Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

ez engem is érdekel a 175/70 R13as gumikat felrakva nagyon nehezen forog a kormány erobol kell tekerni. qrva szar.
az elozo e8as omban volt servo sokkal jobb volt. vagy valami rásegités
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

sprintike írta:Már akartam kérdezni......
Nem tudom milyennek kéne lennie a servónak de valahogy az enyémtõl nem vagyok hasra esve.Kb olyan mint ha nem is lenne.
Mi lehet ilyenkor a gáz?
Ha a szervószivattyú dolgozik, akkor már csak az olaj lehet a ludas, legalábbis szerintem. Egy csere sokat javíthat a dolgon.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

murray írta:ez engem is érdekel a 175/70 R13as gumikat felrakva nagyon nehezen forog a kormány erobol kell tekerni. qrva szar.
az elozo e8as omban volt servo sokkal jobb volt. vagy valami rásegités
Ha E8-adba volt szervó, akkor az nagyon egyedi darab lehetett.
Nem szervós autódnál, mint most a tied. Nagyon sokat tud segíteni egy kormánymû újrazsírozás. Ég és föld lesz utána.
Szerintem megéri megcsinálni és leápolni
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

tudom h nem full szervos volt ez elozo dizel E8 corim , ellenben ha nem járt a motor alig fogott a fék..inditás után "felkeményedett" :oops:
a fék , és könnyebben mozgott a kormány! és 83as auto volt

mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van.. :cry:
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

DBandesz írta:
sprintike írta:Már akartam kérdezni......
Nem tudom milyennek kéne lennie a servónak de valahogy az enyémtõl nem vagyok hasra esve.Kb olyan mint ha nem is lenne.
Mi lehet ilyenkor a gáz?
Ha a szervószivattyú dolgozik, akkor már csak az olaj lehet a ludas, legalábbis szerintem. Egy csere sokat javíthat a dolgon.
Bár nem tudom biztosan honnan lehet megállapítani,hogy dolgozik vagy sem ,de én úgy tudom(bocs ha baromi nagy hülyeséget írok) az egyik módja,hogy kormánytekergetés közben(álló helyzet) változik a fordulatszám.Ez a része nállam ok.Több módot nem tudok :lol:
Egyébként a szervó olaja közös valamelyik körrel?Hol tudom cserélni?
"akkor tanul a gyerek ha kérdez" :lol:
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

murray írta: mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van.. :cry:
Matyi gondolom a fogaslécek újra kenésére gondolt.
Elég néger meló megbontani a kormánymû ezen részét már csak azért is tudom, mikor a kormány perselyt cseréltem az enyimben.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

murray írta:tudom h nem full szervos volt ez elozo dizel E8 corim , ellenben ha nem járt a motor alig fogott a fék..inditás után "felkeményedett" :oops:
a fék , és könnyebben mozgott a kormány! és 83as auto volt

mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van.. :cry:
Olyan nincs, hogy picit szervós vagy szervós. Az autódba szerintem NEM volt szervókormány és NEM lehetett puhább a motor járásakor. Legfeljebb azért tudatosult benned, mert mozgó gépjármûnél sokkal, de sokkal könnyebb tekerni.
A féket aláírom, mert E8-ba is már volt Fékrásegítõ, vagyis "szervó"fék. Igen ez motor járásakos sokat segít! ;)

E9-edbe ugyanúgy nincs szervó gondolom. És a kormánymû 99%-ban megegyezik az E8-adéval. Így legalább azt a puhaságot itt is el lehet érni, sõt. Igen, ahogy Biagio mondta a kormányrudazatot kell lebontani és a fogaslécet kell újrazsírozni. Plusz, ha van szakadt porvédõd, azt is cserélheted, vagy ha kopognak az axiálcsuklóid, azt is, összekötõ gömbfejeket, vagy, amit majd Biagio szépen kifejt az ezer forintos csodaalkatrészt! :D
1.3-asnál könnyebb kiszedni szerintem a kormánymûvet. Nem egy kerékcsere, de nem is egy hengerfejtömítés csere!
sprintike írta:Bár nem tudom biztosan honnan lehet megállapítani,hogy dolgozik vagy sem ,de én úgy tudom(bocs ha baromi nagy hülyeséget írok) az egyik módja,hogy kormánytekergetés közben(álló helyzet) változik a fordulatszám.Ez a része nállam ok.Több módot nem tudok Laughing
Egyébként a szervó olaja közös valamelyik körrel?Hol tudom cserélni?
"akkor tanul a gyerek ha kérdez" Laughing
Ha jár a motor alapjáraton és valaki forgatja a kormányt, te nyitott géptetõnél látod a szervó olaj tartájban (ha szembe állsz bal oldalt a torony mellett), hogy "dolgozik" a szervó. Látod az áramlást a tartájban.
Nem kapcsolódik se a kuplung, se a fékkörhöz, így bátran kicserélheted! Jót is teszel vele, mert biztos, hogy ezer éves, ha nem gyári.
Egyébként az újrazsírozás szervósnál is sokat számít!
Sõt srácok van egy hézagoló csavar a kormánymûnél, amivel a kopogást lehet kicsit megszûntetni. Ha netán ez nagyon meg van tépve, mert valaki lusta volt cserélni valamit, inkább ezt agyonhúzta (mondjuk egy szerelõ), az is okozhat ekkora szorulást!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

hát kosz az infot azert ez elegge nagy melo ahogy olvasom..
egyenlore hagyjuk
akoshege
Újonc
Újonc

vízpumpa szvárgás

Hozzászólás Szerző: akoshege »

Hétvégén volt szerelõnél a kocsi (vezérmûszíj + görgõ csere) és mondta, hogy kicsit szivárog a vízpumpa, majd ki kellene cserélni. Mutatta is, hogy kívülrõl van rajta vízszivárgás nyoma.
Körbenéztem a neten, és valahol olvastam másnál is ilyet, és neki azt mondták márkaszervízben, hogy ne foglalkozzon vele, mert típushiba, csak figyleje a víz fogyását.

hallottatok már ilyenrõl?
98-as sedan 1,3
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Re: vízpumpa szvárgás

Hozzászólás Szerző: Lackó »

akoshege írta:Hétvégén volt szerelõnél a kocsi (vezérmûszíj + görgõ csere) és mondta, hogy kicsit szivárog a vízpumpa, majd ki kellene cserélni. Mutatta is, hogy kívülrõl van rajta vízszivárgás nyoma.
Körbenéztem a neten, és valahol olvastam másnál is ilyet, és neki azt mondták márkaszervízben, hogy ne foglalkozzon vele, mert típushiba, csak figyleje a víz fogyását.

hallottatok már ilyenrõl?
Cseréld ki. Kb 8-10 ezer forint, otthon is elvégezhetõ mûvelet. Szerinted
megéri szarakodni ?
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Van egy kis flesh az egyik tõcsavarommal.A tegnapi kerékcsere alkalmával vettem észre,hogy le van nyalva az elejérõl a menet Kb0,5cm.Ki szeretném cserélni.Csinált már valaki ilyet?
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Senki?Help me please!
ramboo88us
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: ramboo88us »

sprintike írta:Senki?Help me please!
Én sem csináltam még ilyet, - elméletileg kicserélhetõ - , de ahhoz szét kell szedni a kerékagyat.

itt egy robbantott ábra:

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198802 ... _4303.html
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

Az EE111-es békalámpás Corolla ajtójáról van-e valakinek valami tapasztalata?

Amikor az autó hozzám került, néhány ajtó kárpitja alól víz csepegett a küszöbre, ha esett az esõ. Leszedtem a kárpitot, majd kiderült a hiba oka. Utólagos centrálzár beszerelésekor elszakították a fóliát ill. nem ragasztották rendesen vissza.

Majd ezt úgy orvosoltam, hogy vágtam egy csík vastag fóliát, majd azt ragasztottam rá az ép fóliára a "szürkebarát erõsragasztó szalaggal" (a farost kárpit szintén kapott körbe a ragasztószalagból, az esetleges kis folyásokat be ne szívja a farostlemez). A ragasztását pedig a hangfalak hangszórói alá tömítésként rakott fehér rágószerû anyaggal (FIDEKA) ragsztottam. Jónak tünt, de még egy párszor szét kellett szednem mert valahol utat találta víz magának. Végül megállapodott a dolog. Kiderült még, hogy a vezetõoldali ablak vízszigetelését (alul) kikönyökölhették, mert nem tapadt az üvegre - kis rés volt közte, nem lehetett a helyére pattintani. Na, nekiálltam ezt leszedni. Nem volt könnyû, el is görbítettem, de végül egyenesbe hozva és az U-profilt kicsit összenyomva a helyére került, de így sem tökéletes, kicsit a "B" oszlop felé sikerült felpattintani, így van egy kis rés a tükör és a gumicsík közt - de mondjuk sok autón láttam az ablak sarkainál apró lyukakat (szerelési hanyagságból vagy az UV okozta gumiösszeszáradástól).

Szóval Nektek volt valami hasonló problémátok? Mennyire folyhat be a víz a szigetelések mellett? Kell ezeket valamikor cserélni? (Az ajtó alján a kifolyó lyukak tiszták pesze, ki tud csöpögni a beszivárgó víz).
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ramboo88us írta:
sprintike írta:Senki?Help me please!
Én sem csináltam még ilyet, - elméletileg kicserélhetõ - , de ahhoz szét kell szedni a kerékagyat.

itt egy robbantott ábra:

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198802 ... _4303.html

Kösze-Kösze.Asszem beszerzek tõcsavart és neki esek!
Válasz küldése