Olaj ügyeink

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

gyere hozzánk :D de legalább nézz körül nálunk ;)
Mobil Super 3000X1 5W40 4L 7.389.-
http://akkumax.hu/mobil-super-3000-x1-5w40-4l-motorolaj
syab19
Visszajáró
Visszajáró
Autód gyártási éve: 1994
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: syab19 »

Köszönöm a segítségetek! Megnézetem a szervizessel akitõl vettem az autót (átvizsgálásra) és esetleg grátiszban lecserélik XD
5w 40 vagy 10w 40es lesz, nem sajnálom a pénzt rá, mert napi használatban van az autó.
Csontikka
Újonc
Újonc

E12-es MMT-s dízel Corollába olajat...

Hozzászólás Szerző: Csontikka »

Sziasztok,

nemrég vásároltam egy E12-es 1.4-es (66KW)-os 2005-ös Dízel Corollát, MMT váltós
(225.000 Km van benne)
(évente kb. 20.000 km-t megyek)

A szerviz számlái között az szerepel, hogy motorolajat mindig "Shell HX7 - 5W30"-at kapott, váltóolaj pedig Shell Spirax van benne.

Szeretném lecserélni benne az olajat, az érdekelne megfelelõ minõségû-e ez a motorolaj, mert ha igen, akkor nem váltanék márkát mivel eddig nem volt gond a motorjával.
(Ha nem akkor mire?)
Illetve az egyértelmû beazonosítás végett errõl van-e szó?
ugye ez AF és az AV azt jelenti, hogy egyik benzines a másik dízelhez való?

A váltó olajjal kapcsolatban pedig a shell oldalán van Spirax S1...S6 is.
Melyik való bele? (sajnos a számlán csak annyi látszik, hogy Spirax)

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Üdv,
Csontikka
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Ha nem volt gond ezekkel az olajokkal, tehát még tuti a motor, váltó és úgy gondolod, maradsz ezeknél, akkor szerintem legegyszerûbb, ha elmész oda, ahol szervizelték (meg van minden számla, ha jól értelmezem) és vagy csináltatod tovább velük vagy megkérdezed tõlük pontosan, mit is tettek bele. Szerintem.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
Csontikka
Újonc
Újonc

Abszolút igazad van, de sajnos nem telik arra, hogy egy olajcsere miatt is márkaszervizbe vigyem a kocsit :(, komolyabb beavatkozásoknál elviszem, de egy szûrõ olajcsere soha nem okozott még gondot, így ezért nem szeretnék külön fizetni.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Re: E12-es MMT-s dízel Corollába olajat...

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Csontikka írta: A váltó olajjal kapcsolatban pedig a shell oldalán van Spirax S1...S6 is.
Melyik való bele? (sajnos a számlán csak annyi látszik, hogy Spirax)
Ha megvan az autód kézikönyve, akkor nézd meg, milyet igényel. (én 75W90-re tippelnék, tehát S6 vagy S4)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Sziasztok!

Múltkor véletlenül felnyitottam a géptetõt :-) és azt látom, hogy a kormány szervó olajtartályáról (a fékszervó melletti tartály, ugye az a kormány szervó lesz?) lepottyant a fedõ mûanyag kupak. Szerencsére meg is találtam a motortérben, megakadt egy adag kábelben, visszapattintottam, de azért foglalkoztat a kérdés, hogy okozhat bármilyen problémát, hogy esetleg belement por/kosz? Érdemes lenne lecserélni? Azóta eltelt kb. 2 hét, és semmilyen problémát nem tapasztaltam, de biztos ami biztos, gondoltam megkérdem.

Köszi - six
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Szívd le fecskendõvel és töltsd fel friss olajjal. Azzal bajt nem csinálsz. Sõt, ha ezt megismétled párszor úgy, idõközben a lecserélt olajat is átforgatod akkor lecserélted és kitisztítottad a rendszert. Az viszont fontosabb kérdés, hogy miért és hogyan jöhetett le a kupak. Mikor nyultál/nyultak hozzá utoljára?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

six írta:Sziasztok!

Múltkor véletlenül felnyitottam a géptetõt :-) és azt látom, hogy a kormány szervó olajtartályáról (a fékszervó melletti tartály, ugye az a kormány szervó lesz?) lepottyant a fedõ mûanyag kupak. Szerencsére meg is találtam a motortérben, megakadt egy adag kábelben, visszapattintottam, de azért foglalkoztat a kérdés, hogy okozhat bármilyen problémát, hogy esetleg belement por/kosz? Érdemes lenne lecserélni? Azóta eltelt kb. 2 hét, és semmilyen problémát nem tapasztaltam, de biztos ami biztos, gondoltam megkérdem.

Köszi - six
Nem az nem a kormányszervó, az a hidraulikus kuplung tartálya. Azt átöblítheted-lecserélheted, elég kevés folyadék kell bele. A kuplung munkahengeren van a leeresztõ csavar. Kiteker (vigyázz bele ne törd), valaki nézi és valaki pumpálja a kuplungot. Ahogy ürül a tartály utánatöltesz, addig csinálod, amíg a munkahengernél tiszta nem lesz, majd belövöd a max szintet.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

six írta:Sziasztok!

Köszi - six
Szerintem is, az a kuplung kiegyenlítõtartálya. Fékfolyadék kell bele (nekem DOT4 van benne). Én átöblíteném a helyedben a rendszert. Hiszen gyakorlatilag nyitva volt, a fékfolyadék pedig megköti a nedvességet (romlik a minõsége), illetve belemegy a por is. Kb. fél liter friss folyadék elég lesz a mûvelethez, a régit pedig fecskendõvel szívd le a tartályból és ezt lehet használni a leeresztõ csövet belelógatva, hogy ne szívja vissza a levegõt.
Kétemberes játék, egyvalaki felpumpálja a pedált, és nyomva tartja, a másik a leeresztõcsavart megnyitja, ekkor a pedál besülllyed, utána csavar vissza, pumpálás megint. Ha a folyadék a min. szintet eléri, akkor utántölteni folyamatosan. Mindezt addig, amíg meg nem jelenik a friss (világosabb) folyadék a leereszésnél.
Kellene lennie egy átlátszó, kb. 100 forintos méretû "lencsének" is, ami úszik a folyadék tetején, az is megvan ugye, nem hagytad el ?
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Jorn írta:Szerintem is, az a kuplung kiegyenlítõtartálya. Fékfolyadék kell bele (nekem DOT4 van benne). Én átöblíteném a helyedben a rendszert. (...)
Kellene lennie egy átlátszó, kb. 100 forintos méretû "lencsének" is, ami úszik a folyadék tetején, az is megvan ugye, nem hagytad el ?
Köszi mindenkinek a válaszokat! Akkor az lesz, hogy átöblítem. Ami nagyobb gond, hogy nem emlékszem ilyen "lencsére". :-( Hogy mitõl pattanhatott le? Fogalmam sincs, olyan állat nincs ami a fékolajat eszi (kisállatok szoktak mászkálni az autó környékén, úgy mint mókus vagy macska).

Köszi, six
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Csontikka
Újonc
Újonc

Re: E12-es MMT-s dízel Corollába olajat...

Sajnos kezelési könyv nincs hozzá, kérdeztem a Toyota-t, 9K-ért adnak, kicsit drágállom, de ha nem lesz más akkor megveszem. Valakinek nincs esetleg kézikönyve hozzá elektronikus formában?
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Meguin, Elf illetve Agip 5W-40 olajokkal van valakinek tapasztalata ?
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

A Meguin elvileg prémium gyártó, mint az LM, Motul, stb.
Agipot kerülném, ELF Renault olaj alapból.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi, éppen azon filózok, hogy kipróbálom a Meguin 5W-40-et a "tartalék" autónkban, mert nagyon jó árban van a Meguin, másrészt ezzel az autóval olyan keveset megyünk, hogy az olajnak fogyni sincs lehetõsége :)
A mindennapos autóban marad a Mobil Super 3000 X1 5W-40.
Válasz küldése