Nem.bubidisc írta:Nem lehet, hogy van benne igazság?
E11 - (1997-2002)
- Funkii
- Visszajáró

Hali,
elgondolkodtam az zajcsillapítás témakörén az autóval kapcsolatban a motorzaj csökkentésére. A motorháztetõ aljára gondoltam valami hangszigetelõ anyagot rögzíteni. Kérdés, hogy elég-e csupán ezt a felületet érinteni vagy mást is? Milyen anyagot javasoltok? Hogyan érdemes rögzíteni az adott helyre?
elgondolkodtam az zajcsillapítás témakörén az autóval kapcsolatban a motorzaj csökkentésére. A motorháztetõ aljára gondoltam valami hangszigetelõ anyagot rögzíteni. Kérdés, hogy elég-e csupán ezt a felületet érinteni vagy mást is? Milyen anyagot javasoltok? Hogyan érdemes rögzíteni az adott helyre?
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE

- Funkii
- Visszajáró

Sejtettem, hogy a tûzfal nem maradhat ki..pedig azt csak bontással, szereléssel lehetne szépen megoldani.
Más. Fb-n E11 clubban fõleg görög srácok dobálnak fel képeket a Rolláikról és soknak van ilyen elsõ lököse:
Lökös1
Lökös2
A középsõ rész erõteljesebben ki van emelve, nekem tetszik, sportosabb hatást kelt. Létezik, hogy csak náluk árulták ilyen lökhárítóval? Milyen típus ez? Honnan?
Más. Fb-n E11 clubban fõleg görög srácok dobálnak fel képeket a Rolláikról és soknak van ilyen elsõ lököse:
Lökös1
Lökös2
A középsõ rész erõteljesebben ki van emelve, nekem tetszik, sportosabb hatást kelt. Létezik, hogy csak náluk árulták ilyen lökhárítóval? Milyen típus ez? Honnan?
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nem tudom, hogy az milyen lökhárító. Utángyártott/tuning/gyári más piacra szánt.
Nekem egy sima Facelift TTE toldatom/koptatóm van eladó. Nem olyan, mint Montoya-én volt. Szolídabb, kisebb.
Nekem egy sima Facelift TTE toldatom/koptatóm van eladó. Nem olyan, mint Montoya-én volt. Szolídabb, kisebb.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
E11 Hatchback-bõl van valakinek képe gyári utcai 4WD Turbo-ról?
Mit lehet róluk tudni? Motorerõ, belsõ, felszereltség, kaszni...
A WRC miatt elvileg kellett létezniük.
Talán nagyon nagyon régen láttam egy feketét. Kívülrõl sima G6 TTE. De nem biztos, hogy jól emlékszem.
Mit lehet róluk tudni? Motorerõ, belsõ, felszereltség, kaszni...
A WRC miatt elvileg kellett létezniük.
Talán nagyon nagyon régen láttam egy feketét. Kívülrõl sima G6 TTE. De nem biztos, hogy jól emlékszem.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

fordulatszámmérõ csal
Sziasztok!
99-es angol gyártmányú 4AFE Corollámnál a megvétel óta a következõ hibajelenséget tapasztalom. A fordulatszámmérõ csal felfelé 3 egységet (600 rpm-et). Ezt úgy kell elképzelni, hogy alaphelyzetben áll és ahogy ráadom a gyújtást (még indítás elõtt) már felugrik 600-ra és ez a különbség minden tartományban megmarad. Még egy érdekesség, hogyha a világítást rajta hagyom leállítás után, akkor hiába veszem le a gyújtást, ott marad 600-on, de amint leoltom a lámpát visszaesik alaphelyzetbe. Más probléma nincs, minden mûködik (leszámítva egy-két kiégett mûszerfal izzót), nem igazán gondolok zárlatra, 2 év alatt nem változott semmi. Eddig nem érdekelt, de gondoltam hátha találkozott már valaki ilyennel.
99-es angol gyártmányú 4AFE Corollámnál a megvétel óta a következõ hibajelenséget tapasztalom. A fordulatszámmérõ csal felfelé 3 egységet (600 rpm-et). Ezt úgy kell elképzelni, hogy alaphelyzetben áll és ahogy ráadom a gyújtást (még indítás elõtt) már felugrik 600-ra és ez a különbség minden tartományban megmarad. Még egy érdekesség, hogyha a világítást rajta hagyom leállítás után, akkor hiába veszem le a gyújtást, ott marad 600-on, de amint leoltom a lámpát visszaesik alaphelyzetbe. Más probléma nincs, minden mûködik (leszámítva egy-két kiégett mûszerfal izzót), nem igazán gondolok zárlatra, 2 év alatt nem változott semmi. Eddig nem érdekelt, de gondoltam hátha találkozott már valaki ilyennel.
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
Re: fordulatszámmérõ csal
Szia, nem túl bonyolult a probléma megoldása. Ha nem spirállal hajtott a mûszered.Han írta:Sziasztok!
Kérlek olvasd el a tapasztalatokat itt:
viewtopic.php?t=1363
Mindenféleképpen nézd meg nem zárlatos-e az aksid.
A kábelek csatlakoztatása és a gyújtás ráadása után tedd vissza a mutatókat és csak ha minden rendben, tesztindítás és leállítás után pattintsd a helyére a burkolatot és csavarozd be a helyére.
A hideg miatt ridegek a mûanyagok, figyelj erre.
Re: fordulatszámmérõ csal
Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos volt! Hétvégén majd nekiállok, eredményt megosztom!pézsé írta:
Szia, nem túl bonyolult a probléma megoldása. Ha nem spirállal hajtott a mûszered.
Kérlek olvasd el a tapasztalatokat itt:
viewtopic.php?t=1363
Mindenféleképpen nézd meg nem zárlatos-e az aksid.
A kábelek csatlakoztatása és a gyújtás ráadása után tedd vissza a mutatókat és csak ha minden rendben, tesztindítás és leállítás után pattintsd a helyére a burkolatot és csavarozd be a helyére.
A hideg miatt ridegek a mûanyagok, figyelj erre.
Közben eszembe jutott még egy kérdés amit kicsit félve teszek fel
Van pollenszûrõ az autómban? Amikor megvettem és a szerelõ lecserélte a vezérlést, olajakat, szûrõket, azt mondta, hogy vissza kellett küldeni a pollenszûrõt, mert nincs az autóban. Kezdek gyanakodni, hogy esetleg tévedett? 
- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Elvileg van benne pollenszûrõ, csak elég macera cserélni: a kesztyûtartó alatt, hosszában beépítve.
Ha benézel az anyósoldali lábtérbõl , kb középen van egy fekete ajtó, négy bolhával felfogatva. Azt kell kivenni, és akkor ki lehet hajtogatni a szûrõt a helyérõl.
Itt van pár kép róla: viewtopic.php?p=102528#102528
Ha benézel az anyósoldali lábtérbõl , kb középen van egy fekete ajtó, négy bolhával felfogatva. Azt kell kivenni, és akkor ki lehet hajtogatni a szûrõt a helyérõl.
Itt van pár kép róla: viewtopic.php?p=102528#102528
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 

Carina Coupe 1.6 DX