E10-bõl is létezett összkerék, de inkább Diesel Wagonok (sedanok) voltak és nem terjedtek el annyira.
Az E11 után pedig jött JBJ által linkeltt Fielder / Corolla Wagon.
E11-rõl kevés adatot találtam, de feltételezem, hogy a hajtás ugyanaz maradt mindegyikben.
Állandó összkerékhajtás!!! és opcióként zárható elsõ-hátsó hajtás. Hátul merevhidas, "vastagféltengelyes". A híd 6,7"-os diffiházat rejt, amibe tökéletesen belemegy az AE86-okból ismert Sperrdiffi. Terepen biztos sokat segít, bár videókon középsõ diffizárral kijöttek mindenhonnan. Szerintem Japánban létezhetett Sperrel.
A hajtás arányt nem tudom pontosan (segítsen valaki!), de elõl több van. 70:30-ra tippelném.
Az injektoros motorok 4A, 5A, 7A-F(H)E-k voltak /1.6-1.5-1.8. A tiedben az utóbbi lehet. Alapjában véve egy nagyon gazdaságos motor elsõkerekes szériában (6-7 liter vegyes), picit nagyobb nyomatékkal, mint az 1.6-os. Megbízható, tartós és kiforrott technika. 1990-tõl gyártották.
Hajtás, váltók
Elõször is figyelmedbe ajánlanám ezt a topicot:
viewtopic.php?t=1319
Szerintem le tudjuk modellezni a te leendõbeli 6-osodat is, kérdés megéri-e majd átalakítani.
Természetesen mindent lehet, csak pénz kérdése.
Vegyük figyelembe, hogy az összkerekes hajtáslánc többletenergiát veszel. Hogy a lehetõ legoptimálisabb legyen a fogyasztás, azaz ne erõlködjön a "kis" 1.8-as a 4 kerék folyamatos hajtásában. Ezért forog többet, mint az elsõkerekesek.
Sokkal bonyolultabb a helyzet, az elsõkerekeseknél. Hátsó végáttételrõl is beszélünk. Nem értek hozzá, de lehet van elsõ és hátsó is. Szerintem hátul 4.1-es lehet, vagy 3.9-es vagy mégrövidebb. Írnak 2.92-t, de nem feltétlenül hiteles a honlap. Tudnál nekünk értékeket modnani a megfelelõ topicban, hogy mennyit forog 60nál 4-be 100nál 5-be... ?
Szó mi szó a 7A-FE blokkra ugyan lenne egy az egyben 6-os váltó, azonban nem rakhatjuk fel, mivel nincs rajta osztómû kiállás
Ha mindenképp 6-os váltót szeretnél, akkor egy C16x váltó végét kéne rárakni a te váltódra, hogy elférjen az utolsó fokozat és a támasztócsapágy, majd a tiednek a belsejébe a 6-os belsejét. Szerintem max 1-200-at nyernél (majd modellezzük!), így ha már úgyis szét van szedve, inkább végáttételt is kéne variálni. Szó mi szó, ha a belsejük egyezik, megoldható az átalakítás. Ha 5-ös maradna és azt variálnád hosszabra, akkor szerintem lehet venni 40-50-ért már egy jó C50-est és utána egy 100-150-ért beszerelik, esetleg szinkrongyûrût, szimmeringeket cserélnek, diffit elõfeszítenek. Ha 6-ost szeretnél, akkor annak csak a beszerzési ára legalább egy százas plusz az elõzõ költségek.
Megoldható mind, csak nagyobb kiadás, de lehet megéri.
A 6 sebességgel lenne értelme, mert egyes fokozatokba nem erõlködne jobban, csupán lenne egy utazó, ami a fogyazstás kismértékû csökkenéséhez vezethetne.
(Bandagoose a tied 1.3-as. Mi 1.6 G6-okról beszéltünk a topicban. Egyébként felettébb meglepõ a 2750. Nekünk legalább 100-al több. Nézd meg újra!)
Hasmagasság
Sajnos az E11-ek hasa tényleg nagyon alacsony. A kipu nem tudom, hogy a 4WD-nél is a hátsó híd alatt megy-e. Nagy butaság lenne.
A legegyszerûbb megoldás magasabb (progressive) rugó berakása. Szerintem 5-7 cm-ig, ha kicsit keményebb a rugó, akkor a lengéscsillapítókkal nem kell foglalkozni, ha ennél többet emelsz, vagy sokat keményít a rugó, akkor értelemszerûen "hosszabb" szárú hátló kell.
Hogy milyen rugót? Vagy fogunk egy elsõ és egy hátsó rugót és járjuk a bontókat alsó és felsõ tányéregyezést keresve, azonban keményebbet/magasabbat nézve, vagy gáyrtatsz egyedit. Az elõbbi szett szerintem megáll 30 ezerbõl (kérdés, nem változik-e meg az elsõ hátsó eltéréstõl nagyon az autó karakterisztikája), az utóbbi 40-50bõl (tudok ajánlani!). Ha a gátlókhoz is hozzá kell nyúlni az súlyos tízezrekkel emeli a költséget.
Remélem mindenre válaszoltam.
Ha van kérdés tedd fel nyugodtan! Várjuk a képeket a hátsó futómûrõl is. Nyiss bátran projektet, elvégre már most két komoly terved van vele

KE11 Sedan