AutóHiFi szerelés, és minden ami hozzá tartozik

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Üdv!

Most csodálkozom. :shock:
Nekem is 21mm-es bútorlapban van, de hogy hogyan fért el a 16-os, azt nem értem... :brrr:
Kép van a beépítésrõl? :D

Egyébként jó cuccnak tûnik! Csak járasd be rendesen...
Mivel hajtod?

Nem rezonál be az ajtókárpit?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Képek nem készültek az lett volna az utolsó ami eszembe jut. Viszont, ha szigetelek akkor készítek majd fotókat.
Kárpit nem rezonál, köszöni jól van.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Rendben!

Bocsi a félrevezetésért! Nem volt szándékos... :oops: :roll:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Sziasztok,

nemtom ez-e a jó topik a kérdésemre. Az autóban gyári kazettásmagnós rádió van, amit nem szeretnék lecserélni. Van viszont mp3 játékosom. Ezeket ugye FM transzmitterrel vagy olyan magnókazettának álcázott átalakítóval (aminek van egy kábel bemenete és a magnófejre csatlakozik és mágneses jeleket ad le neki) szokták megszólaltatni.

Autóban nekem annyira nem fontos a minõség, mivel úgysem tudok teljesen odafigyelni, de azért ha lehetne, szívesen kivezetnék egy line-int és egy usb csatlakozót (ez utóbbit csak az 5V miatt) a kesztyûtartóba, hogy kicsit kulturáltabban (értsd: nem mûszerfalból lógó kábelekkel) módon tudjam használni az mp3 lejátszót.

Szerintetek valahogy a gyári rádióból ki lehet vezetni egy line in-t? Vagy ez nagyon gány? De E11-hez soha nem szerzek mp3-képes gyári lejátszót...

köszi,

six
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

six írta:Sziasztok,

nemtom ez-e a jó topik a kérdésemre. Az autóban gyári kazettásmagnós rádió van, amit nem szeretnék lecserélni. Van viszont mp3 játékosom. Ezeket ugye FM transzmitterrel vagy olyan magnókazettának álcázott átalakítóval (aminek van egy kábel bemenete és a magnófejre csatlakozik és mágneses jeleket ad le neki) szokták megszólaltatni.

Autóban nekem annyira nem fontos a minõség, mivel úgysem tudok teljesen odafigyelni, de azért ha lehetne, szívesen kivezetnék egy line-int és egy usb csatlakozót (ez utóbbit csak az 5V miatt) a kesztyûtartóba, hogy kicsit kulturáltabban (értsd: nem mûszerfalból lógó kábelekkel) módon tudjam használni az mp3 lejátszót.

Szerintetek valahogy a gyári rádióból ki lehet vezetni egy line in-t? Vagy ez nagyon gány? De E11-hez soha nem szerzek mp3-képes gyári lejátszót...

köszi,

six
En nem ganyolnek vele ennyit. Vettem mp3-as Pio radiot, beraktuk az eredeti helyere, es ennyi. A fenti hangeroszabalyzo es csatornavalto gombok igy nem mukodnek, ennyi hatranya van, amugy popec.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

six írta:Sziasztok,

köszi,

six
Egy line in valószínûleg elméletben nem megoldhatatlan egy elektronikai kapcsolásokban jártas mûszerésznek. De technikailag nem biztos, hogy megoldható mivel gyanúm szerint + panelt is be kellene zsúfolni a készülékbe az eltérõ jelek
erõsségének összehangolásához.
Természetesen ez csak az én magán véleményem.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Részemrõl annyit tennék hozzá, hogy FM transzmittert felejtsd el. Az mp3
eleve minõségromlás az audio cd-hez képest. A transzmitterrõl már ne is
beszéljünk....élvezhetetlen.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Lackó írta:Részemrõl annyit tennék hozzá, hogy FM transzmittert felejtsd el. Az mp3
eleve minõségromlás az audio cd-hez képest. A transzmitterrõl már ne is
beszéljünk....élvezhetetlen.
Nálam mp3 sincs a kocsiban 256k alatt, egyszerûen azért, mert alatta a minõség trágya, és a netrõl leszedett mp3-ak zöme fos minõségû, minden számnak különbözõ a hangereje, stb... Ennek következményeként inkább fogom az egyben, albumként audioCD-rõl rippelt flacokat, és azokat lekonvertálom pendrive-ra, ez valamivel élvezhetõbb, és nem kell számonként tekergetni a hangerõt.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Gabcsi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gabcsi »

Hali!
Végre bekerült az "új" fejegység az autómba (E11-sedan 1998-as évjárat), egy Sony MDX-C6500R típusút faragtam be a gyári kazettás helyére. :D
Persze, hogy ne legyen olyan széles az a mosoly, vannak azért problémák. Mivel saját végfokával hajtom a rendszert a mostani brutál melegben hajlamos túlmelegedni, olyankor kikapcsol. Gondolom nem ártana neki egy ventillátor. Vagy külön erõsítõ. :(
A másik gond a 2db gyári hangszóró aminek mennie kell, mármint az autóból. Mivel nem vagyok otthon az autó-hifiben szívesen fogadnám a tanácsaitokat, kinek mi vált be ebben a típusban mi fér be méretben a gyáriak helyére mi az ami szépen szól, stb.
Én a saját fejembõl kiindulva az elsõ ajtókba 2-vagy 3-utas hangszórókat raknék, hátúra a kalaptartóba meg mivel már gyárilag ki van alakítva a hely és be is van kábelezve 2db mélynyomót passzítanék be.
Várom az ötleteket. Köszi! :D
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Elõre min. 3utasokat rakj, Hátra én 3vagy 5utas oválokat raknék. (javasolnám a Jvc-ket, elég széles zenei stílusban megállják a helyüket)
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Elõre az ajtóba mélyközépet, az A oszlopra egy piezo, a csomiba egy mélynyomó... Legalábbis ezt vallja minden autóhifista. És mûködik is. :wink:

Én ezt esetemben annyival egészíteném ki, hogy hátra tettem 2db 3 utast, hogy térbelibb legyen a hangzás. Itthon megszoktam az 5.1-et.... :roll: :D

Mélynyomót meg mindenképp faládába... Az ilyen in-air cuccok elég sokol-rádiósan szólnak sztem... Fõleg a lemezben, neadjisten mûanyagban.
Az elsõ mélyközepeket is fa kiemelõkerettel tedd be...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

PiciPeti írta:Elõre az ajtóba mélyközépet, az A oszlopra egy piezo, a csomiba egy mélynyomó...
+1 :fel:
Taki
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Taki »

A oszlopra 2db csipogó. Magas hangok leginkább csak egyenes irányban terjednek, ezért ezeket irányítani kell. Én fogok tenni hátra is 2db csipogót,(ezt is belövöm irányba) a nagyobb térhatás miatt. Ajtókárpit+kalaptartó valami széles sávú közép hangsugárzó,(itt nem kell elszállni a membránmérettel) és a csomitartóba vagy sztereó v. dupla tekercses mély ládikó. A mély hangok terjednek a legjobban, ezért van jó helyen hátul, és ezért nem kell az ajtókba, és a kalaptartóba nagy mély hangot produkáló hangszóró.
Nekem az egy hangszórós (mono) ládikó végett, volt olyan, hogy kimaradtak hangok :evil: Most egy kicsi, de két hangsugárzós doboz van benne, ezzel már tuti!

Nálam az alpine a legszimpatikusabb márka. Jelenleg nem engedhetem meg magamnak :(
De "olcsó" cuccokból is lehet szép hangzást összehozni.(somogyi, magnat, stb..)
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Taki!

A mélynyomót a hátsó csatornákról hajtod?
Szerintem az RCA jobb... Nem szed össze semmi zajt... :wink:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Taki
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Taki »

Egyenlõre igen, a hátsó csatornákról megy. Tervben van, egy kis teljesítményû 2 csatornás végfok beszerzése. Nem a hangerõ dominál nálam, hanem a jobban szabályozhatóság. Rca nem visz bele zajt, ha normális árnyékolt vezetéken viszed a jelet. Autóknál szerintem inkább a táp oldalon szokott zaj becsúszni. (generátor hang :D ) Normális minõségû erölködõkben szerintem már van elegendõ zavarszûrés :wink:
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
Válasz küldése