Mobil Super 3000X1 5W40 4L 7.389.-
http://akkumax.hu/mobil-super-3000-x1-5w40-4l-motorolaj

Ha megvan az autód kézikönyve, akkor nézd meg, milyet igényel. (én 75W90-re tippelnék, tehát S6 vagy S4)Csontikka írta: A váltó olajjal kapcsolatban pedig a shell oldalán van Spirax S1...S6 is.
Melyik való bele? (sajnos a számlán csak annyi látszik, hogy Spirax)

Nem az nem a kormányszervó, az a hidraulikus kuplung tartálya. Azt átöblítheted-lecserélheted, elég kevés folyadék kell bele. A kuplung munkahengeren van a leeresztõ csavar. Kiteker (vigyázz bele ne törd), valaki nézi és valaki pumpálja a kuplungot. Ahogy ürül a tartály utánatöltesz, addig csinálod, amíg a munkahengernél tiszta nem lesz, majd belövöd a max szintet.six írta:Sziasztok!
Múltkor véletlenül felnyitottam a géptetõtés azt látom, hogy a kormány szervó olajtartályáról (a fékszervó melletti tartály, ugye az a kormány szervó lesz?) lepottyant a fedõ mûanyag kupak. Szerencsére meg is találtam a motortérben, megakadt egy adag kábelben, visszapattintottam, de azért foglalkoztat a kérdés, hogy okozhat bármilyen problémát, hogy esetleg belement por/kosz? Érdemes lenne lecserélni? Azóta eltelt kb. 2 hét, és semmilyen problémát nem tapasztaltam, de biztos ami biztos, gondoltam megkérdem.
Köszi - six

Szerintem is, az a kuplung kiegyenlítõtartálya. Fékfolyadék kell bele (nekem DOT4 van benne). Én átöblíteném a helyedben a rendszert. Hiszen gyakorlatilag nyitva volt, a fékfolyadék pedig megköti a nedvességet (romlik a minõsége), illetve belemegy a por is. Kb. fél liter friss folyadék elég lesz a mûvelethez, a régit pedig fecskendõvel szívd le a tartályból és ezt lehet használni a leeresztõ csövet belelógatva, hogy ne szívja vissza a levegõt.six írta:Sziasztok!
Múltkor véletlenül felnyitottam a géptetõtés azt látom, hogy a kormány szervó olajtartályáról (a fékszervó melletti tartály, ugye az a kormány szervó lesz?) lepottyant a fedõ mûanyag kupak. Szerencsére meg is találtam a motortérben, megakadt egy adag kábelben, visszapattintottam, de azért foglalkoztat a kérdés, hogy okozhat bármilyen problémát, hogy esetleg belement por/kosz? Érdemes lenne lecserélni? Azóta eltelt kb. 2 hét, és semmilyen problémát nem tapasztaltam, de biztos ami biztos, gondoltam megkérdem.
Köszi - six
Köszi mindenkinek a válaszokat! Akkor az lesz, hogy átöblítem. Ami nagyobb gond, hogy nem emlékszem ilyen "lencsére".Jorn írta:Szerintem is, az a kuplung kiegyenlítõtartálya. Fékfolyadék kell bele (nekem DOT4 van benne). Én átöblíteném a helyedben a rendszert. (...)
Kellene lennie egy átlátszó, kb. 100 forintos méretû "lencsének" is, ami úszik a folyadék tetején, az is megvan ugye, nem hagytad el ?