Segítség kellene!

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

10W40-et ajánlok, ha már eszi az olajat, akkor 15W40-et. (Castrol magnatec, Motul, vagy Liqui Molly)
4 Literes kiszerelés elég.
Vízbõl meg 2 liter fagyálló és 3-4 víz elég kell, hogy legyen.

Alapjárat ingadozás, ha porlasztós, akkor a pillangó szelep tengelye valószínüleg ki van kopva, vagy vákuumcsöves probléma.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Óóó..eszi az olajat?neem...a motortérben egy csepp olaj sincs...ezt az alapjáratos cuccot leszámítva szinte új...majd dobok róla képet...ha jól tudom,ez a vákuumos cucc nagy szívás,mert nem sok helyen javítják,vagy nem?
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Attól,hogy a motortérben nincs olaj még eheti.
De valószínûleg szelepfedéltömítést és gyujtáselosztó szimeringet nem kell cserélned. :wink: :lol:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Tudom,hogy attól még eheti,arra akartam célozni,hogy motorikusan jó állapotban van...leszámítva ugye az alapjáratot...nem füstöl,és 1000km után nem látni,hogy fogyott volna az olaj...:) a kasztnin itt-ott van némi javításnyom,de szerintem így is megért 130eft-t,föleg,hogy 2010 októberig müszakis..:)
amuigy csinos a géped sprintike..:)
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi,bár azért élõben nem teljesen így néz ki :lol:
Se felni se csupaszítás.De ha minden igaz januárig meglesz a lakat és a telifény.És közben szeretném a futómûvet is helyretenni.(off end)

Mennyit ingadozik az alapjáratod?(100-200-at nekem is szokott,bár valószínûleg annyit se kéne neki)
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

eléggé ingadozik, a normáltól a lefulladáshatárig...fülrõl kb 400-500at...majd lesz idõ, akkor javításra kerül...... az enyém tavasszal megy lakatra...bár csak küszöbcsere lesz,meg a jobb oldali ajtó rohad egy kicsit..aztán festés..:) lehet, hogy valami jóféle sportgyertyát kellene vennem bele?mennyit bírhat az?vagy inkább simát?
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szerintem inkább a sima belevaló.Nem hiszem,hogy hoz annyit mint amennyit árthat.
Szerintem....
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

nem is kell a plussz lóerõ,így is eléggé szedi a lábát..:):):):):) mindenki elcsodálkozott, hogy mehet így egy 1.3-as..:D csak tartósság szempontjából kérdeztem..
ma indultam a géppel egy szlalomversenyen, és rá kellett jönnöm, hogy a gyári futómû nem a legjobb...sikerült egy abszolut utolsó helyet mennem.. :oops: szóval ezzel a futómûvel is kellene kezdeni valamit...persze minél olcsóbban, és minél jobbat..valami tipp??a motorhoz nem akarok nyúlni, jövõ hónapban kap egy kipufogóvéget, esetleg egy légszûrõt...a gyári felnik ki lesznek forgatva, tavasszal sportülés, sportkormány...ennyi a tervem tuning terén...szerintetek?
vadaspörkölt
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: vadaspörkölt »

sziasztok!

AC pumpa gondom van.Szóval annyi h sziszeg mint állat.tszi tszi tszi :D ilyesmi hangot ad ki amikor dolgozik.De benzin jön rendesen.Kiszedtem befogtam a szivót és még benyomni sem birtam szoval nem enged át a benne lévõ membrán vagy ami van benne.Teljesen jo minden csak sziszeg.Az alján van egy lyuk amit ha befogok akkor elmulik de sztem az vmi légtelenitõ lehet vagy ilyesmi.Ami még érdekesség, hogy a motortérben lévõ szûrõbõl visszafolyik a benzin, de ezt is megnéztem nem a pumpa a rossz.A csöveken lyukat nem találtam pedig rendesen végignéztem levegõvel nyomattam és ugy de semmi.Várom a gondolatokat :).
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

gecsa írta:nem is kell a plussz lóerõ,így is eléggé szedi a lábát..:):):):):) mindenki elcsodálkozott, hogy mehet így egy 1.3-as..:D csak tartósság szempontjából kérdeztem..
ma indultam a géppel egy szlalomversenyen, és rá kellett jönnöm, hogy a gyári futómû nem a legjobb...sikerült egy abszolut utolsó helyet mennem.. :oops: szóval ezzel a futómûvel is kellene kezdeni valamit...persze minél olcsóbban, és minél jobbat..valami tipp??a motorhoz nem akarok nyúlni, jövõ hónapban kap egy kipufogóvéget, esetleg egy légszûrõt...a gyári felnik ki lesznek forgatva, tavasszal sportülés, sportkormány...ennyi a tervem tuning terén...szerintetek?
A felnikiforgatást, hol és mennyiért csináltatod?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

vadaspörkölt írta: AC pumpa gondom van.
Az üzemanyagszivattyúban van egy "visszacsapó" szelep, illetve a köztponti nyomócsõ végén egy nyomásszabályzó... Szerintem a kettõ közül valamelyik a hibás... Extrém esetben az befecskendezõszelepek nem zárrnak tökéletesen, de akkor nehezen kellene indulnia és a fogyasztás is nagy lenne...

Szabber
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Porlasztós autóról és manuális AC-rõl beszélünk.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
vadaspörkölt
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: vadaspörkölt »

A probléma megoldódott...Mégis volt egy lyuk a vezetéken:D ott levegõsödött be az egész.mellette tiszta gány volt a szûrõ.most nincs sziszegés.de az ac pumpa hajtokara kissé kopott de a pumpa az fasza.Szóval a kérdésem az lenne hogy lehet e vhol külön kapni a meghajtók kart pumpa nélkül?és ha igen kb mennyiért?
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Pacsker írta:Porlasztós autóról és manuális AC-rõl beszélünk.
Köszi Fõnök!
Alázz le! Tudod, hogy nem értek hozzá...
:wink:

Szabber
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Naa! :)
Ti meg menjetek nélkülem bulizni kókemény Szabber! (bár megértem miért nem hívtatok.. )
Te vagy a fõ agytröszt és max rizspektá emiatt! Csak segíteni akartam.
Egyébként, most, hogy belegondolok, talán a régi 4A motoromnál nekem is volt hasonló, csak akkor talán picit köpögette azon a lyukan a benzines olajat is. Nem emlékszem. Nem merek semmit tanácsolni. Ha nem túl hangos és minden mûködik faszányosan, akkor én használnám tovább a kocsit.
Klubelnök

Kép
Válasz küldése