Motor, hajtás

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Bandagoose írta:Nem csak az.

A 3. gen-es 3s-ge a t20-as Celikbõl 176 LE.
Ne és ott van ugyabár a nagyobb nyomaték is.

2zz még mindig 190+. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
luyopadre
Újonc
Újonc

Re: 3TC váltóval együtt vagy külön eladó

Hozzászólás Szerző: luyopadre »

AndrewGL írta:
luyopadre írta:Sziasztok!

Van egy 3TC-m 5-ös váltóval, 1 karbis, Carinából, tokkal vonóval eladó, más kerül a motortérbe.
250.000 km van benne, ennek megfelelõ állapotú, ha vkit érdekel 20/373-0971 számon érdeklõdjön.

Ár megegyezés szerint.
Üdv,
L
No, Padre! Hátsós Carinád van? Mutass már képet légyszi róla! Mi kerül a 3T helyére, ha nem vagyok indiszkrét?
TA60-as kocka cari, kicsit lelakott, de találtam hozzá 1 donort, vagy pedig ezt csináljuk meg.
Még nem százas, de valszeg vmi A-s motor lesz, mert utcai autó lenne, ezzel járok mindenhová szal az economy is számít, 4age 16v, 7afe, ezek az olcsóbb verziók, amik relatív erõsek is, de lehet majd befigyel egy 20v vagy összerakunk egy 7age-t. A 3T is szimpi, de nem akartam komplett felújításra költeni, meg tuningra, mert azért kellene abba plusz lóerõ, de annyi pénzbõl meg veszek korszerûbbet, karbiból sosem tudok jó fogyasztást kihozni.
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

montoya írta:
Bandagoose írta:Nem csak az.

A 3. gen-es 3s-ge a t20-as Celikbõl 176 LE.
Ne és ott van ugyabár a nagyobb nyomaték is.

2zz még mindig 190+. :)
Elhiszem.
Csak az háromszor annyiba kerül. :)
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

luyopadre írta:
AndrewGL írta:
luyopadre írta:Sziasztok!

Van egy 3TC-m 5-ös váltóval, 1 karbis, Carinából, tokkal vonóval eladó, más kerül a motortérbe.
250.000 km van benne, ennek megfelelõ állapotú, ha vkit érdekel 20/373-0971 számon érdeklõdjön.

Ár megegyezés szerint.
Üdv,
L
No, Padre! Hátsós Carinád van? Mutass már képet légyszi róla! Mi kerül a 3T helyére, ha nem vagyok indiszkrét?
TA60-as kocka cari, kicsit lelakott, de találtam hozzá 1 donort, vagy pedig ezt csináljuk meg.
Még nem százas, de valszeg vmi A-s motor lesz, mert utcai autó lenne, ezzel járok mindenhová szal az economy is számít, 4age 16v, 7afe, ezek az olcsóbb verziók, amik relatív erõsek is, de lehet majd befigyel egy 20v vagy összerakunk egy 7age-t. A 3T is szimpi, de nem akartam komplett felújításra költeni, meg tuningra, mert azért kellene abba plusz lóerõ, de annyi pénzbõl meg veszek korszerûbbet, karbiból sosem tudok jó fogyasztást kihozni.
Értem, hogy utcai lesz... resto? pimp? boso? :D Vagy mi a cél vele? :)
Ha ésszerû keretek között kell mozogni, én 4AGE 16V-t tennék belé.
Az mégiscsak elterjedt itthon, és nem utolsó sorban olyannal szerelték gyárilag is (AA63).
Milyen felszereltségû a kocsid? A 3T motorból következtetve GL-nek kéne lennie...
Képeket követelek :!: :twisted: 8)

Az enyém ilyen.
Kép
luyopadre
Újonc
Újonc

AndrewGL írta: Értem, hogy utcai lesz... resto? pimp? boso? :D Vagy mi a cél vele? :)
Az mégiscsak elterjedt itthon, és nem utolsó sorban olyannal szerelték gyárilag is (AA63).
Milyen felszereltségû a kocsid? A 3T motorból következtetve GL-nek kéne lennie...
Ox, mutatok képet, de nézek vmi neki való topicot, nem akarok offolni :)
luyopadre
Újonc
Újonc

AndrewGL írta: Értem, hogy utcai lesz... resto? pimp? boso? :D Vagy mi a cél vele? :)
A tied igazán szép :)
Nem is tudok rá mást mondani, ez teljesen más kategória...azt sem tudtam, hogy léteznek carina coupe-k Mo-n még :)
Gyönyörû autó, és gondolom az állapota is tökéletes, úgy tûnik. Irigykedhetnek rád.

Az enyém 4 ajtós és pukkant kívülrõl-belülrõl, de nem menthetetlen, ráadásul találtam donort hozzá ami viszont szép állapotú.
Így megszépül valamilyen módon.

Motor lehet 4age lesz, de azt nehezebb találni mint 7afe-t és ált. szar állapotúak a koruk miatt, kezdhetem egy felújítással. A 7afe pont elég, nyomatékos, jól fogyaszt, kap egy 4leömlõt, egy könnyebb lendkereket, esetleg egy hengerenkénti pillangósort és jó lesz utcára. Avensisekben ráadásul még relatíve keveset futott is van, azok már elosztó nélküliek, ami nekem szempont a hosszában elhelyezés miatt. Utcai autót nem kell szétpörgetni. :)
luyopadre
Újonc
Újonc

Ja egyébként ha vkinek lenne 2TG motorja kompletten vagy akár egy hengerfeje is meg pár lom, h összerakjak egy 3TG-t akkor lehet maradok ennél a motornál...
Vagy ha vkinek kell ilyen motorral szerelt autó más alkatrésze és tud is ilyet akkor benne vagyok közös vásárlásban...
lajoosh
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lajoosh »

tolom le a blacktop motor árát: 400 a motor, 40 a tütesor, ha kell adok hozzá ae86 t50 váltót 25-ért.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lajoosh írta:tolom le a blacktop motor árát: 400 a motor, 40 a tütesor, ha kell adok hozzá ae86 t50 váltót 25-ért.
Nem akarok uzletet rontani, csak erdeklodnek, hogy a BT-k miben jobbak, mint a silverek? Arban azert eleg jelentos kulonbseg van.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
lajoosh
Visszajáró
Visszajáró

montoya írta:
lajoosh írta:tolom le a blacktop motor árát: 400 a motor, 40 a tütesor, ha kell adok hozzá ae86 t50 váltót 25-ért.
Nem akarok uzletet rontani, csak erdeklodnek, hogy a BT-k miben jobbak, mint a silverek? Arban azert eleg jelentos kulonbseg van.
15 lóerõvel jobbak. nagyobb a szívósor, pillangószelepeinek átmérõje, nagyobb a kompresszió, kicsit más az égéstér kialakítása, de ezt igazán zdoman tudná megmondani pontosan.
az én motormban bennevan az egyetlen dolog ami jobb mint a blacktopé, a hajtókarok a silvertopból származnak.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lajoosh írta:
montoya írta:
15 lóerõvel jobbak. nagyobb a szívósor, pillangószelepeinek átmérõje, nagyobb a kompresszió, kicsit más az égéstér kialakítása, de ezt igazán zdoman tudná megmondani pontosan.
az én motormban bennevan az egyetlen dolog ami jobb mint a blacktopé, a hajtókarok a silvertopból származnak.
A hajtokarokrol volt korrekt post Matyi projektjeben. Btw wiki szerint csak 5 paci a difi: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_e ... 0-valve.29
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
lajoosh
Visszajáró
Visszajáró

én annó azért vettem blacktop-ot merrt akkor az az infó volt elterjedtebb hogy 150-155 a silvertop, a blacktop pedig 165
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lajoosh írta:én annó azért vettem blacktop-ot merrt akkor az az infó volt elterjedtebb hogy 150-155 a silvertop, a blacktop pedig 165
Tevedtek mar nagyobbat is wikin, tehat siman elkepzelheto, hogy igy van.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Miskolcon vagy környékén tudtok ajánlani olyan szerelõt, akire egy 4E-FE-t rá lehetne bírni? (vezérmûszíj, fõtengelyszimmering csere, meg egyéb apróságok lennének, mint pl fék- és hûtõfolyadék, szervóolaj cseréje) Illetve rá kellene még nézni az olaj és vízpumpára, hogy milyen állapotban van, továbbá a hengerfejre is, mert indokolatlanul fogynak a tömítések :(
Nem baj ha nem aranyárban dolgozik a szaki, de azért végezzen rendes melót. Végsõ esetben ha nincs a környéken akkor lehet Debrecen, Nyíregyháza v Budapest környéke is :D
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

ksz315 írta:Miskolcon vagy környékén tudtok ajánlani olyan szerelõt, akire egy 4E-FE-t rá lehetne bírni? (vezérmûszíj, fõtengelyszimmering csere, meg egyéb apróságok lennének, mint pl fék- és hûtõfolyadék, szervóolaj cseréje) Illetve rá kellene még nézni az olaj és vízpumpára, hogy milyen állapotban van, továbbá a hengerfejre is, mert indokolatlanul fogynak a tömítések :(
Nem baj ha nem aranyárban dolgozik a szaki, de azért végezzen rendes melót. Végsõ esetben ha nincs a környéken akkor lehet Debrecen, Nyíregyháza v Budapest környéke is :D
én tudok egyet Sajószögeden, Miskolctól 26 km.

megbizhatóan, jól és viszonylag olcsón dolgozik.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Válasz küldése