montoya írta:bepi81 írta:Én is televágtam a tankot hétvégén, az eredmény 5,72 L/100km, nagyrészt országút, kb 15% városi használat.

Te tényleg nagyon nyugodt életet élsz... nálam mostanság 70% pálya 130-140, 30% város, ennek legalább fele dugóban állás... így hozzád képest kb 2 liter plusz...
Felénk xarok az utak, hova siessek? Nem akarom szétverni sem a felnit, sem az egyéb futómû alkatrészeket. Tesóm 7-8000km-ként cserél a Sharanban "kutyacsontokat", mert sportfutómû kell az itteni utakra...!
Ja, az 5,72-ben volt egy Bcsaba-Kecskemét-Bcsaba útja az asszonkámnak is, így, figyelembe véve az õ lábát, ez teljesen jó érték, meg is dícsértem érte.
Amúgy ezeknek a kis benyásoknak a város a haláluk... meg a hajtós autópályatempó. Sima országúton, viszont különösebb mûvészkedés nélkül is 6 liter körül lehet kijönni úgy, hogy még csak nem is akadályoz az ember senkit haladás közben.
Városban, meg elváltok 1700-1800-nál egészen 5.-ig.
Feltûnt mostanában, mennyien nem foglalkoznak a városi fogyasztással, csak a kúton sír-rí a szájuk, hogy milyen drága az üzemanyag... Többen vannak, akik lámpától lámpáig kilõnek mellõlem, ilyenkor az enyém is simán bekapná a 8-9 litert... Ehelyett nyugiban elindulok, 40-nél 4., 55-nél 5.-ik és tartom a sebességet, illetve motorfékkel lassítok, majd közvetlen alapjárat elõtt kinyomom a kuplungot, ha meg kell netán állni...
...sõt, mostanában rászoktam arra, hogy több sávos utakon a városban, ha lekanyarodok, nemigen lasítok 40 alá. Így is kevesebbet kell visszagyorsítani 50-ig...
És gondoljátok, hogy városi viszonylatban bárkihez képest van 1 perc hátrányom ugyanazon az útvonalon közlekedve?? Dehogy!
Már kinõttem a boy-racerkedésbõl...