E10 - (1992-1997)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: zoli99 »

hittem bennetek kollígák, szorgos kezû szerelõm már cseréli a náthás hûtõt az új nagyvitorlásra :) Azért elteszem a régit szebb napokra, a Toyotában jobban bízok mint egy senkiházi aftermarketban :D

köszi!
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK :(
E12 1.6
today05
Újonc
Újonc

szerelõt keresek / vízfolyás

Hozzászólás Szerző: today05 »

Sziasztok

van valakinek egy Budapest / környéki ismerõs, megbízható, hozzáértõ, és nem aranyáron dolgozó szerelõje, aki ért a toyotákhoz, esetemben egy 94es, 1.3 4efe corollához keresek doktort.

A vízrendszerben van a baj, elõször a vízpumpára gyanakodtunk, hogy az ereszt, ki is cseréltük de nem szûnt meg a szivárgás, a nívópálca tövénél látszik a megmaradó víz. Sajna ez így télen elég drága, hogy fagyállóval töltögessem a jármûvet. Ha van valakinek valami tippje, szívesen veszem.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Üdv,

Tömítést is cseréltetek a vízpumpánál? Ha igen....
akkor lehet, hogy a fémcsõ van megrepedve ami a vízpumpába csatlakozik, de ez nem jellemzõ. Inkább gyanakodnék a vízcsõre, ami a szívósor alatt van és az csatlakozik, az elõbb említett fém csõhöz. Elég hozzáférhetetlen helyen van, nekem is akkor volt hasonló jelenség, mikor az volt kilukadva.
EE101 Sedan, 7A-FE
today05
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: today05 »

IceRocko írta:Üdv,

Tömítést is cseréltetek a vízpumpánál? Ha igen....
akkor lehet, hogy a fémcsõ van megrepedve ami a vízpumpába csatlakozik, de ez nem jellemzõ. Inkább gyanakodnék a vízcsõre, ami a szívósor alatt van és az csatlakozik, az elõbb említett fém csõhöz. Elég hozzáférhetetlen helyen van, nekem is akkor volt hasonló jelenség, mikor az volt kilukadva.
Igen lett cserélve, én is arra a csõre gyanakszom, de fentrõl nem igazán tudok hozzáférni, hogy lássam hol van megsérülve (ha egyáltalán látszik) Még a haynes könyvben sem nagyon láttam hozzá leírást, hogy hogy kéne lemûteni azt onnan. Te honnan szereztél olyan fémcsövet (és tömítést) hozzá? Bontóban keresgéljek, vagy inkább sétáljak be egy toyota szervízbe, és adjam el a lelkem?
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Elég nagy szívás levenni, ha a szívósor fent van. 2 emberes munka (tükörrel, lámpával :wink: ) de megoldható. Nekem nem a fém csõ volt rossz, hanem a gumi. Én pont ezért, mert nehezen leszedhetõ helyen van, gyárit vettem 5.500.-ft volt.
EE101 Sedan, 7A-FE
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Re: E10 - (1992-1997)

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

Ilyen szépet még nem láttam itthon!!! Nem vagyok E10 rajongó, de ezt nagyon szívesen birtokolnám!

Kép
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.”
Kép 1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

E10 silver tpos japán FX bemutató műsor..
https://www.youtube.com/watch?v=VulTKDIYP5o
Nem tudom hirtelen hogy kell youtubeos videót beilleszteni most?
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
KONI89
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: KONI89 »

Sziasztok!
Új vagyok és corolla vásárlás előtti is :) A kiszemeltem 1.6 16v Si 114 lovas 96-os szépség jó felszereltséggel. Azt szeretném kérdezni h mire figyeljek oda vásárlásnál és ami a lényegesebb h kinek h jött ki a fogyasztás?? Tudom h lábfüggő, tisztába vok vele nem az első kocsim lesz és azzal is tisztába vok h minden cigány a saját lovát dícséri, de ha mégis megírnátok a saját tapasztalataitokat hálás lennék :D

Előre is köszönöm :)
Ti7i
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Ti7i »

KONI89 írta:Sziasztok!
Új vagyok és corolla vásárlás előtti is :) A kiszemeltem 1.6 16v Si 114 lovas 96-os szépség jó felszereltséggel. Azt szeretném kérdezni h mire figyeljek oda vásárlásnál és ami a lényegesebb h kinek h jött ki a fogyasztás?? Tudom h lábfüggő, tisztába vok vele nem az első kocsim lesz és azzal is tisztába vok h minden cigány a saját lovát dícséri, de ha mégis megírnátok a saját tapasztalataitokat hálás lennék :D

Előre is köszönöm :)
Én 8 literből eljárok, és általában nincs tojás a talpam alatt ;) Személyes tapasztalat alapján nem tudok kiemelni semmit, át kell nézni/nézetni mint bármelyik autót :) Talán a korrózió ami szembetűnőbb. Esetemben a küszöbök váltak egyenlővé a nullával meg a kerékívet is már majszota :) ja, és a kipufogó is szita volt :D a motor állapotára pedig engem is csak az olajfogyás figyelmeztetett, de ezt ugye mérni nem tudjuk sajnos egy autóvételnél, de azért célszerű rákérdezni.
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Hosiminh »

Üdv:

a következővel fordulok hozzátok:

balga módon kivettem az alváz dugókat(alváz, üregvédelem céljából) vissza is raktam őket szépen, de lyuk kimaradt.

a kardánalagút két oldala mentén, a bentről a kézifékhez közel, alulról nézve a középdobhoz közel. képek róla

első kép motortér hossztartóba kell dugó? mert sajna amit a motortérbe dugtam dugó, azok nem jók a padlón lévő lyukba (kicsi a dugó)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

szal létezik, hogy lenne a padlón gyárilag lyuk? bedugdostam minden dugót, a többinél még látszódott nyom, de itt nem is látszik semmi.

rem. tudok segíteni, hülyeségemen.
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Luna
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: pézsé »

azt tuti hogy gyárilag nincs dugózatlan lyuk az utastér felé. lehet venni univerzális gumikúpokat, meg gyári dugókat is a kereskedésekben. Pótold, mert beázik majd a kaszni alulról.
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Vagy elmész egy bontóba és egy szál cigiért adnak. ;)
EE101 Sedan, 7A-FE
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

köszi a tippeket.
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

IceRocko írta:Vagy elmész egy bontóba és egy szál cigiért adnak. ;)
sajna nem jött be,

szal valakinek nincs otthon a szoba sarkában elfekvőben vagy tipp, hogy hol találok e10-hez (de gondolom típus független is lehet)az első lökhárító sarkán a sárvédővel összekötő kis műanyag elem, és padló vagy küszöb lemezbe való gumi dugó?

bontókat már bejártam:
az előbbi még lenne is, de kompletten adják lökössel együtt (és nem akarnak egyet sem nélküle adni :S)
utóbbival nem is foglalkoznak
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Hosiminh írta:
IceRocko írta:Vagy elmész egy bontóba és egy szál cigiért adnak. ;)
sajna nem jött be,

szal valakinek nincs otthon a szoba sarkában elfekvőben vagy tipp, hogy hol találok e10-hez (de gondolom típus független is lehet)az első lökhárító sarkán a sárvédővel összekötő kis műanyag elem, és padló vagy küszöb lemezbe való gumi dugó?

bontókat már bejártam:
az előbbi még lenne is, de kompletten adják lökössel együtt (és nem akarnak egyet sem nélküle adni :S)
utóbbival nem is foglalkoznak
Megrendeled a toyotánál.
Nem egy brutál összeg.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Válasz küldése