A Nikon szerintem inkább a DSLR kategóriában szól nagyot. Kompaktok között nem emlékszem, hogy akár egyet is az átlag fölé emeltek volna... persze, ennek ellenére tévedhetek...gecsa írta:még senki nem szólt a nikonról...
A P500 Nikon tesztjét olvastam el, jól gondoltam, nem kiemelkedõ, de a kategóriától elvárható tudású, annak minden parasztvakító fícsörével, a szó semleges értelmében... Elég elolvasni a végén az összegzés legvégét:
Hölgyeim és uraim, a zoom világbajnokság gyõztese áll önök elõtt, a képminõség versenyszámban azonban nem sikerült az élbolyba jutnia, már csak azon egyszerû oknál fogva sem, mert a 10+ megapixeles, 30+ zoomátfogású gépek egyikének sem sikerült még. De hát, aki zoom-hegyeket akar, ezzel nyilván már tisztában van.
Ebben a kategóriában a legnagyobb elvárás a változatlan érzékelõ méreten minél több megapixel és minél szélesebb zoom tartomány beépítése, a minõség fontosságának háttérbe szorítása mellett... Ez is bizonyíték arra, hogy nem feltétlen az új fejlesztésû gépeket kell megvenni, inkább a néhány évvekl ezelõtti, még "õszintébb" típusokat.
Nemcsak ez a Nikon kelt kisebb csalódást, hanem a Canon SX30IS típusa is, hiába a 35x-ös zoom... meg a HD-FullHD videó... Ezek nem fontos dolgok.
Egy bõven jó és a pénzét nagyon is megérõ bridge gép is tud 6-8 megapixelt, és 10-12x zoom-ot, 4 év bridge gépes tapasztalatom alapján mondom, hogy NEM KELL ENNÉL TÖBB. Minden plussz "tudás" a minõség rovására megy.
Említettétek a Fuji finepix-et, nálunk a cégnél nyáron lett véve egy S2500-as, 48.000Ft-ért. Ennyit megér, pláne, ha megnézzük a gyakorlatilag hiányzó vele egyenértékû konkurenciát. De használtan 45-50000Ft-ért már kapni Canon S5IS-t, ami összehasonlíthatatlanul jobb ennél, pedig 3-4 évvel idõsebb fejlesztés.

KE11 Sedan