Pályinkaa!!
Aztat szerssük nagyon. Orvosság!!
Amúgy tényleg. A kolegámnak kb 3 éve folyamat ment a hasa. Az orvosok se tudták megmondani hogy mi a baja. Azt mondta oké, minden este egy feles. Azóta elmúlt a baja. Úgyhogy mindenkinek ajánlja.
Bohi írta:
... Igen, egy gazdasági vonalon tanult ember érdekesnek talál pár dolgot, amiket itt hírsztelgetnek...
:
Félreértés ne essék, rendes szakmám lesz, ha minden igaz. Csak valamiért a gépészmérnöki képzés mellé jár a polihisztori is...
Amúgy ezt éppen nem bánom (közgáz). Sokmindent másképp látok. Kötelezõ tantárggyá tenném középiskolában. Neadjisten, érettségi tárggyá. Szerintem többször használjuk a való életben ezt a tudást, mint a pitagorasz-tételt....
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bohi írta:
... Igen, egy gazdasági vonalon tanult ember érdekesnek talál pár dolgot, amiket itt hírsztelgetnek...
:
Félreértés ne essék, rendes szakmám lesz, ha minden igaz. Csak valamiért a gépészmérnöki képzés mellé jár a polihisztori is...
Amúgy ezt éppen nem bánom (közgáz). Sokmindent másképp látok. Kötelezõ tantárggyá tenném középiskolában. Neadjisten, érettségi tárggyá. Szerintem többször használjuk a való életben ezt a tudást, mint a pitagorasz-tételt....
Lehet, tényleg kéne vmilyen szinten tanulnia mindenkinek. Én meg inkább mennék gépésznek, mint közgazdásznak, ha 20éves lennék!
Bohi írta:
:
Lehet, tényleg kéne vmilyen szinten tanulnia mindenkinek. Én meg inkább mennék gépésznek, mint közgazdásznak, ha 20éves lennék!
Hat, hogy nehezebb egy mernoki diplomat szerezni, mint egy gazdaszt, azt tapasztaltam. Es sajnos nem is biztos, hogy utana konnyebb vele.
IS200 '01 Carina Coupe 1.8 XE - RIP Carina Coupe 1.6 DX Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
OFF:
Annyit turboztunk mostanság. Jövõre asszem jönnek a BMW féle 3 hengeres turbomotorok. Kíváncsi vagyok, hogy fognak üzemelni a hátsókerékhatjású technikákban. Legutóbb az piszkálta a biztosítéktáblámat, hogy a legújabb 5-ösöket 4 hengeres benzines turbomotorokkal szerelik 2 teljesítményszintben 245 LE-ig. Korábban 2 literes lökettérfogattól 6 hengeresek voltak a motorok, egyedüláló feelinggel mégha gyengébbek is voltak sok 4 hengeresnél.
Más. Van olyan tagunk akinek eseteleg van tapasztalata az 1 literes kompresszoros új Nissan Micra-val?
ON
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Azt írják, hogy elkalibrálták a váltót. Azt nem szeressük. Az E11-ben az szeretem, hogy a váltó áttételezése segíti a kis motor teljesítményét optimálisan kihasználni. Hamar lehet dobálgatni a fokozatokat (ha nem siet az ember) mint egy szívódízelnél, és sík úton nem kell visszaváltani, ha gyorsítani akarsz.
A kettes pl. ideális fokozat éles forduloknál, ami fontos egy város autónál.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Kemény.
Remélem nem lesz belõle semmi. Hogy 2 autómra nem fogom fizetni, az tuti. Gondolom majd lesznek kiskapuk. Ha nincs egész évben forgalomban a kocsi, akkor egy részét. Csak egy felvetés
Kivonom õket egy hétre aztán visszahelyezem. Na mindegy. Szomorú, hogy egyáltalán ebben a formában merül fel. Nincs a médiának ebben ferdítõ hatása? Hogy még hatásosabban szóljon?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Az utóbbi tendenciát megfigyelve kiadnak egy kemény közleményt, amit majd enyhítve bevezetnek. Csak hogy lásd milyen jó fejek....
Amúgy ebben ott a hiba, hogy ezeket az utakat abból az adóból építik/tartják karban, amit jövedelemszerzési illetékként, teljesítmény adóként, üzemanyag adóként, baleseti adóként, stb. már befizettünk. Akkor hol is az a pénz?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
bepi81 írta:1998 óta nincs a két dolog összefüggésben (benzinár egy része útfelújításra fordítódik), akkor, ugyanis megszüntették/eltörölték ezt a részét a dolognak, csak "érdekes" módon a politika ezt NEM hangoztatta. Kétségtelen, hogy jól hangzik, de nincs valóságtartalma!
Az adó, ami a benzint terheli, teljes egészében az állami "közös" kasszába folyik, ebbõl útfelújításra egy petákot sem költenek és nem is fognak...
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE