Gumi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
És most képzeld el, mennyire fanyaloghatnak Nyugat-EU-ban, hogy a Continental egyes típusai Magyarországon készülnek, a Michelin-ek meg Szlovéniában... Pfúúúúúúj.
A gyártás minõsége a lényeg, nem a gyártás helye!!! (az összes többi csak pszichológia)
A gyártás minõsége a lényeg, nem a gyártás helye!!! (az összes többi csak pszichológia)
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Egyetértek, csak egy kicsit meglepõdtem, mert annyira hangsúlyozták ezt a finn cég dolgot... 
Ha tudom elõre, hogy orosz, akkor is megvettem volna
Ha tudom elõre, hogy orosz, akkor is megvettem volna
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Ezek közül a Firestone-t kerülném. Nem túl jók az utóbbi években. Régebben voltak jó gumijaik, de évrõl évre a hátsó harmadban végeznek az összesített teszteken.Birka írta:Ezek mennek:
FULDA
http://www.gumiabroncs.hu/webaruhaz/p/5 ... umiabroncs
FIRESTONE
http://gumibroker.hu/gumi/-/Firestone/multihawk
http://www.gumifelninagyker.hu/autogumi ... 60-14/3158
GOODYEAR
http://www.akciosgumik.com/termek/gumi/349/
Kinek mi?
Nekem most Good Year van, erre ha megszakadnék sem tudnék eddig rosszat mondani (egyedül az ára magas kissé), jelenleg 10.000km van bennük és még nem látszik rajtuk kopás. Ha kb 1 hónap múlva átszereltetem a téliekre, rámérek, hogy egy szezon alatt mennyit kopott, szerintem nem nagyon lesz mérhetõ.
A Fuldával is van egy szezonos tapasztalatom, sajnos az a baleset miatt csak kb 5000km. Elvileg a prémium abroncsokhoz viszonyítva nedves úton picit gyengébb, de, én abszolút értékben nem éreztem egyszer sem gyengének használat közben. Persze, simán lehet olyan gumi, ami jobb nála. Ellenben nagyon korrekt árban adják. Idei új típusa az Eco Control HP kifejezetten ajánlott gumi lett, már a nedves vízen mutatott gyengeségei az elõdmodelljének (mint az enyém) sem érzékelhetõ, meg is kapta a legjobb ár-érték arányú gumi minõsítést.
Én azt gondolom, hogy ha jó ár-érték arány a fontos, akkor jó döntés a Fulda, hétköznapra kiváló és üzemanyag takarékos is. Építési minõsége jó, nem jellemzõ rá a minõségi hullámzás.
Esetleg ott van még hasonló árban a Hankook K425 is, ez is jó gumi és megfizethetõ.
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Téli gumit szeretnék venni az Avensisre 195/60/15 méretben.
Van esetleg valakinek ötlete hogy miyet érdemes venni?
Én utoljára Corollára vettem Sava téli gumit, amit tudok, h nem nagy márka, de jó viselkedett havas úton, talán egy kicsit jobban kopott mint egy prémium gumi, de ebben sem vagyok biztos.
Nos a lényeg, hogy valami elérhetõ árú és nem alsó kategóriás gummit szeretnék az autóra.
Akinek van tippje, vagy hogy hol lehet jó áron kapni kérem szóljon!
Én utoljára Corollára vettem Sava téli gumit, amit tudok, h nem nagy márka, de jó viselkedett havas úton, talán egy kicsit jobban kopott mint egy prémium gumi, de ebben sem vagyok biztos.
Nos a lényeg, hogy valami elérhetõ árú és nem alsó kategóriás gummit szeretnék az autóra.
MR2 - 2001
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Nem tudom, olvastad-e a nem rég megjelent vezess.hu-s cikket?Pepe írta:Téli gumit szeretnék venni az Avensisre 195/60/15 méretben.
Itt a bizonyíték, hogy miért kell a téli gumi?
...már, ha kevésbé érdekel a német szaklapok ide vonatkozó éves nagy tesztje (ha mégis érdekel, meg tudom adni a bescannelt, részletes Auto Bild teszt elérhetõségét is)
A magyar teszt is hasonló eredményt hozott, mint a németek: prémium gumik teljesítenek a legjobban, nem sokkal vannak lemaradva a Barum, Hankook, Kleber és társai, ellenben pénztárcabarátabb az áruk.
Ha nem lett volna nagyon jó árban elérhetõ számomra a Michelin Alpin4, akkor valszeg Hankook-ot választottam volna, vagy a Polaris3-at.
A mérettel kapcsolatban: /60-as gumik viszonylag drágák, így most a téli gumik nálam /65-ösök. Szélesség maradt 195mm.
A sebességmérõt nem befolyásolja, mert nem a keréktõl veszi a jelet, így hiába van a gyári mérethez képest 2% eltérés (0,97cm-rel magasabb az autó), nem érezni ennek semmilyen hátrányát. Cserébe, viszont kerekenként 2-3000Ft-tal olcsóbbak... csak ötlet volt...
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Ha a fordulatszámmérõ és a sebességmérõ nem is mászik el majd egymáshoz képest a sebességmérõ állása és a valós sebesség közti különbség változik. Kevesebbet fog csalni felfelé, ami veszélyes, hacsak, nem GPS-rõl szoktad alapból, hogy mennyivel mész.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Tud-e valaki tapasztalatokkal segíteni? (Az is jó, ha hallott valamit, ami hitelesnek minõsül).
175/65 14 téli
Sajnos muszáj vennem, mert már kicsi a profilmélysége az Uniroyal-oknak. Ezt a szép autót (E9) meg nem kéne összetörni a hóban.
Ár/érték arányban, amiben gondolkoztam:
- Michelin Alpin A4. - Volt A2-esem, meglepõen jól tapadt, de borzasztóan hangos volt. El se hittem (175 szélesben). Utáltam emiatt. Most az Alpin A4 profilja teljesen más (V mintás) és reménykedtem, hogy halkabb lesz. Sokat jártam utána és úgy tûnik, hogy megtartotta barom szokását. Hangos, amíg a menetszél el nem nyomja, hallatszik. Zavaró...
Nagyon bánom, mert tulajdonságai alapján szuper, de az röhej, hogy az alapvetõen zajos értékelésû Toyo T1R-jeim síri csendben futnak, ezek meg jóval keskenyebben vonyítanak.
Árban nagyon jó: 15-16 ezer/db
- Conti TS800. Jó, de ez a legdrágább: 16-17 ezer/db. Szereléssel együtt ez már nagyon sok. Nem is volt betervezve most egy új gumi szett.
- Nokian WR D3. Nagyon jók a felhasználói tesztek róla és relatív olcsó: 13-14 ezer/db
- Fulda Kristall Montero 3. Régi szép emlékek és ma is van aki szereti. Árban 13-14 ezer/db
Utóbbi kettõ mennyire zajos?
Nokian talán a legesélyesebb, ha nem hangos
175/65 14 téli
Sajnos muszáj vennem, mert már kicsi a profilmélysége az Uniroyal-oknak. Ezt a szép autót (E9) meg nem kéne összetörni a hóban.
Ár/érték arányban, amiben gondolkoztam:
- Michelin Alpin A4. - Volt A2-esem, meglepõen jól tapadt, de borzasztóan hangos volt. El se hittem (175 szélesben). Utáltam emiatt. Most az Alpin A4 profilja teljesen más (V mintás) és reménykedtem, hogy halkabb lesz. Sokat jártam utána és úgy tûnik, hogy megtartotta barom szokását. Hangos, amíg a menetszél el nem nyomja, hallatszik. Zavaró...
Árban nagyon jó: 15-16 ezer/db
- Conti TS800. Jó, de ez a legdrágább: 16-17 ezer/db. Szereléssel együtt ez már nagyon sok. Nem is volt betervezve most egy új gumi szett.
- Nokian WR D3. Nagyon jók a felhasználói tesztek róla és relatív olcsó: 13-14 ezer/db
- Fulda Kristall Montero 3. Régi szép emlékek és ma is van aki szereti. Árban 13-14 ezer/db
Utóbbi kettõ mennyire zajos?
Nokian talán a legesélyesebb, ha nem hangos
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bardos6
- Aktív fóruméletet élõ

Szia!
Én most vettem vadi új 175/65/14 TS 800 at 13990 Ft ért darabját!
Szerintem ez sem túl halk, de én nem hallom a kiputól, viszont szerintem ez a legkevésbé fontos egy téli gumiban, legalábbis nálam.Szárazon jól tapad ,nagyon kíváncsi leszek a hóra, jégre.
Én most vettem vadi új 175/65/14 TS 800 at 13990 Ft ért darabját!
Szerintem ez sem túl halk, de én nem hallom a kiputól, viszont szerintem ez a legkevésbé fontos egy téli gumiban, legalábbis nálam.Szárazon jól tapad ,nagyon kíváncsi leszek a hóra, jégre.
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Köszi 
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Nokian WR D3-at használjuk kb. 2 hete. (175/65 R14)
Nagyon jól tapad a hidegben. (Melegebb idõben, 10 fok felett még olyan nyúlós, de hát nem arra való, csak korán tettem fel
Szerintem nem zajos alapvetõen, persze ez sebesség- és útfüggõ is.
Ár/értékben korrekt gumi, nem bántuk meg. A másik autón WR G2 van, az is hasonlóan jó, bár az merevebb (All Weather), de nem hangos az sem.
Nagyon jól tapad a hidegben. (Melegebb idõben, 10 fok felett még olyan nyúlós, de hát nem arra való, csak korán tettem fel
Szerintem nem zajos alapvetõen, persze ez sebesség- és útfüggõ is.
Ár/értékben korrekt gumi, nem bántuk meg. A másik autón WR G2 van, az is hasonlóan jó, bár az merevebb (All Weather), de nem hangos az sem.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F