Autoreszelgetes
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Ha a szervószivattyú dolgozik, akkor már csak az olaj lehet a ludas, legalábbis szerintem. Egy csere sokat javíthat a dolgon.sprintike írta:Már akartam kérdezni......
Nem tudom milyennek kéne lennie a servónak de valahogy az enyémtõl nem vagyok hasra esve.Kb olyan mint ha nem is lenne.
Mi lehet ilyenkor a gáz?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ha E8-adba volt szervó, akkor az nagyon egyedi darab lehetett.murray írta:ez engem is érdekel a 175/70 R13as gumikat felrakva nagyon nehezen forog a kormány erobol kell tekerni. qrva szar.
az elozo e8as omban volt servo sokkal jobb volt. vagy valami rásegités
Nem szervós autódnál, mint most a tied. Nagyon sokat tud segíteni egy kormánymû újrazsírozás. Ég és föld lesz utána.
Szerintem megéri megcsinálni és leápolni
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
tudom h nem full szervos volt ez elozo dizel E8 corim , ellenben ha nem járt a motor alig fogott a fék..inditás után "felkeményedett"
a fék , és könnyebben mozgott a kormány! és 83as auto volt
mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van..
mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van..
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Bár nem tudom biztosan honnan lehet megállapítani,hogy dolgozik vagy sem ,de én úgy tudom(bocs ha baromi nagy hülyeséget írok) az egyik módja,hogy kormánytekergetés közben(álló helyzet) változik a fordulatszám.Ez a része nállam ok.Több módot nem tudokDBandesz írta:Ha a szervószivattyú dolgozik, akkor már csak az olaj lehet a ludas, legalábbis szerintem. Egy csere sokat javíthat a dolgon.sprintike írta:Már akartam kérdezni......
Nem tudom milyennek kéne lennie a servónak de valahogy az enyémtõl nem vagyok hasra esve.Kb olyan mint ha nem is lenne.
Mi lehet ilyenkor a gáz?
Egyébként a szervó olaja közös valamelyik körrel?Hol tudom cserélni?
"akkor tanul a gyerek ha kérdez"
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Matyi gondolom a fogaslécek újra kenésére gondolt.murray írta: mit foglal magába ez a kormánymü ujrazsirozas? meg kell hozzá bontani az autót? porvédo gumikat leszedni? nagyon kéne tiszta lada érzésem van..
Elég néger meló megbontani a kormánymû ezen részét már csak azért is tudom, mikor a kormány perselyt cseréltem az enyimben.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Olyan nincs, hogy picit szervós vagy szervós. Az autódba szerintem NEM volt szervókormány és NEM lehetett puhább a motor járásakor. Legfeljebb azért tudatosult benned, mert mozgó gépjármûnél sokkal, de sokkal könnyebb tekerni.murray írta:tudom h nem full szervos volt ez elozo dizel E8 corim , ellenben ha nem járt a motor alig fogott a fék..inditás után "felkeményedett"![]()
A féket aláírom, mert E8-ba is már volt Fékrásegítõ, vagyis "szervó"fék. Igen ez motor járásakos sokat segít!
E9-edbe ugyanúgy nincs szervó gondolom. És a kormánymû 99%-ban megegyezik az E8-adéval. Így legalább azt a puhaságot itt is el lehet érni, sõt. Igen, ahogy Biagio mondta a kormányrudazatot kell lebontani és a fogaslécet kell újrazsírozni. Plusz, ha van szakadt porvédõd, azt is cserélheted, vagy ha kopognak az axiálcsuklóid, azt is, összekötõ gömbfejeket, vagy, amit majd Biagio szépen kifejt az ezer forintos csodaalkatrészt!
1.3-asnál könnyebb kiszedni szerintem a kormánymûvet. Nem egy kerékcsere, de nem is egy hengerfejtömítés csere!
Ha jár a motor alapjáraton és valaki forgatja a kormányt, te nyitott géptetõnél látod a szervó olaj tartájban (ha szembe állsz bal oldalt a torony mellett), hogy "dolgozik" a szervó. Látod az áramlást a tartájban.sprintike írta:Bár nem tudom biztosan honnan lehet megállapítani,hogy dolgozik vagy sem ,de én úgy tudom(bocs ha baromi nagy hülyeséget írok) az egyik módja,hogy kormánytekergetés közben(álló helyzet) változik a fordulatszám.Ez a része nállam ok.Több módot nem tudok Laughing
Egyébként a szervó olaja közös valamelyik körrel?Hol tudom cserélni?
"akkor tanul a gyerek ha kérdez" Laughing
Nem kapcsolódik se a kuplung, se a fékkörhöz, így bátran kicserélheted! Jót is teszel vele, mert biztos, hogy ezer éves, ha nem gyári.
Egyébként az újrazsírozás szervósnál is sokat számít!
Sõt srácok van egy hézagoló csavar a kormánymûnél, amivel a kopogást lehet kicsit megszûntetni. Ha netán ez nagyon meg van tépve, mert valaki lusta volt cserélni valamit, inkább ezt agyonhúzta (mondjuk egy szerelõ), az is okozhat ekkora szorulást!
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

vízpumpa szvárgás
Hétvégén volt szerelõnél a kocsi (vezérmûszíj + görgõ csere) és mondta, hogy kicsit szivárog a vízpumpa, majd ki kellene cserélni. Mutatta is, hogy kívülrõl van rajta vízszivárgás nyoma.
Körbenéztem a neten, és valahol olvastam másnál is ilyet, és neki azt mondták márkaszervízben, hogy ne foglalkozzon vele, mert típushiba, csak figyleje a víz fogyását.
hallottatok már ilyenrõl?
Körbenéztem a neten, és valahol olvastam másnál is ilyet, és neki azt mondták márkaszervízben, hogy ne foglalkozzon vele, mert típushiba, csak figyleje a víz fogyását.
98-as sedan 1,3
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Re: vízpumpa szvárgás
Cseréld ki. Kb 8-10 ezer forint, otthon is elvégezhetõ mûvelet. Szerintedakoshege írta:Hétvégén volt szerelõnél a kocsi (vezérmûszíj + görgõ csere) és mondta, hogy kicsit szivárog a vízpumpa, majd ki kellene cserélni. Mutatta is, hogy kívülrõl van rajta vízszivárgás nyoma.
megéri szarakodni ?
- ramboo88us
- Visszajáró

Én sem csináltam még ilyet, - elméletileg kicserélhetõ - , de ahhoz szét kell szedni a kerékagyat.sprintike írta:Senki?Help me please!
itt egy robbantott ábra:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198802 ... _4303.html
- Ghee
- Gyakori látogató

Az EE111-es békalámpás Corolla ajtójáról van-e valakinek valami tapasztalata?
Amikor az autó hozzám került, néhány ajtó kárpitja alól víz csepegett a küszöbre, ha esett az esõ. Leszedtem a kárpitot, majd kiderült a hiba oka. Utólagos centrálzár beszerelésekor elszakították a fóliát ill. nem ragasztották rendesen vissza.
Majd ezt úgy orvosoltam, hogy vágtam egy csík vastag fóliát, majd azt ragasztottam rá az ép fóliára a "szürkebarát erõsragasztó szalaggal" (a farost kárpit szintén kapott körbe a ragasztószalagból, az esetleges kis folyásokat be ne szívja a farostlemez). A ragasztását pedig a hangfalak hangszórói alá tömítésként rakott fehér rágószerû anyaggal (FIDEKA) ragsztottam. Jónak tünt, de még egy párszor szét kellett szednem mert valahol utat találta víz magának. Végül megállapodott a dolog. Kiderült még, hogy a vezetõoldali ablak vízszigetelését (alul) kikönyökölhették, mert nem tapadt az üvegre - kis rés volt közte, nem lehetett a helyére pattintani. Na, nekiálltam ezt leszedni. Nem volt könnyû, el is görbítettem, de végül egyenesbe hozva és az U-profilt kicsit összenyomva a helyére került, de így sem tökéletes, kicsit a "B" oszlop felé sikerült felpattintani, így van egy kis rés a tükör és a gumicsík közt - de mondjuk sok autón láttam az ablak sarkainál apró lyukakat (szerelési hanyagságból vagy az UV okozta gumiösszeszáradástól).
Szóval Nektek volt valami hasonló problémátok? Mennyire folyhat be a víz a szigetelések mellett? Kell ezeket valamikor cserélni? (Az ajtó alján a kifolyó lyukak tiszták pesze, ki tud csöpögni a beszivárgó víz).
Amikor az autó hozzám került, néhány ajtó kárpitja alól víz csepegett a küszöbre, ha esett az esõ. Leszedtem a kárpitot, majd kiderült a hiba oka. Utólagos centrálzár beszerelésekor elszakították a fóliát ill. nem ragasztották rendesen vissza.
Majd ezt úgy orvosoltam, hogy vágtam egy csík vastag fóliát, majd azt ragasztottam rá az ép fóliára a "szürkebarát erõsragasztó szalaggal" (a farost kárpit szintén kapott körbe a ragasztószalagból, az esetleges kis folyásokat be ne szívja a farostlemez). A ragasztását pedig a hangfalak hangszórói alá tömítésként rakott fehér rágószerû anyaggal (FIDEKA) ragsztottam. Jónak tünt, de még egy párszor szét kellett szednem mert valahol utat találta víz magának. Végül megállapodott a dolog. Kiderült még, hogy a vezetõoldali ablak vízszigetelését (alul) kikönyökölhették, mert nem tapadt az üvegre - kis rés volt közte, nem lehetett a helyére pattintani. Na, nekiálltam ezt leszedni. Nem volt könnyû, el is görbítettem, de végül egyenesbe hozva és az U-profilt kicsit összenyomva a helyére került, de így sem tökéletes, kicsit a "B" oszlop felé sikerült felpattintani, így van egy kis rés a tükör és a gumicsík közt - de mondjuk sok autón láttam az ablak sarkainál apró lyukakat (szerelési hanyagságból vagy az UV okozta gumiösszeszáradástól).
Szóval Nektek volt valami hasonló problémátok? Mennyire folyhat be a víz a szigetelések mellett? Kell ezeket valamikor cserélni? (Az ajtó alján a kifolyó lyukak tiszták pesze, ki tud csöpögni a beszivárgó víz).
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

ramboo88us írta:Én sem csináltam még ilyet, - elméletileg kicserélhetõ - , de ahhoz szét kell szedni a kerékagyat.sprintike írta:Senki?Help me please!
itt egy robbantott ábra:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198802 ... _4303.html
Kösze-Kösze.Asszem beszerzek tõcsavart és neki esek!