Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

bubidisc írta:Birka! Veled mi van?
Köszönöm jól vagyok.
Arra gondoltam, az elõzõ hsznél, hogy én sem szoktam méregetni már, hogy mennyi az annyi. Ha 500 lesz litere, és kocsival van dolgom, hidd el megtankolom(fogat szívva) és megyek. Feltartani másokat nem szeretek, úgy autózom, ahogy a lehetõségek kiadják. Fölösleges padlózásokból már visszavettem, fõleg városban nem éri meg.
A motorféket mindemellett imádom, csak úgy szoktam lassítani. Amit azzal nyerek azt a lehúzott ablak elviszi... :P
Ennyi.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

"Kopj le perverz!"( idézet a South Park-ból)
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Hétvégi tankolásom eredménye -15ezer egy tali tank. :? Városi fogyasztás 7,2l... úgy érzem ez már nem megy lejebb.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Én is televágtam a tankot hétvégén, az eredmény 5,72 L/100km, nagyrészt országút, kb 15% városi használat. :)
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

bepi81 írta:Én is televágtam a tankot hétvégén, az eredmény 5,72 L/100km, nagyrészt országút, kb 15% városi használat. :)
Te tényleg nagyon nyugodt életet élsz... nálam mostanság 70% pálya 130-140, 30% város, ennek legalább fele dugóban állás... így hozzád képest kb 2 liter plusz...
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
bepi81 írta:Én is televágtam a tankot hétvégén, az eredmény 5,72 L/100km, nagyrészt országút, kb 15% városi használat. :)
Te tényleg nagyon nyugodt életet élsz... nálam mostanság 70% pálya 130-140, 30% város, ennek legalább fele dugóban állás... így hozzád képest kb 2 liter plusz...
Felénk xarok az utak, hova siessek? Nem akarom szétverni sem a felnit, sem az egyéb futómû alkatrészeket. Tesóm 7-8000km-ként cserél a Sharanban "kutyacsontokat", mert sportfutómû kell az itteni utakra...! :lol:
Ja, az 5,72-ben volt egy Bcsaba-Kecskemét-Bcsaba útja az asszonkámnak is, így, figyelembe véve az õ lábát, ez teljesen jó érték, meg is dícsértem érte.

Amúgy ezeknek a kis benyásoknak a város a haláluk... meg a hajtós autópályatempó. Sima országúton, viszont különösebb mûvészkedés nélkül is 6 liter körül lehet kijönni úgy, hogy még csak nem is akadályoz az ember senkit haladás közben.
Városban, meg elváltok 1700-1800-nál egészen 5.-ig.

Feltûnt mostanában, mennyien nem foglalkoznak a városi fogyasztással, csak a kúton sír-rí a szájuk, hogy milyen drága az üzemanyag... Többen vannak, akik lámpától lámpáig kilõnek mellõlem, ilyenkor az enyém is simán bekapná a 8-9 litert... Ehelyett nyugiban elindulok, 40-nél 4., 55-nél 5.-ik és tartom a sebességet, illetve motorfékkel lassítok, majd közvetlen alapjárat elõtt kinyomom a kuplungot, ha meg kell netán állni...
...sõt, mostanában rászoktam arra, hogy több sávos utakon a városban, ha lekanyarodok, nemigen lasítok 40 alá. Így is kevesebbet kell visszagyorsítani 50-ig...

És gondoljátok, hogy városi viszonylatban bárkihez képest van 1 perc hátrányom ugyanazon az útvonalon közlekedve?? Dehogy! :wink:

Már kinõttem a boy-racerkedésbõl...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
montoya írta:
Felénk xarok az utak, hova siessek? Nem akarom szétverni sem a felnit, sem az egyéb futómû alkatrészeket. Tesóm 7-8000km-ként cserél a Sharanban "kutyacsontokat", mert sportfutómû kell az itteni utakra...! :lol:
Ja, az 5,72-ben volt egy Bcsaba-Kecskemét-Bcsaba útja az asszonkámnak is, így, figyelembe véve az õ lábát, ez teljesen jó érték, meg is dícsértem érte.

Amúgy ezeknek a kis benyásoknak a város a haláluk... meg a hajtós autópályatempó. Sima országúton, viszont különösebb mûvészkedés nélkül is 6 liter körül lehet kijönni úgy, hogy még csak nem is akadályoz az ember senkit haladás közben.
Városban, meg elváltok 1700-1800-nál egészen 5.-ig.

Feltûnt mostanában, mennyien nem foglalkoznak a városi fogyasztással, csak a kúton sír-rí a szájuk, hogy milyen drága az üzemanyag... Többen vannak, akik lámpától lámpáig kilõnek mellõlem, ilyenkor az enyém is simán bekapná a 8-9 litert... Ehelyett nyugiban elindulok, 40-nél 4., 55-nél 5.-ik és tartom a sebességet, illetve motorfékkel lassítok, majd közvetlen alapjárat elõtt kinyomom a kuplungot, ha meg kell netán állni...
...sõt, mostanában rászoktam arra, hogy több sávos utakon a városban, ha lekanyarodok, nemigen lasítok 40 alá. Így is kevesebbet kell visszagyorsítani 50-ig...

És gondoljátok, hogy városi viszonylatban bárkihez képest van 1 perc hátrányom ugyanazon az útvonalon közlekedve?? Dehogy! :wink:

Már kinõttem a boy-racerkedésbõl...
Ez így van, csak sajnos BP-n óvatos vezetéssel sem jössz ki 7.5-8 alá, annyi az egyesben araszolás... de azt a dieselek sem bírják, azok is nyelnek ilyenkor rendesen.

Ma reggel végigjöttem a Hungárián Lágymányostól Újpestig, hát fékbetétet kellene gyártanom, azzal senki nem spórol. Meg lehet belõle élni, az tuti! :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát, igen, a fogyasztás szempontjából elõnyösebb a vidéki város, bár azokból sem mind...
Én behalnék a nagyfaluban, leginkább az autót sajnálnám...
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nekem szerencsém van, mert kevés a dugóban araszolás és az "óvatos" vezetéssel (bepi82 stílusával megegyezõen) 7,2-7,5 az átlag fogyi. Egyedül télen volt 7,8-8,2...
Sajnos országúti fogyasztást még nem volt alkalmam mérni, de minek is fájdítanám vele a szíves, szinte csak városban járok vele.
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Laic írta:(bepi82 stílusával megegyezõen)
Õ bepi81 öccse/húga?:D
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

sede7 írta:
Laic írta:(bepi82 stílusával megegyezõen)
Õ bepi81 öccse/húga?:D
nem, õ kicsién! :lol:
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Jólvanna, kicsit fiatalítottam, már az is baj?... :D
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Én általában Budapest külvárosában járok, viszont elég rövid távokra, 4-6 km-ekre. Télen 7,5 körül, most nyáron 6,5 körül alakul a fogyasztásom, ez tisztán Bp.
Városon kívül 120-ig jól fogyaszt a kocsi (5-6 liter), onnan viszont 10km/h-s ugrásokkal 1 litert lehet tenni a fogyasztásra, tehát 140 körül autózva benyomja a 8 litert.
1.5 1NZ-FE VVTI, de szerintem hasonlóan kéne fogyasztania a többi ZZ motoros autónak is.
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csocsó írta:Én általában Budapest külvárosában járok, viszont elég rövid távokra, 4-6 km-ekre. Télen 7,5 körül, most nyáron 6,5 körül alakul a fogyasztásom, ez tisztán Bp.
Városon kívül 120-ig jól fogyaszt a kocsi (5-6 liter), onnan viszont 10km/h-s ugrásokkal 1 litert lehet tenni a fogyasztásra, tehát 140 körül autózva benyomja a 8 litert.
1.5 1NZ-FE VVTI, de szerintem hasonlóan kéne fogyasztania a többi ZZ motoros autónak is.
3zz városban többet eszik, 140-nél viszont nincs 8 a fogyasztása, inkább 7-7.5
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Mondjuk szerintem ez annak tudható be, hogy az enyém ultrarövid áttételezésû, 130-nál 4000-et pörög a motor, 140-nél 4400 körül forog.
Városban pedig pillanatok alatt 5.-ben vagyok, gyakorlatilag 45 felett 5.-ben közlekedek. A rövid áttételeknek köszönhetõen pedig meglepõen könnyen gyorsít ki alacsony fordulatról is.

A 140-nél 8 liter talán tényleg sok kicist, inkább 150-nél fogyaszt annyit, ha meg van pakolva.
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
Válasz küldése