Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

kleingy írta:
bubidisc írta:El kell gondolkozni, hogy mit akar az ember. Gondolom a hosszú távon leggazdaságosabb üzem kizárja, hogy drága adalékot tölts az autóba, hiába tenne jót (ami mellesleg nincs is bizonyítva). A kék spuris leírás a marketingmaszlag. :lol:

Amúgy nem hiszem, hogy a gyári értékeknél jobbat elvárhatunk autóinktól. Inkább örüljünk, hogy viszonylag magas futásteljesítménnyel is tartják ezeket az adatokat. Ez tudja a toyota! Ez számít és nem a löttyök!

Apropó OFFOLOK!

Szépséges Kleingy! :wink:

Mikor kapunk meghívót? :D
De te azért meghívó nélkül is jössz ugyis, ugye? :lol: :D :P
Nagyon szeretnék menni. Már van (kötelezõ)progi arra a hétvégére, de nem olyan jó mint ez :wink: .
A gokartra azért beírsz? :wink:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

bepi81 írta:
Sancy írta:Srácok a kék spuri az nem nektek való,
ugyanazon jó tulajdonságai mellett(mint a pirosnak)
ez a cucc nem a fogyicsökkentésre van kihegyezve. Ezt az élményautósok használják,
ja és spórolni biztosan nem fogsz vele, mert 5 rugó egy flakon:):):)
Amúgy aki élményautós annak megéri. Felébreszti az alvó lovakat a motorban, én is ezt használom:) (csak mértékkel adagolva)
Az üzemanyagfogyasztásra még jobb hatással van, mint a piros, csak emellett érezhetõ, hogy jobban megy a kocsi. Költségileg természetesen nem éri meg, mert annyival nem fog kevesebbet enni az autó, hogy a flakon ára megtérüljön... bár nekem nem 5000Ft lesz... :roll:
Amúgy a véleményem az, hogy egy próbát mindenképpen megér számomra, így ki fogom próbálni... :wink:
Én csak javasolni tudom, de ha megint 40 km/h lesz az átlagsebességed.....nem fogsz sokat érezni belõle, max annyit hogy vékonyabb lesz a tárcád. :wink:
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

bepi81 írta:Tegnapi tankolásom:
748,4km
43,58L
40km/h átlagsebesség
5,83 L átlagfogyasztás
50-50% város-országút

Reményeim szerint a következõ tankolásra megérkezik a kék színû (verseny) SPURI, kipróbálom, kíváncsi vagyok, hogy hoz-e még valami kis pluszt a fogyin lefelé...

Tulajdonképpen tovább nem érzem indokoltnak, hogy lassuljak a még jobb fogyasztás érdekében, ezekkel az 5,5-5,8- közötti átlagokkal teljesen elégedett vagyok. :wink:
szép eredmény, ilyet egyszer sikerült nekem is elérni Gt-i-vel. Horvátország, nyár, tengerpart 50-60 km/h sebesség, nézelõdés. de én biztosan nem bírnám ki, hogy 750 km-en át figyeljek a tojásra a lábam alatt. országúton mennyivel mentél?

Bocsi, de számomra így elveszik az autózás öröme.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Köszönöm. Országút 90-100 km/h, többel ezen a részen nem is érdemes, mert elég hullámos-kátyús a burkolat. Igazából azt mondhatom, hogy, ha betartom mindenhol a megengedett legnagyobb sebességet, akkor kvés várossal 5,4-5,5, kb fele-fele arányban (50% város, 50% országút), pedig ez az 5,8 körüli érték jön ki tartósan.

Nyílván azt gondolhatod, hogy 750km-en keresztül én sem bírnám cérnával, ebbe az átlagfogyasztásban igenis belefér még 3-4 padlógázas elõzés (5-6000-ig forgatva).

Megtéveszthet némileg ez az országúti 90-100-as tempó, mert lassúnak tûnik, de egy 50-100km-es folyamatos távon kb ugyanaz az átlagsebesség jön ki ezzel a viszonylag egyenletes tempóval, mint, ha 120-130-ra gyorsítanék, aztán, mikor utolérek pár lassú kocsit, akkor visszalassítok, majd újra gyorsítok. Utóbbi esetben, ugyan örül az ember az érzésnek, hogy "most jól lenyomtam valakit", de nem fog jelentõsen gyorsabban a célhoz érni, csak felesleges üzemanyag mennyiséget éget el. A kulcs a jól megválasztott egyenletes sebességen van, nem a nagy sebességen. Ja, és persze a sok motorfék, ami több decit hoz egy egész tanknyi átlagfogyasztáson, ezt megfelelõen használni csak elõrelátó vezetéssel lehet.

Én ezt tartom szem elõtt, mikor vezetek, és nem a pillanatnyi érzelmeket. Abból már kinõttem egy ideje, de nyugi, átestem rajta én is! :lol:

OFF: Anno, mikor a vasútépítésen dolgoztam, volt egy céges Ford Ranger-öm, 2,5 tdci 143LE. A normája 10 liter volt, alattam 8,0-8,2-nél nem evett többet, igaz sokat mentem vele országút hosszútávon (Dinnyés állomást építettük át, így onnan haza Csabára és vissza jártam vele). Pedig folyamatosan 100-110-zel utaztam óra szerint, és igen ritkán elõztek meg. Az egész fogyasztás mizériának az a titka, hogy kitapasztalja az ember, hogy mikor mennyi gázzal lehet a leggazdaságosabban gyorsítani pl. elõzésnél, hogy kellõen dinamikus legyen, de ne fogyasszon aránytalanul sokat + a motorfék használata + az említett egyenletes sebesség. Pont. ON
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

682km 38,90l -» 5,703 ha jól számolom. :shock: El sem hiszem. :D
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ksz315 írta:682km 38,90l -» 5,703 ha jól számolom. :shock: El sem hiszem. :D
:ezaz: Hidd csak el! :wink:
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nekem meg tegnap hozta tesóm a JG-2-es Spurit 0,5l-es. A tankom, meg 85%-ig van benyával, úgyhogy még idõ, mire újra tankolni fogok és beleöntöm. Kíváncsi vagyok a hatásra, hogy van-e és, ha igen, akkor mennyi...?

Sancynak: Írtad, hogy az én tempómhoz nem lesz hatása a kék Spurinak... Figyu, kis sebességnél pont annyi hatása lesz, mint,ha versenytempóban használnám, hiszen nemcsak nagy sebességnél van pozitív hatással az égésre, hanem alacsony fordulaton is jobban reagál a gázra a kocsi, erõsebb és nyomatékosabb lesz. De errõl pontosat csak a kipróbálást követõen fogok tudni mondani... :wink:
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Ez úgy is van ahogy leírtad.
Da ha spórolni akarsz, elég neked a piros.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

hol lehet ilyen spurit beszerezni? nekem mondjuk a nagylábas verzió kellene,az melyik is?
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

gecsa, ha felmész a Spuri honlapjára, asszem ott van viszonteladói felsorolás. Plusz kiválaszthatod, hogy Neked melyik lötty kell. :wink:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

bepi81 írta:gecsa, ha felmész a Spuri honlapjára, asszem ott van viszonteladói felsorolás. Plusz kiválaszthatod, hogy Neked melyik lötty kell. :wink:
köszi!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Nah, ma én is igyekeztem finom lábbal. Sátáról indultam (Ózdtól Keletre, Egeren keresztül BP-re.) Az autópályára felhajtásnál 4.7-et mutatott az óra. Ezt olyan 80km-en hoztam össze, mondjuk az benne van, hogy levele jöttem összességében valamennyit, viszont átmentem Egeren és a régi hármason azért mentem 90-100 között. Pályán fogadott a szembeszél, hamar felment 5.4-re, utána viszont találtam egy szimpi furgont, tehát maradt is az 5.4, mire a Hungáriára beértem Pesten, már csak 5.3 volt. :)

A dologban az a mókás, hogy tényleg nem voltam közúti akadály, csak finoman gyorsítgattam, inkább vártam kicsit az elõzéssel, nem elõztem szûk helyen leforgatva, hamar felváltogattam, ilyenek. Meg mondjuk a régi hármason nem 110-zel mentem. :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:Nah, ma én is igyekeztem finom lábbal. Sátáról indultam (Ózdtól Keletre, Egeren keresztül BP-re.) Az autópályára felhajtásnál 4.7-et mutatott az óra. Ezt olyan 80km-en hoztam össze, mondjuk az benne van, hogy levele jöttem összességében valamennyit, viszont átmentem Egeren és a régi hármason azért mentem 90-100 között. Pályán fogadott a szembeszél, hamar felment 5.4-re, utána viszont találtam egy szimpi furgont, tehát maradt is az 5.4, mire a Hungáriára beértem Pesten, már csak 5.3 volt. :)

A dologban az a mókás, hogy tényleg nem voltam közúti akadály, csak finoman gyorsítgattam, inkább vártam kicsit az elõzéssel, nem elõztem szûk helyen leforgatva, hamar felváltogattam, ilyenek. Meg mondjuk a régi hármason nem 110-zel mentem. :D
Jíííííííííííííííííhááááááááááááá! :juppii: Na, itt kezdõdik a durvázás... :lol: :lol: :lol: Illetve ott, hogy a többieket nem akadályozva hozol egy ilyen átlagot.
Egy ilyen út bennem ugyanolyan izgalmat vált ki, mint, amikor régen toltam neki egyfolytában... :roll:
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

bepi81 írta:Egy ilyen út bennem ugyanolyan izgalmat vált ki, mint, amikor régen toltam neki egyfolytában... :roll:
Én nagyon szeretek a kis fogyasztás érdekében odafigyelve vezetni (és külön öröm, amikor tankolás után vmi nekem nagyon tetszõ számot látok mint áltagfogyi), de azért nagy ritkán "megadatik" az is, hogy a Hungárián péntek este van egy kis móka, aztán még a Lágymányosi-hídon is remegek az adrenalintól. 8) :lol:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

horvatht írta:5.5literes fogyasztás városban? :D Városon kívül mennyit eszik? 4et?
Szmörének 7 körül eszik normál használattal, szóval finomkodva nem olyan nagy kamu az :)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
Válasz küldése