Egyéb toyoták (eladó/vásárolandó)

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD
Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)

Re: Egyéb toyoták (eladó/vásárolandó)

Hozzászólás Szerző: RWD »

domi007 írta:
Gugyor írta:Ma volt nálunk.nagyon sajnálja,de nincs ideje vele foglalkozni.a főnököm még alszik rá egyet,mert ő is toyota buzi
De miért kell vele foglalkozni? Egy 6kilós autóról azt hinném, hogy csak bele kell ülni és menni kb. :D :D vagy nem értek a piachoz
Nem akarok g3ci lenni, de ezek szerint lehet tényleg tanulmányozni kéne még a piacot. :D Pontosabban reális követelményeket támasztani egy relatíve idős autóval szemben. Hiába van karban tartva, azért mindig lesz valami. Elég megnézni Matyi E9-cét. Tökéletes lehet az autó (sajnos még sosem tapasztaltam meg közelről, pedig kíváncsi lennék rá), de a tulaj biztos mindig észre vesz rajta ezt azt. És az tényleg egy kirívó példa. Plusz ez a Celi még idősebb, szóval....
Hosszú sztori ez, lehetne erről napestig beszélni, érdekes téma. Szerintem nincs hibátlan autó. És ahogy lapozol vissza évjárat szerint, úgy "romlik" a helyzet. Kivétel a nagyon nagy becsben tartott egyedek (lásd elnöki E9). Én egyre inkább azt veszem észre, hogy csodák nincsenek.
Más, de kicsit hasonló téma:
Pár hete levettük a kuplungot egy S13-ról (pignose). Ahogy lent az aknában nézegettem az autót, arra jutottam, hogy igazság szerint az általam (általunk?) megénekelt érdekes, ritka, vágyott típusok is csak autóból vannak, nincs benne semmi mágia. Persze vannak típus specifikus megoldások, elemek, de nagy vonalakban ugyanazokat a vasakat, műanyagokat és egyéb alkotóelemeket látod egy Toyota/Nissan/Honda alatt, mint akár egy német valami alatt. Persze, van minőségbeli eltérés, meg finom differenciák (ami adja az egész báját), de 25-30+ éves korukra ugyanúgy megfárad sok-sok dolog.

Pl itt a KP. A mai napig képtelen voltam felhajtani hozzá rendes vákuumdobot (gyújtórész). Lassan talán megoldódik a dolog, de még millió tennivaló van rajta. Pedig gondozom, ahogy időm és energiám engedi. Sőt, már havat sem látott régóta (és nem is fog). Rendszeres olajcsere megvan. Futómű jó karban van. De a hajtással lenne munka. Fék katasztrófa (bár már megszoktam, de biztosan nem normális jelenség a betonkemény pedál, és a kegyetlenül nehezen mozgó dugattyúk). Erre is ráférne az upgrade. Ülésem szakadt, kárpitos kell. Beázik az autó 1-2 helyen, szét kell bontani hogy megtaláljam. 1-2 dolog zörög az utastérben (korához képest zseniális, de engem zavar, jellemző hogy ott zörög, ahol már hozzányúltam). Biztonsági öv NEDVES, eső után (leszedtem a hátsó műanyagokat, azóta jó). Fűtéscsap cserés. Első és hátsó főtengely szimering cserés. Szívem szerint a motort is megbontanám, meggyűrűzném (erőteljes gyorsításkor füstöl kicsit), komplett új csapágyszettet kapna. Vezérlésen sem spórolnék, oké hogy láncos, de csak 34 éve gurult ki a gyárból. És akkor nem beszéltem a külső apróságokról, és az egyén apró cseprő finomságokról. Azokról, amit a felületes (vagy akár fanatik) külső szemlélő nem lát, de Én TUDOM, mert ismerem az autó minden szegletét, és zavar hogy nem olyan mint amilyennek lennie kéne. Lakatolást már nem is említem. Mindenki dicséri, milyen szép. Mert hogy szegény KP-k szana szét rohadnak mindig. Hát igen, félek Én is, mert ez csak a külcsín, lenne ott meglepetés rendesen ha megbontanánk (meg is fogjuk, majd...).
Ez csak pár tétel, de még tudnék mesélni. Tegyük hozzá, hogy autóbuzik vagyunk (már aki), és így tudok hozni ilyen "átlagot".

Szóval Én el tudom képzelni, hogy lenni mit költeni arra a Celicára. Persze minden az igényeken múlik. Az előző soraim mehettek volna a projektembe is. :D
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

'" Persze vannak típus specifikus megoldások, elemek, de nagy vonalakban ugyanazokat a vasakat, műanyagokat és egyéb alkotóelemeket látod egy Toyota/Nissan/Honda alatt, mint akár egy német valami alatt"

csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni. egy 23 éves utcán tartott toyotát cseréltem le egy 9 éves skoda fabiára.
minden gumi és minden ami nem fém, EZERSZER tartósabb és kétszer háromszor időtállóbb egy toyotában mint egy németben. és a VW is ugyanilyen szar. köze nincs egymáshoz a két minőségnek. tudnék mesélni.
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD

Hozzászólás Szerző: RWD »

murray írta:'" Persze vannak típus specifikus megoldások, elemek, de nagy vonalakban ugyanazokat a vasakat, műanyagokat és egyéb alkotóelemeket látod egy Toyota/Nissan/Honda alatt, mint akár egy német valami alatt"

csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni. egy 23 éves utcán tartott toyotát cseréltem le egy 9 éves skoda fabiára.
minden gumi és minden ami nem fém, EZERSZER tartósabb és kétszer háromszor időtállóbb egy toyotában mint egy németben. és a VW is ugyanilyen szar. köze nincs egymáshoz a két minőségnek. tudnék mesélni.
Ezzel egyet értek, jogos, rosszul fogalmaztam. Lásd Fabia első lengőkar, "hátsó" nagy szilent. Kb 2 évente csere, kivéve ha Audi A2-é megy bele. Akkor plusz fél év :D
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
csanyjanos
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: csanyjanos »

Ha beleszólhatok....
Hat kilós autóba beleülsz és mész. Ezt tudja ez is! ☺
Ha viszont jót szeretnél autózni, pl. keresztbe, akkor kéne egy sper, amit bele kell tenned. Ja, hogy keményebb gátlók is kellenek? ! Akkor belerakod azt is. Közben elfogyott az erő a motorból ( a jobb futómű miatt), tegyünk bele! Stb.stb.
Na erre nincs időm, így kell foglalkozni vele!
Tehát beleülsz és mész! Hisz hat kilós autó, nem egy rom. Hogy van hibája, persze, mindegyiknek, mindenkinek..

Üdv
Csány János
Eladó ☺
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

domi007 írta:
Gugyor írta:Ma volt nálunk.nagyon sajnálja,de nincs ideje vele foglalkozni.a főnököm még alszik rá egyet,mert ő is toyota buzi
De miért kell vele foglalkozni? Egy 6kilós autóról azt hinném, hogy csak bele kell ülni és menni kb. :D :D vagy nem értek a piachoz
Amivel már egyáltalán nem kellene foglalkozni az már 7 számjegyű lenne és nem biztos, hogy az első számjegy 1-gyel kezdődne. :-)
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
domi007
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1983
Autód típusa (és generációja): Celica
Autód felszereltségi jelölése: GT

Hozzászólás Szerző: domi007 »

Hát jól van, akkor tényleg én vagyok a nagy mázlista, hogy a 3kilós autóm pontosan annyit tudott megvételkor mint egy mostani 6kilós :D
RWD: az, hogy soha nincs kész megértem, tudom, benne járok a cipőben, hiszen tudod. Azért bátorkodtam feltenni a provokatív kérdést, mert nem tudtam mi a cél az autóval :).
Persze rendes keresztbemenésre nem alkalmas ebben az állapotában (az más kérdés, hogy arra nem is biztosan ez a megfelelő autó). Az, hogy nem lehet vele jót autózni szubjektív, én a 86 lovas karbis motorral is állati nagy vigyorral mentem vele a szerpentinen (és tapasztaltam meg nagyon sokat), de persze én kezdő huligán vagyok, akinek minden új :).
AA63 Celica '83 -
ZZE121 Corolla '06 - 'A Felhő'

Ha nem látod a robbantott ábrákat ToyoDIY-en írj privát üzenetet, tudok neked segíteni!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

csanyjanos írta:Ha beleszólhatok....
Hat kilós autóba beleülsz és mész. Ezt tudja ez is! ☺
Ha viszont jót szeretnél autózni, pl. keresztbe, akkor kéne egy sper, amit bele kell tenned. Ja, hogy keményebb gátlók is kellenek? ! Akkor belerakod azt is. Közben elfogyott az erő a motorból ( a jobb futómű miatt), tegyünk bele! Stb.stb.
Na erre nincs időm, így kell foglalkozni vele!
Tehát beleülsz és mész! Hisz hat kilós autó, nem egy rom. Hogy van hibája, persze, mindegyiknek, mindenkinek..

Üdv
Csány János
Eladó ☺
Rossz hírem van. MX-5 NB és/vagy IS200, ami a legolcsóbban nyútja azt, amit szerentél: több erő, sperr, kvázi problémamentesség. De 1.5 alatt egyik sem fog megállni.

Azért respect, hogy a Celicán nem nyerészkedsz. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montoya 2015 nov. 16, 09:56 am-kor.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Újra fent van a szép színű Camry
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... el-9553242

Kép
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Elgurultam megnézni. Hát a képek lényegesen jobbak, mint a valóság.
Műszakilag nincs rossz állapotban, de a külseje...

Szóval motor, váltó oké, futómű is korrekt, fékezésnél nem húz semerre.
Beltér már véleményesebb. Az ülések szépek, de kalaptartóban gányolt hangfal, valami kendácsolt váltózár, emiatt nincs váltószoknya.
Rádió helyén lyuk, meg még 1-2, itt-ott hiányzik egy kapcsoló, napfénytető nem megy, szerintem döglött a motorja.
Nade a külső: három sárvédőív volt javítva a 4-ből, de már ne lett volna... Lehet, hogy lemez van benne, de nagyon oláh módon lett rátaknyolva valami fény. Ezen felül van némi rozsda a küszöbökön, illetve az első lökhárító alján lévő lemezen és a hátsó sarokelemeken is, meg persze rügyezik a még nem (annyira) javított sárvédő is.
Emellett persze vannak karcok itt-ott, a bal oldali C oszlopon pedig repedezik a gitt. Valószínűleg csak valamibe beletolathattak vele, de az is ritka kókány módon lett megcsinálva.
Elől és hátul különböző felnik, de a gumi az összesen kuka, szóval az alsó hangon 50 ropi.

Ha valakinek kell egy autó A-ból B-be, arra nem rossz, de a külseje eléggé gatya.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

montoya írta:Rossz hírem van. MX-5 NB és/vagy IS200, ami a legolcsóbban nyútja azt, amit szerentél: több erő, sperr, kvázi problémamentesség. De 1.5 alatt egyik sem fog megállni.
Írországban igen. :)
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

Senki sincs Írországban csak Te! :D
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.”
Kép 1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Slampixxx írta:
montoya írta:Rossz hírem van. MX-5 NB és/vagy IS200, ami a legolcsóbban nyútja azt, amit szerentél: több erő, sperr, kvázi problémamentesség. De 1.5 alatt egyik sem fog megállni.
Írországban igen. :)
Az egy éves kfb-vel már ott sem. :)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Fizetéshez képest akkor sem drága a biztosítás.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
domi007
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1983
Autód típusa (és generációja): Celica
Autód felszereltségi jelölése: GT

Hozzászólás Szerző: domi007 »

Klímás, automata váltós Tercel, van hangulata

http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemp ... 901066.htm
AA63 Celica '83 -
ZZE121 Corolla '06 - 'A Felhő'

Ha nem látod a robbantott ábrákat ToyoDIY-en írj privát üzenetet, tudok neked segíteni!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ez vajon tényleg awd automatával?
Ha igen, ennyi röhögve megérhet valakinek.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése