Kipufogók
- humby
- Visszajáró

- Kapcsolat:
hello! szerencsére hétvégén felakadtam egy kapubejárón és leszakadt a hátsó dobom (ne kérdezzétek, hogy hogyan) Miskolcon tud vki jó kipufogóst? felhhívtam én is ezt a török céget. aluplatírozott anyagból csinálják 17e. megéri, mennyit bír ez. Mert egyszer már szivtam meg ilyen home made-el. Utána visszaraktam gyárit aminek most sincs baja csak a bemenõ csõ eltört
- Ewing
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1990
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Ha van valakinek e9-hez leselejtezett gyári középsõ dobja, olyan aminek az elsõ részének a burkolata még ép azon a helyen ahol a képen a lyuk van, kérem jelentkezzen, vevõ lennék rá (donornak kell csak), (tudom, hogy hajlítanak oda lemezt ha kell, de ha lehet akkor szeretném gyári anyaggal pótolni a hiányzó részt
.)
Elõre is köszi.
Így néz ki a középsõdobomon a lyuk, kb. fél tenyérnyi nagyságú a dob tetején (a motor felöli része a lyukas)

Elõre is köszi.
Így néz ki a középsõdobomon a lyuk, kb. fél tenyérnyi nagyságú a dob tetején (a motor felöli része a lyukas)

EE90 2E-E; 1,3 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Van Toyota gyári középdobom 1.3-hoz, meg egy tûzfogóm is (mindegyikbe bele van írva, hogy Toyota!). Szerintem butaság lenne szétvágni. Ha netán úgy döntenél, hogy kell, szólj
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

116 ezer van a kocsiban és 10 éves, az a kérdés merült fel bennem, hogy esetleg a katalizátor csere érett lehet? Bár nem ez volt az indító ok hanem...
Ha kicseréltetném egy üres csõre amíg nem jön el a következõ vizsga azzal ártok? Azt hallottam, hogy néhány típusnál még teljesítménynövekedést is okoz a kat. kihagyása. Rendszer többi részére milyen hatással lenne ez az átalakítás?
Ha kicseréltetném egy üres csõre amíg nem jön el a következõ vizsga azzal ártok? Azt hallottam, hogy néhány típusnál még teljesítménynövekedést is okoz a kat. kihagyása. Rendszer többi részére milyen hatással lenne ez az átalakítás?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Általában a kat. mint dob is üzemel ha kiveszed csak simán akkor megváltozhat a hangja rossz irányba. Ércesebb zsugulisabb lehet a hangja.
Kb 5-6 ropi ez a beavatkozás de a harmonikus Corollából rögtön egy tákolt autó lehet.
Alapvetõen ez is mérni és számolni kéni. De erre nincs itthon jó megoldás.
Simán elõfordulhat hogy rontasz vele.
Kb 5-6 ropi ez a beavatkozás de a harmonikus Corollából rögtön egy tákolt autó lehet.
Alapvetõen ez is mérni és számolni kéni. De erre nincs itthon jó megoldás.
Simán elõfordulhat hogy rontasz vele.
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

A gázgyorsító dob lényege, hogy a motorból kiáramló kipufogógázt gyorsítja fel. A mûködési elv nagyon egyszerû. A dob belsõ felületét spirális alakúra tervezték, ennek hatására a benne áramló gáz sokkal gyorsabban és nagyobb sebességgel hagyja el azt. Ez a gyorsabban távozó gáz biztosítja a motor öblítését, így az hamarabb éri el a maximális fordulatot. Van egy másik nagy elõnyük a hagyományos keverõrendszerû középdobokhoz képest, méghozzá a sokkal kisseb fojtás, hiszen nincs akadályoztatva a gáz a szabad áramlásban. Egy gázgyorsító dob felszerelésének csak akkor van értelme, ha sport hátsó dobunk van. Mindkét eszköz alkalmazásával rengeteg rejtett lóerõ aknázható ki.
Állítólag.
Állítólag.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Tegnap pont ezt mutogatta nekem a kollégám. Lehet benne valami.Biagio írta:A gázgyorsító dob lényege, hogy a motorból kiáramló kipufogógázt gyorsítja fel. A mûködési elv nagyon egyszerû. A dob belsõ felületét spirális alakúra tervezték, ennek hatására a benne áramló gáz sokkal gyorsabban és nagyobb sebességgel hagyja el azt. Ez a gyorsabban távozó gáz biztosítja a motor öblítését, így az hamarabb éri el a maximális fordulatot. Van egy másik nagy elõnyük a hagyományos keverõrendszerû középdobokhoz képest, méghozzá a sokkal kisseb fojtás, hiszen nincs akadályoztatva a gáz a szabad áramlásban. Egy gázgyorsító dob felszerelésének csak akkor van értelme, ha sport hátsó dobunk van. Mindkét eszköz alkalmazásával rengeteg rejtett lóerõ aknázható ki.
Állítólag.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó