E9 - (1987-1992)
Re: E9 - (1987-1992/94)
Üdv. bocs hogy ide irok,de nem találtam alkalmasabb topicot.szoval...,legutobbi utamon kb 20-30percel elindulás után(autopályán)arra lettem figyelmes hogy gázadásra az auto nem reagál,és lassul az auto.hütõviz jelzõ fent, motortérbõl füst.leálltam kiszálltam,a motor füstöl.az auto(motor) alatt barnás trutyi,a hütöviz tartályban is ugyanaz a trutyi.megnéztem az olajszint jelzõ pálcát,alig,épp minimális olaj a motorban(bár kevés olaj volt eredetileg is benne,de a min jelzésig azért volt).eddigi infoim szerint hengerfej tömités a gond(mondjuk én nem igazán értek a autokhoz,két éve van saját kocsim)nos,... mielõtt szerelõhöz fordulok légyszi valami infot-jotanácsot adjatok,hogy mi lehet a gond(hengerfely tömités?) esetleg...,valamelyik topicban olvastam hogy van egy corrola szakértõ-szerelõ emberke budapest környékén.egy elérhetõséget tudnátok adni vele. mégegyszer bocs hogy ide irok,minden jo tanács jol jönnne.
4WD-89"1.6xli. 4A-FE (e9)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szia!
Az autód hengerfejes lett. De már jó ideje mehettél vele úgy, hogy kiakadt a vízhõfok jelzõ.
Ha mázlid van nem lett gátrepedéses, nem maródott annyira be a hfej és a blokk, hogy ne lehessen javítani és nem okozott más kárt a motorban.
A nagy "füst" gõz volt, ami még a maradék víz forrását jelezte. A barna trutyi az olajjal keveredett víz.
Költségekre amivel számolj:
- Hengerfejtömítés ~12-14000.- , illõ akkor már mást is cserélni, de szelepfedél tömítést, vezérmûtengely és elosztófedél szimeringet mindenképp. Ezek is plusz kb 10-15000.
- Gépmunka (hengerfej és blokk síkolása) 10-15 ezer ft
- Egész vízrendszered átmosása, kitisztítása a trutyitól, amennyire lehet. Lúgban, vegyszerrel... Ez nagyon sok pénz is lehet, mivel a blokkot pl teljesen ki kell belezni.
- Pár új vízcsõ 2-3 ezer ft
- Olaj, szûrõk kb 10-12 ezer ft
- Hûtõfolyadék 2-3 ezer ft.
- Munkadíj. ez szerelõ függõ, de nagy munka, idõigényes és mondom ki kell venni és teljesen szét kell szedni a motort.
Ha javítható a motorod, akkor ezeket kellene elvégezni rajta úgy, hogy emberesen ki is tartson a közeli jövõben. Plusz rájönni, hogy mi okozta a forrás okát. Nagy vszínûséggel termosztátot is cserélni kell, ugyan ez csak pár ezer ft.
Sajnálom, hogy én vagyok a rossz hír hozója. Ha idõbe észrevetted volna, hogy mászik fel a mutató, akkor lehet, hogy olcsóbban megúsztad volna.
Kunfehértón van egy jó Toyotás, Tibcsi a neve (fórumon Toytib). Õt keresheted, de 160 km-re van Pesttõl. Emellett talán tudnám ajánlani Szulloszt, csak neki ideje véges. Ha nagyon nem találsz senkit, esetleg én is elvállalom.
Készülj fel rá, hogy nem 1 napos meló! Kérj több helyrõl árajánlatot. Sajnos ekkora forrás után már nem lehet garantálni, hogy tutiranem jön elõ mégegyszer. Vidd el jó szakemberhez ezzel növeled az esélyét, hogy huzamosabb távon is jó lesz az autód.
Az autód hengerfejes lett. De már jó ideje mehettél vele úgy, hogy kiakadt a vízhõfok jelzõ.
Ha mázlid van nem lett gátrepedéses, nem maródott annyira be a hfej és a blokk, hogy ne lehessen javítani és nem okozott más kárt a motorban.
A nagy "füst" gõz volt, ami még a maradék víz forrását jelezte. A barna trutyi az olajjal keveredett víz.
Költségekre amivel számolj:
- Hengerfejtömítés ~12-14000.- , illõ akkor már mást is cserélni, de szelepfedél tömítést, vezérmûtengely és elosztófedél szimeringet mindenképp. Ezek is plusz kb 10-15000.
- Gépmunka (hengerfej és blokk síkolása) 10-15 ezer ft
- Egész vízrendszered átmosása, kitisztítása a trutyitól, amennyire lehet. Lúgban, vegyszerrel... Ez nagyon sok pénz is lehet, mivel a blokkot pl teljesen ki kell belezni.
- Pár új vízcsõ 2-3 ezer ft
- Olaj, szûrõk kb 10-12 ezer ft
- Hûtõfolyadék 2-3 ezer ft.
- Munkadíj. ez szerelõ függõ, de nagy munka, idõigényes és mondom ki kell venni és teljesen szét kell szedni a motort.
Ha javítható a motorod, akkor ezeket kellene elvégezni rajta úgy, hogy emberesen ki is tartson a közeli jövõben. Plusz rájönni, hogy mi okozta a forrás okát. Nagy vszínûséggel termosztátot is cserélni kell, ugyan ez csak pár ezer ft.
Sajnálom, hogy én vagyok a rossz hír hozója. Ha idõbe észrevetted volna, hogy mászik fel a mutató, akkor lehet, hogy olcsóbban megúsztad volna.
Kunfehértón van egy jó Toyotás, Tibcsi a neve (fórumon Toytib). Õt keresheted, de 160 km-re van Pesttõl. Emellett talán tudnám ajánlani Szulloszt, csak neki ideje véges. Ha nagyon nem találsz senkit, esetleg én is elvállalom.
Készülj fel rá, hogy nem 1 napos meló! Kérj több helyrõl árajánlatot. Sajnos ekkora forrás után már nem lehet garantálni, hogy tutiranem jön elõ mégegyszer. Vidd el jó szakemberhez ezzel növeled az esélyét, hogy huzamosabb távon is jó lesz az autód.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
Üdv!
Köszi az infot,mostanra kiderült hogy az lesz a baj amit irtál.,bár a mutato tuti hogy nem rég ota, max 5-10 percel a leállás elõtt lehetett fent,mert észre vettem volna.szerintem valami hirtelen dologtol mászott fel a mutato,mert általában figyelek erre.kb 20 percel az elindulás után történt a baj.
Köszi az infot,mostanra kiderült hogy az lesz a baj amit irtál.,bár a mutato tuti hogy nem rég ota, max 5-10 percel a leállás elõtt lehetett fent,mert észre vettem volna.szerintem valami hirtelen dologtol mászott fel a mutato,mert általában figyelek erre.kb 20 percel az elindulás után történt a baj.
4WD-89"1.6xli. 4A-FE (e9)
- tvcsaba
- Visszajáró

- Kapcsolat:
C1 disel
Hali Mindenkinek. Kellene olyan valaki akinek C1-es motorja van. Egy kis info kellene. Hidegen gyujt elsöre mindég. Melegen viszont egy 10-et fordul az öninditó mire begyújt. Mi lehet az RELÉ vgy IZITÓGYERTYA. Mikor meleg a motor nem is izzit.
Üdv
Üdv