Minden ami feltöltés (Turbo, Kompresszor)
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Nem rossz és le a kalappal, grat Sanyinak!montoya írta:Így is lehet.
Bár ez az egyenesben kihuzatjuk 1-2-3 nem az én mûfajom. Jó az ha vannak kanyarok is...
De az azért siralmas, hogy egy King of Europe gyõztes kb benzinpénzére elegendõ összeget kap vissza nem?
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Haverom fotózta a napkoban és vitték is vele. Azt mondja celica, de írtam neki, hogy írjon még róla valamit...
Még annyit írt, hogy elég jól megy és 100felet bajban lenne ellene az övével. Na most tudni kell, hogy egy Audi 90 Quattro 5 henger 2,3 20V Turbo (400 Le körülire húzva és 12,4@178 1/4 mile...) Akkor lehet tényleg jót mehet a kis 4AGE!!! De melyik celica lehet, amiben 4age volt és elöl hajt? st16?

Még annyit írt, hogy elég jól megy és 100felet bajban lenne ellene az övével. Na most tudni kell, hogy egy Audi 90 Quattro 5 henger 2,3 20V Turbo (400 Le körülire húzva és 12,4@178 1/4 mile...) Akkor lehet tényleg jót mehet a kis 4AGE!!! De melyik celica lehet, amiben 4age volt és elöl hajt? st16?

'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Azaz!
volt korábbiban is, de az hosszába lenne. Úgyhogy ez:

volt korábbiban is, de az hosszába lenne. Úgyhogy ez:

Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Na még ennyit tudtam meg, hogy:
Állítólag vmi 1,8-as blokk, kovácsolt karok, dugók, Hacsi hengerfej, valami turbonetics csiga, 1000-es befecsik, Vems Ecu, csõleömlõ, 70-os rendszer, nagycooler, tial bov, stb... Nem tudom milyen újabb celica blokkra lehet rárakni a 4age hengerfejet, sztem simán egy felfúrt 4age lehet, nem? Amúgy megkaptam a tulaj lelérhetõségét is, ha vkit érdekel szóljon! Szívesen beülnék az anyósra egy körre!
Állítólag vmi 1,8-as blokk, kovácsolt karok, dugók, Hacsi hengerfej, valami turbonetics csiga, 1000-es befecsik, Vems Ecu, csõleömlõ, 70-os rendszer, nagycooler, tial bov, stb... Nem tudom milyen újabb celica blokkra lehet rárakni a 4age hengerfejet, sztem simán egy felfúrt 4age lehet, nem? Amúgy megkaptam a tulaj lelérhetõségét is, ha vkit érdekel szóljon! Szívesen beülnék az anyósra egy körre!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
7AFE blokk.
Megpillantani érdekelne! Hova valósi? Ha hazajössz keressük fel!
Megpillantani érdekelne! Hova valósi? Ha hazajössz keressük fel!
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Az. Keress rá a neten. Van sok átépítés
Klubelnök

- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Nahát érdekes, mert egy amerikai kereklámpás celicában van, az meg az st205!!!
(láttam róla videót)
Kulinpapa programozta és Kápmegyeren van egy mûhely, ahol eléggé benne vannak a témában (Dexter). Haverom pont ott volt, mert vitte a kocsiját programozni és ott ragadt...
Azt mondja vmi öszvér motor, csak a hengerfeje 4age. Már én is kíváncsi vagyok, de sztem is 7age. Benne vagyok, majd felkereshetjük!
Mentek vele és azt mondta brutál, 3ban is végig elforog!
Kulinpapa programozta és Kápmegyeren van egy mûhely, ahol eléggé benne vannak a témában (Dexter). Haverom pont ott volt, mert vitte a kocsiját programozni és ott ragadt...
Azt mondja vmi öszvér motor, csak a hengerfeje 4age. Már én is kíváncsi vagyok, de sztem is 7age. Benne vagyok, majd felkereshetjük!
Mentek vele és azt mondta brutál, 3ban is végig elforog!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

http://www.f1hirek.hu/f1/20111209-f1-te ... torja.html
"Az üzemanyag maximális átfolyási sebességét csak 10 500-as percenkénti fordulatszám fölött érjük el, a legnagyobb fordulatszám 15 000 lesz" - mondta. "Mivel mind a hat leömlõ egy közös turbófeltöltõhöz vezet majd, az egyetlen kipufogónak a hat henger és a 15 ezres fordulatszám mellett nagyon szép lesz a hangja."
"Az üzemanyag maximális átfolyási sebességét csak 10 500-as percenkénti fordulatszám fölött érjük el, a legnagyobb fordulatszám 15 000 lesz" - mondta. "Mivel mind a hat leömlõ egy közös turbófeltöltõhöz vezet majd, az egyetlen kipufogónak a hat henger és a 15 ezres fordulatszám mellett nagyon szép lesz a hangja."
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- mozso
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Corolla E12
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Csak most lattam ezt a topikot (meg most volt idom okt 13 ota). A 4A-FE is hajlamos a horonytoresre meg szivo allapotaban is? Golyos, pici turboval lehet elerni amit szeretnel, de ezek dragak. Az olajat siman erdemes az olajszuro ala rakott adapterrol hozni ez nem is draga es bevalt. Milyen motorvezerlest tervezel? Szerintem XJS sokkal jobban tudja mit bir el a 4A-FE mechanikailag.
CCH vezetőségi tag
Corolla E12 HB - kovácsolt 1ZZ-FE motor + Garrett GT2860R turbo @ 1.5bar + sok egyéb
Corolla E12 HB - kovácsolt 1ZZ-FE motor + Garrett GT2860R turbo @ 1.5bar + sok egyéb
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Srácok, pusztán érdeklõdés jellegû kérdés, a kompresszort miért vetitek el ennyire? Elvben egyszerûbb és olcsóbb, az tény, hogy nem lehet vele akkorát nyerni, mint turbóval, de az ár/érték aránya még így is nagyon csalogató. Toyota is alkalmazta több motorjában, pl ugye a 4A-GZE, a 2ZZ-re is ráfaragták a Lotusban, a Lexus IS200-nak is volt kompresszoros verziója, tehát valószínûleg nem egy elvetélt dolog.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Sztem nem veti el mindenki! Kinek mi... Mind a kettõnek meg van a maga elõnye és hátránya is. Én egyetértek veled, én pl egy utcaiba pl az enyémbe lehet inkább gze-t raknék. 99,9%-ban utcán megyek vele!
Én kifejezetten szeretem, hogy van benne erõ alul is. (bár nem tudom honnan, de király
)
Sztem is kicsit többe állna meg a turbo, de itt sokan a kihívást látják benne, amit megint csak meg lehet érteni!
De sztem mozso tudja a legjobban mennyi meló van egy turbóval és milyen vastag pénztárca kell hozzá...
A lényeg, hogy mind a kettõ király!
Sztem is kicsit többe állna meg a turbo, de itt sokan a kihívást látják benne, amit megint csak meg lehet érteni!
De sztem mozso tudja a legjobban mennyi meló van egy turbóval és milyen vastag pénztárca kell hozzá...
A lényeg, hogy mind a kettõ király!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II