Elől meg egyformán melegednek. Kitesztelve 100%-ig
CSak a nagyobb biztonság végett kell kerítenem egy legalább 50%-sat, egyenletesen egyenes felületű betétet.

Ez így korrektül hangzik. Nekem is kb három négyhavonta szét kell szednem mert beszárad vagy valami. És olyankor elkezdenek elől melegedni a fékek mint a disznó. Már kétszer volt úgy nekem, hogy annyira beállít a hátsó fékem, hogy még a betéteket is vésővel kellett kiszedni komolyan.Atanen írta:Aha,akkor keresek más forrást.
A csúszkák "kiszáradása" tipikus Toyota hiba,Suzukinál nem fordul elő.Tegyetek a csúszkákhoz hőálló grafitos zsírt (amit a féltengely-gumiharangokhoz adnak),nekem eddig bevált.Jót tehet még a nyereg hűtésének a tuningolása is,mivel 2 dologtól "száradhat ki":
1. nagy hő,zsír kiolvad és elcsöpög
2. bemegy a por,zsírba beleragad és b*szhatod
Ezért még a grafitos zsír előtti időkben én minimum félévente szétszedtem és pucoltam,zsíroztam meg smirgliztem.10km-en keresztül a hűtetlen tárcsás Starleten olyan fékhatás volt,hogy 120-nál a 185-ös gumikat blokkolta.(Gyári mérete 145/80 R13)

ez jó lenne ha értenék is bel?le valamitCindR írta:http://www.toyotanation.com/forum/t157841.html
Itt találhattok egy egész komoly leírást a fékek tovább fejlesztésére. Mind AE82, mind AE92 tulajoknak érdemes átbogarászni. Megoldható a hátsó fékek tárcsásra cserélése, az els? tárcsa nagyobbra alakítása is.

KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)

KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)