagyon kilog. Nekem most 185/65 R14 van fent, ami 596mm, es 175/70 R14 volt, amikor vettem, ami 601mm.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Köszi a képet kleingy!

Bejövõs. :wink: Nem zajos nagyon?

montoya!

A 175/70R14-hez közelebb áll a 185/60 R15, ami 603mm átmérõjû. Ez 0.4%-os eltérés, ami szerintem minimális.
Én erre a méretre gyúrok. Remélem gokartos lesz! :wink: :twisted:
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

PiciPeti írta:Köszi a képet kleingy!
Bejövõs. :wink: Nem zajos nagyon?

montoya!
A 175/70R14-hez közelebb áll a 185/60 R15, ami 603mm átmérõjû. Ez 0.4%-os eltérés, ami szerintem minimális.
Én erre a méretre gyúrok. Remélem gokartos lesz! :wink: :twisted:
Attól függ, mennyire húzod le az ablakot. Van egy pont, ahol zajos, mert pont úgy csap be a menetszél, de 1 centi le vagy fel és megszûnt. Én azért vettem, mert az elõzõ autómon is volt és nagyon szeretem a praktikussága miatt. Esõben is le lehet húzni az ablakot, résnyire lehúzva lehet hagyni az ablakot, nem látszik (parkoláskor), valamint nem csap be a szél. Tökéletesen nem fogja meg a kétoldalú ragasztó sem (sztem egyiket sem, ezt kétszer újraragasztottuk, aztán feladtam), így picit lötyög, de nem vészes. Néha pedig az ablak azt hiszi, hogy becsípõdött valami, így visszaenged, de kb. 100 esetbõl egyszer. Én szeretem. 8)

A fenti méreteket a kezelésibõl írtam ki egyébként. :) Azt mondjuk nem hinném, hogy gokartos lenne, legalábbis nem olvastam még ilyesmit... :roll: Jó nekem a 165 meg 175. :lol:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

E11 elején a lökhárítónál lentebb és a kerekek elõtt mi a bús franc van? Többször jártam már úgy, hogy 10cm körüli padka esetén a lökhárító felment simán, de valami leért picit. Nem koppanva, hanem csúszva, tehát valami közel vízszintes dolog lehet, de alánézve nem láttam semmit.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Eléggé alánéztél? Ott csak a mûanyag takaróizék vannak. Talán a motortérvédelem a funkciójuk.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Nálam is ugyanez fennáll! Sokszor rosszul vagyok, hogy most húztam le az elejét, aztán sose látom, mit horzsoltam végig. :roll:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

Szerintem az a vonószem lesz, egy párszor már én is fennakadtam vele...
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

Bizony a vonószem az. Én is jártam már így nem egyszer. Vaskos darab, nem árt neki. :)
Legalább gondoltak erre, hogy ne sérüljön más ilyen esetben.

Pl. az OFF G Astránál ON az elsõ, ami leér a mûanyag után a hûtõtartó mûanyag konzol, ami így télen szépen törik, majd szépen csöpög a hûtõvíz.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

Szüleim E10-én is van ilyen légterelõ az oldalablakon, de engem kicsit zavar a kilátásban. Lehet hogy ha csak azzal az autóval járnék akkor már megszoktam volna, de így kicsit útban van.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Jogos, ezt kifelejtettem. Meg kell szokni, fõleg este. :)
De a mai, erõs szélben való fél napos kocsikázást el sem tudtam volna képzelni légterelõk nélkül. 8)
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
KunLacus
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

autó bemutatás

Hozzászólás Szerző: KunLacus »

Sziasztok.

Új tag vagyok, gondoltam, miután kérés is volt, hogy nagy vonalakban leírom, milyen autóm mióta van, és miket kellett (semmit sem kellett, nem hagyott ott sehol sem soha) javítani, foglalkozni vele.
Szóval 2008-ban vásároltam egy 3 ajtós, 2001-es Corollát. Talán E11 facelift... bocs ha nem jól írtam. Elsõre minden rendben volt a kocsival, imádtam, kényelmes volt, teszik benne mai napig, hogy alacsony.
Aztán elkezdte enni a jobb elsõ csapágyat. Volt koppintva, tudtam is, de valószínû, egy bontós, szintén sérült csonkállvány lett belerakva. Ez az ügy nem kevés ideget és pénzt felemésztett, végül 2010-ben lett pont téve a dologra: újabb bontós csonkállványra csere, gyári csapágyra és kerékagyra. Azóta okés a dolog.
Vásárlás után kis idõ elteltével a nívópálca sûrû nézegetése után szomorúan tapasztaltam: eszi az olajat. Sok gondolkozás után szétszedettem, gyûrûzésnek indult a dolog, de sajna a szerelõ barátom mondta, hogy nagyobb a baj, lötyögnek benne a dugók. Összerakja, vagy megduplázom az összeget, és akkor teljes motorgenerál. Hát, ha már elkezdtük, legyen 100%-os. Így motor ki, hüvelyezés (mert ugye +-os dugó nem volt), csapágyazás, új dugók, verte az olajat a vezérlésnél így teljes szigetelés, még talán a tûzgyûrû is ki lett cserélve... Azóta nem eszi az olajat kicsit sem. Kb. 25.000km-t futott az "új" motorral.
Minden olajcserénél valamit még kicseréltetek rajta, amit egyébként nem kellene. legutóbb talán benzinszûrõ volt cserélve...

Ha valami részlet érdekel valakit, és tudok rá válaszolni, igyekezni fogok.
Lacus
'01-es 1,4-es 3ajtós (E11 facelift)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: autó bemutatás

KunLacus írta:Sziasztok.

Új tag vagyok, gondoltam, miután kérés is volt, hogy nagy vonalakban leírom, milyen autóm mióta van, és miket kellett (semmit sem kellett, nem hagyott ott sehol sem soha) javítani, foglalkozni vele.
Szóval 2008-ban vásároltam egy 3 ajtós, 2001-es Corollát. Talán E11 facelift... bocs ha nem jól írtam. Elsõre minden rendben volt a kocsival, imádtam, kényelmes volt, teszik benne mai napig, hogy alacsony.
Aztán elkezdte enni a jobb elsõ csapágyat. Volt koppintva, tudtam is, de valószínû, egy bontós, szintén sérült csonkállvány lett belerakva. Ez az ügy nem kevés ideget és pénzt felemésztett, végül 2010-ben lett pont téve a dologra: újabb bontós csonkállványra csere, gyári csapágyra és kerékagyra. Azóta okés a dolog.
Vásárlás után kis idõ elteltével a nívópálca sûrû nézegetése után szomorúan tapasztaltam: eszi az olajat. Sok gondolkozás után szétszedettem, gyûrûzésnek indult a dolog, de sajna a szerelõ barátom mondta, hogy nagyobb a baj, lötyögnek benne a dugók. Összerakja, vagy megduplázom az összeget, és akkor teljes motorgenerál. Hát, ha már elkezdtük, legyen 100%-os. Így motor ki, hüvelyezés (mert ugye +-os dugó nem volt), csapágyazás, új dugók, verte az olajat a vezérlésnél így teljes szigetelés, még talán a tûzgyûrû is ki lett cserélve... Azóta nem eszi az olajat kicsit sem. Kb. 25.000km-t futott az "új" motorral.
Minden olajcserénél valamit még kicseréltetek rajta, amit egyébként nem kellene. legutóbb talán benzinszûrõ volt cserélve...

Ha valami részlet érdekel valakit, és tudok rá válaszolni, igyekezni fogok.
Ez 1.4 vagy 1.6? Es mibe kerult vegulis a general?
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
mozso
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Luna
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: mozso »

Hat sajnos ez nem uj hir, a Toyota 1998 utan elfelejtett autot tervezni, pontosabban nagyon ragyurtak a sporolasra es ezt tul is teljesitettek sajnos. Ez mostanra bosszulta csak meg igazan magat, remelem a kovetkezo generacio mar melto lesz a nevukhoz.
CCH vezetőségi tag
Corolla E12 HB - kovácsolt 1ZZ-FE motor + Garrett GT2860R turbo @ 1.5bar + sok egyéb
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Ma autó elvonási tüneteim vannak, szervízben van... Ha mind ezt tudom már projektet is nyitottam volna, de így csak ide írom:
2010 õszén megvettem a Corollát 163.000 Km-el, elötte szervízes átnézés, már akkor mondták lesz pár kopó alkatrész csere, de egyben van az autó.
Mérlegelés, majd belevágtam, legalább tudom mi mikor-mire lesz kicserélve. Gondoltam, mivel egyben van majd szép lassan megcsinálok, csináltatok rajta mindent. Csak aztán jött egyik a másik után. :roll:
Elsõ lépések: SKF (Gates) vezérmûszett, Téli gumi, Stabilizátor összekötõ rúd, NGK gyertya BKR5EKB11, Castrol Edge 5W30 motorolaj, Olajszûrõ Man, Légszûrõ Man
Második 167.000.km, mivel már majdnem folyamatosan világított a kézifék visszajelzõ, elsõ fék tuti csere és a féltengely csuklóm is elkezdett kotyogni: Textar féktárcsa betétekkel, Fékolaj DOT 5.1, Féltengely csukló GLO
Ha már a szerelõnél van az autó, kértem nézzék már át a hátsó traktust is, mivel szar úton már feltünt némi kopogás. Megleptek egy újabb listával :? , amit most csinálnak: Kayaba Ultra SR hátsó lengéscsillapító, Fõtengely szimeringek (elsõ-hátsó), Hátsó futómû stab. pálca szilentek Checkpoint, Hátsó alsó lengõkar elsõ szilent Checkpoint, Kartel tömítés, Bal hátsó kerékagy csapágy Koyo, Jakoparts dob+betét

Szóval most itt tartunk, anyagilag leépültem, de azzal nyugtatom magam talán már "minden" rendben lesz vele egy ideig 8)

Következõkben még: Nyári gumi, futómû beállítás, benzinszûrõ, pollenszûrõ, hûtõfolyadék csere és a rendszer átmosása.
A közremûködésért és rengeteg segítségért köszönet Attilának és minden forumozónak!
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Üdv!

Újabb "érdekességet" fedeztem fel. Amikor megvettük az autót, megnéztük a nívópálcát (még ott hidegen, indítás elõtt). Gyönyörû tiszta olaj volt benne. Egyértelmûen akkor töltöttek utána. Pont maxon állt. Viszont 500km után lement 4/5-ig, és megbarnult. Semmi égés, stb. Normál használt olaj színe van. Az autó valószínüleg állt egy ideje...

Szóval a kérdés:
Lehet, hogy annyira elejtette a nyomást, hogy a friss olajat felpumpálta, és innen ered a szintcsökkenés? (Ott 2-3% os leejtõn állt az autó háttal, itthon síkban, esetleg kicsit elõre.)
A barnulás egyértelmûen keveredés miatt van.
Olajszaga nincs(Egy kis szaga van indítás után, hidegen, de szerintem ez inkább a szivató miatt), melegen nem füstöl.
Toyota szervizes hallgatta a motort, különleges, oda nem illõ hangja elvileg nincs.

Kezdjek aggódni? 4E-FE- nél is jelentkezhet a gyûrûletapadás?
Vagy valami más oka lehet? :roll:
Válasz küldése