Saját készítésû fotók, megragadott pillanatok / fotózás

Élet a Corollakon túl. Felhasználók hobbijai, egyéb érdeklődési körei.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

gecsa írta:még senki nem szólt a nikonról...
A Nikon szerintem inkább a DSLR kategóriában szól nagyot. Kompaktok között nem emlékszem, hogy akár egyet is az átlag fölé emeltek volna... persze, ennek ellenére tévedhetek... :wink:

A P500 Nikon tesztjét olvastam el, jól gondoltam, nem kiemelkedõ, de a kategóriától elvárható tudású, annak minden parasztvakító fícsörével, a szó semleges értelmében... Elég elolvasni a végén az összegzés legvégét:
Hölgyeim és uraim, a zoom világbajnokság gyõztese áll önök elõtt, a képminõség versenyszámban azonban nem sikerült az élbolyba jutnia, már csak azon egyszerû oknál fogva sem, mert a 10+ megapixeles, 30+ zoomátfogású gépek egyikének sem sikerült még. De hát, aki zoom-hegyeket akar, ezzel nyilván már tisztában van.

Ebben a kategóriában a legnagyobb elvárás a változatlan érzékelõ méreten minél több megapixel és minél szélesebb zoom tartomány beépítése, a minõség fontosságának háttérbe szorítása mellett... Ez is bizonyíték arra, hogy nem feltétlen az új fejlesztésû gépeket kell megvenni, inkább a néhány évvekl ezelõtti, még "õszintébb" típusokat.
Nemcsak ez a Nikon kelt kisebb csalódást, hanem a Canon SX30IS típusa is, hiába a 35x-ös zoom... meg a HD-FullHD videó... Ezek nem fontos dolgok.

Egy bõven jó és a pénzét nagyon is megérõ bridge gép is tud 6-8 megapixelt, és 10-12x zoom-ot, 4 év bridge gépes tapasztalatom alapján mondom, hogy NEM KELL ENNÉL TÖBB. Minden plussz "tudás" a minõség rovására megy.

Említettétek a Fuji finepix-et, nálunk a cégnél nyáron lett véve egy S2500-as, 48.000Ft-ért. Ennyit megér, pláne, ha megnézzük a gyakorlatilag hiányzó vele egyenértékû konkurenciát. De használtan 45-50000Ft-ért már kapni Canon S5IS-t, ami összehasonlíthatatlanul jobb ennél, pedig 3-4 évvel idõsebb fejlesztés.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Igaz,egy ilyent pl újonoan is meg tudnék vételezni...

Finepix s2950

a használt cuccoktól általában kicsit félek..nekem olyan zsákbamacska a dolog..fõleg,ha nem látja az ember elõtte élõben...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Pont a Fujit ne!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

tudom,de minden eshetõséget megvizsgálok... :wink: ezt az egyet volt alkalmam a kezembe fogni,és kipróbálni az eddig említettek közül...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha tetszik megveheted!
Az a legfontosabb, hogy neked elnyerje a tetszésed!

Használt gépet szerintem pedig bátran. Persze kipróbálási garanciát erõszakolj ki mindneképp!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

annyira nem tetszett...fõleg,hogy az egyik nagyobb áruházban volt (MediaMarkt),és minden második eladó kiszemelt..de nem szeretem az ilyen helyeket...ránézel valami dologra,ami kicsit drágább már 12 eladó harcol a kegyeidért..ha elgyengülsz,a fél boltot rádakasztják...:D

láttam gépet 2.199.000. Forintért is a photo hall nevû üzletben... :lol: :shock:

a használt lumix tetszett,de a kiseõ markolat gyanús..vagy agyonhasznált,vagy ledobós...
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

amúgy ez a kiszemelt...megérheti?

FZ30
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

gecsa írta:amúgy ez a kiszemelt...megérheti?

FZ30
Magát a gépet nem ismerem, de, ha nincs gondja, akkor biztosan jobban fogod szeretni EZT, mint egy vacsiúj Fujit. Ahogy nézem, erre a Panára is lehet elõtétlencsét tekerni a gyári foglalatba, ez számomra jó dolog.
Ez a 38.000 Ft, meg olyan, hogy kis szimpatikus beszélgetés után 35.000. Annyiért meg szerintem megéri. Fõleg, hogy szinte minden értelmes kiegészítõ megvan hozzá (szûrõk, kioldó, táska...). Egy állvány kell majd hozzá és pöpec kis kezdõ fotós cucc. :wink:

De a lényeg, hogy NE LEGYEN SEMMI REJTETT BAJA. Ha megnézed esetleg vásárlás elõtt, mindenképpen próbáld ki a zoom-ot, vakut, vizsgáld meg a hátsó kijelzõt, az optikán a karcokat (por, ujjlenyomat semmiség, az tisztítható). Az aksi+töltõ lesz az, ami zsákbamacska kissé, az majd használat közben derül ki, hogy mennyire bírja még. Készítsz pár képet lehetõleg különbözõ tárgyakat fényképezve, nézd vissza a kijelzõn.
Ha esetleg van lehetõséged, nézd meg monitoron is a képeket, amit csináltál vele, mert az esetleges pixelhiányokat - ami szenzor problémára utalhat - nem látod majd a fényképezõ kijelzõjén.

Ahogy a hirdetést elnézem, egyedül egy 2-4Gb-s memóriakártya hiányzik (8Mpixelhez már kell!), ha más gondja nincs, akkor azt bele kell alkudni. Inkább ne kérd az 512-est, azzal sokra úgysem mész manapság.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

FZ-30 sokkal többet tud... De az optika majdnem ugyanaz. A képérzékelõ pedig régebbi benne asszem. (zajosabb kép)

Itt van egy-egy teszt:FZ-7, FZ-30
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

van s3 is is,de nincs hozzá kieg...így még mindig az fz30 vezet...

S3 IS
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az FZ-30 szerintem szimpatikusabb gép, az FZ-7 inkább egy, vagy két kategóriával lejjebb elhelyezett típus. Amiket a 30-as modell tesztjében hátránykényt leírtak, az gecsának nem fog feltûnni, nem azért mert nem ért hozzá, hanem azért, mert nem nagy probléma egyik sem. Egész jó gépnek tûnik a 30-as a leírtak alapján, én is szívesen kipróbálnám. :wink:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Meséltetek itt a garanciákról.
A mai horribilis árfolyamok mellett is megéri külföldrõl (pl Amerikából venni új gépet, KIT-et).
Egyik kérdésem, hogy lesz-e rá olyan garancia, amit a Canon Hungária is elfogad, a másik pedig az, hogy megvámoltatják-e, netán még ÁFA-t is kell-e rá fizetni?

Nagyon zárójelben. A magyar Canon-oknak van magyar menüje vagy az is angol? Nem hiszem, hogy kétségbe kell esnem, ha angol, csak érdekességképpen. :)

Jó lenne, ha lehetne, mert akár 100 ezer Ft-ot is lehet spórolni. És új géprõl beszélünk.
Klubelnök

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Meséltetek itt a garanciákról.
A mai horribilis árfolyamok mellett is megéri külföldrõl (pl Amerikából venni új gépet, KIT-et).
Egyik kérdésem, hogy lesz-e rá olyan garancia, amit a Canon Hungária is elfogad, a másik pedig az, hogy megvámoltatják-e, netán még ÁFA-t is kell-e rá fizetni?

Nagyon zárójelben. A magyar Canon-oknak van magyar menüje vagy az is angol? Nem hiszem, hogy kétségbe kell esnem, ha angol, csak érdekességképpen. :)

Jó lenne, ha lehetne, mert akár 100 ezer Ft-ot is lehet spórolni. És új géprõl beszélünk.
Ha a Canon Mo.-tól veszed az új gépet, akkor azokban kivétel nélkül magyar menü is van. (Többek között ez az egyetlen nagyobbnak mondható hiányossága a Nikonnak)
Vámot és Áfát, ha jól tudom, valami 30 dollárig nem szednek Tõled, e fölött viszont igen, ráadásul ugye január 1-tõl az Áfa 27%-ra nõ.
Tudomásom szerint a "gyártói garancia", amit az USA eladók hirdetnek, a Canon USA-ra vonatkozik, tehát a magyar importõr nem fog Neked vállalni rá garit. Az az érzésem, hogy emiatt olcsóbb annyival, amennyivel.
Gondold magad a magyar importõr helyébe: szerintem Te sem vállalnál garit arra a termékre, ami nem a Te kezeden keresztül került be az országba.
Ha egészen biztosra akarsz menni, érdemes fölhívni a Canon Mo.-t, hogy mit mond rá. Aztán a Vám- és Pénzügyõrségtõl megérdeklõdni a pontos tarifákat és mindjárt tisztábban látsz (hogy nem biztos, hogy megéri az egész gépet külföldrõl venni).
Ez úgy érné meg leginkább, hogy egy ismerõs, aki épp kint él és éppen jön haza látogatóba, kézi poggyászként haza hozza, de ennek szerintem kicsi a valószínûsége, hogy van ilyen.

A vám és áfa miatt szerintem nem éri meg kintrõl vásárolni ilyen értékben, én szigorúan csak az apróságokat veszem onnan, legértékesebb dolog ez a HOYA CPL szûrõ volt (10.000Ft), amit kintrõl vettem (Angliából, ezért nem kellett vámot és Áfát fizetni, mert EU tagállamból vásároltam), de tegnap érkezett meg Kínából a napellenzõm (1300 pénz) és várom még Kóreából a Lenspen-t si szintén 1300 pénzért... Ezekre biztosan nem kell semmit fizetni, hiába EU-n kívüli biznisz.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Szerintem egy bizonyos árszint felett vállalnak világgaranciát a gyártók. Legalábbis Dell, Samsung biztosan. Utána kell érdeklõdni. Amúgy ha utalással fizetsz, és õk csomagként adják fel, akkor kétlem hogy kellene vámolni... Semmi közük hozzá hogy mi van a dobozban, és hogy te fizettél-e érte... :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Válasz küldése