Nos tegnap, kerek 177 ezernél megvolt az éves kötelezõ szerviz. Castrol Edge 5W30, olajszûrõ, levegõszûrõ, pollenszûrõ, gyertyák és fékolaj. Az autó sokkal halkabb lett, jobban megy (holnap autópályán is kipróbálom, hogy húz), a fék pedig brutál jó lett fékolajcsere után.
Sokkal hamarabb megáll a kocsi.
Képek itt láthatók.
A két gyertyafotó valójában egy gyertya két oldala, állítólag mind a négy ilyen kétoldalas lett, egyébként kerek 43 ezer km volt bennük mindössze (ugye mindenki 60 ezrenként cserélte volna csak), ugyanúgy NGK ment bele, mint volt és mint a gyári elõírás.
Vajon mitõl lett kétoldalas mindegyik?
A fékfolyadék Mintex, nálam 2.5 év alatt nem volt fékolaj cserélve, elõtte meg isten tudja... Szóval akár 3-8 éves is lehetett, nem tudom (most nincs kedvem elõkeresni a régi számláit, abban tuti ott van vhol).
A narancs légszûrõ nem volt annyira retkes sztem kinézetre, de a pollenszûrõn csodálkoztam. A kereten kívül ugyebár az új hófehér... Ez szó szerint retkes volt, nem csak simán piszkos. Legkésõbb fél év múlva csekkolás jön, ezek szerint 15 ezer is kevés a cseréhez.
Az olajnál nem csodálkozom, vártam is, hogy sokkal jobb lesz a verda (fõleg a gyertyacserével együtt ugyebár), és így is történt. Elégedett vagyok.
A jobb hátsó lámpát hamarosan kiszedjük, mert most már nem csak párásodik, hanem tényleg beázik, a hátsó féket is késõbb cseréljük (fékpofák), valamint a szelepfedéltömítés is jövõ hónapban lesz esedékes.