Valójában ezek nem elkopnak, hanem elégnek. Kapard le a szegmensekrõl az éget réteget, és ha "kráteres" a szegmens, akkor már érdemes cserélni.Jorn írta:Sziasztok,
elosztó fedelet mikor "illik" cserélni ?
Van benne az a 4db érintkezõ rudacska, azoknak a kopására gondolok... mikor van az, hogy ezek már "túl kopottak" ?
Autoreszelgetes
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

atesz88 írta:Sziasztok! Kérdésem, hogy az e9 4age (szervos) szíjfeszítõ tárcsa csapágyának ajánlott típusát tudja-e valaki? Méretei: 12x37x12, viszont ezen belül is pl. több féle hézagolás létezik. Egyébként vettem egy 6301 2rs (2 oldali porvédõs) C3 típ. csapágyat, de úgy tapasztalom, ezzel is lóg a tárcsa. (Lehet, hogy ettõl még üzemi hõfokon beáll az ideális hézag(?)). Gyárilag talán NSK-val szerelték, sajnos egyedi rajzszámos, így abból nem lettem okosabb. Köszönöm elõre is segítségetek, Üdvözlettel:Atesz
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
hátsó-középsõ biztonsági övfeszítõ
Sziasztok,
a sedanban a hátsó, középsõ biztonsági öv feszítõje megadta magát. Kattant egyet, és azóta nem húzza vissza az övet egyáltalán.
Nézegettem a mechanikát, de rá van írva, hogy tilos szétszerelni, ezért gondoltam, hogy elõbb megkérdelek benneteket, hogyan érdemes nekiállni a javításnak ?
(tudom, legrosszabb esetben bontóból csere...)
a sedanban a hátsó, középsõ biztonsági öv feszítõje megadta magát. Kattant egyet, és azóta nem húzza vissza az övet egyáltalán.
Nézegettem a mechanikát, de rá van írva, hogy tilos szétszerelni, ezért gondoltam, hogy elõbb megkérdelek benneteket, hogyan érdemes nekiállni a javításnak ?
(tudom, legrosszabb esetben bontóból csere...)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Ghee
- Gyakori látogató

ha teljesen kihúzod utána sem áll helyre? Csak azért mert a japán sedan hátsó övei reteszfunkciósak, ami azt takarja, hogy ha teljesen kihúzod és engeded vissza akkor kerregõ hangon tér vissza, de kifelé már nem húzható. Normál mûködés eléréséhez vissza kell engedni szinte teljesen. Ez gyerekülés befogatásához ideális - nem csúszkál mint a sima automata övfeszítõsnél (mivel az csak akkor reteszel ha "esemény" van. Szóval arra gondoltam, hogy hátha ez szarakszik nálad és csak egy ki-be húzás kell.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Köszönöm, sajnos hiába húzom ki teljesen, semmi... A csévét kézzel hajtva tudom csak feltekerni az övet, de semmi tartása nincs, ha elengedem, legördül...Ghee írta:ha teljesen kihúzod utána sem áll helyre? Csak azért mert a japán sedan hátsó övei reteszfunkciósak, ami azt takarja, hogy ha teljesen kihúzod és engeded vissza akkor kerregõ hangon tér vissza, de kifelé már nem húzható. Normál mûködés eléréséhez vissza kell engedni szinte teljesen. Ez gyerekülés befogatásához ideális - nem csúszkál mint a sima automata övfeszítõsnél (mivel az csak akkor reteszel ha "esemény" van. Szóval arra gondoltam, hogy hátha ez szarakszik nálad és csak egy ki-be húzás kell.
- lehella
- Visszajáró

Tudtok némi tanácsot adni, hogyan kell E11-en a mûszeregységet kivenni? Kiégett egy mûszerfal világítás izzó, aztán akkor megragadva az alkalmat cserélném mindet. Hogyan kell kivenni a mûszeregységet? Kívülrõl látok 2 csavart, ami a búrát fogja a mûszerfalhoz, ezután könnyen kijön? Kell valamit bontani, vagy van valami ami szívást okozhat?
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Kezdd úgy, hogy a kormányt a legalsó pozícióba állítod, a bajuszkapcsolókat is lenyomod a legalsó állásba. Így lesz hely.lehella írta:Tudtok némi tanácsot adni, hogyan kell E11-en a mûszeregységet kivenni? Kiégett egy mûszerfal világítás izzó, aztán akkor megragadva az alkalmat cserélném mindet. Hogyan kell kivenni a mûszeregységet? Kívülrõl látok 2 csavart, ami a búrát fogja a mûszerfalhoz, ezután könnyen kijön? Kell valamit bontani, vagy van valami ami szívást okozhat?
Az a két a fekete keret (búra) tetejérõl kiszed, utána finoman, tompa élû késsel a búrát alul kétoldal kipattintod, aztán kivehetõ.
A mûszerfalat 3 csavar fogja, vigyázz ezek be ne essenek hátra
A mûszeregység ekkor szépen kivehetõ egy kis billentéssel, a mûszerfal tetejére átfordítható. Én így szoktam, mert nem kell a csatlakozókat bontani. Arra ügyelj, hogy a nagy mutatók ne legyenek átfordulva a túloldalra, amikor visszarakod.
Én ilyenkor cserélni szoktam az összes izzót, aminek már egy kicsit is kormos a belseje. Mert nagyon bosszantó, ha 2-3 nap múlva kiég egy másik
Amikor izzócsere közben, ellenõrzésképpen rárakod a gyújtást, elõtte a bajuszkapcsolókat billentsd vissza
Izzóból többféle is elõfordulhat, az angol Liftbackembe 1.2W-os wedge izzók kellenek, a japán sedanomba pedig olyan 5W-os is kell, ami a tompított, illetve rendszámtábla világító izzó. Utóbbiakra zöld gumibugyi van húzva, ami ha rágyógyult, akkor plusz játék átrakni...
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Az én mai problémám pedig... 
Klímázva ebben a dög melegben, a kesztyûtartó alól (pollenszûrõ környékérõl) csöpög a víz az asszony lábára...
Gondoltam, eldugult a kivezetõcsõ, de nem, onnan is csöpög a kondenzvíz az aszfaltra, ahogy kell...
Mentem hegynek fel-le, lehet hogy ezért ? Eddig ilyen nem volt, de elég meleg van, az biztos...
Szárítószûrõhöz lehet köze ? (sosem volt cserélve...)
Klímázva ebben a dög melegben, a kesztyûtartó alól (pollenszûrõ környékérõl) csöpög a víz az asszony lábára...
Gondoltam, eldugult a kivezetõcsõ, de nem, onnan is csöpög a kondenzvíz az aszfaltra, ahogy kell...
Mentem hegynek fel-le, lehet hogy ezért ? Eddig ilyen nem volt, de elég meleg van, az biztos...
Szárítószûrõhöz lehet köze ? (sosem volt cserélve...)
- kari
- Visszajáró

Tegnap lenyitottam a középkonzol kis "fiókjának" ajtaját és féligmeddig a kezemben maradt. A rugó tartja még, de a kis pöcök, ami tengelyként funkcionált, letört. Volt már valakinek hasonló problémája? Nekiálljak pillanatragasztózni, vagy van valami egyszerûbb/hatásosabb megoldás?
Néhány kép: https://picasaweb.google.com/karoly.szente/Kozepkonzol
'03 E12 1.4 VVT-i HB
- lehella
- Visszajáró

Sikerült a mûvelet, egyszerû volt, bekészítettem kis kartont a mûszeregység csavarjai alá, így nem estek be elérhetetlen helyekre. A kibontással nem volt gond, bár kibuktatni nem tudtam mert a kilométer spirál befeszült, lekötni pedig nem akartam így maradt a nõgyógyászkodásJorn írta:Kezdd úgy, hogy ...
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Szívesenlehella írta:Sikerült a mûvelet, egyszerû volt, bekészítettem kis kartont a mûszeregység csavarjai alá, így nem estek be elérhetetlen helyekre. A kibontással nem volt gond, bár kibuktatni nem tudtam mert a kilométer spirál befeszült, lekötni pedig nem akartam így maradt a nõgyógyászkodásJorn írta:Kezdd úgy, hogy ...Érdekes hogy egy kiégett mûszervilágítás izzó miatt álltam neki, de ahogy néztem három is ki volt égve, anélkül hogy látszódott volna
5w-s égõk kellettek hozzá, szerencsére pont annyim volt itthon mint amire szükség volt, köszi a tanácsokat
Nekem mindkét autónál sikerült kibuktatni a mûszeregységet a mûszerfal tetejére... lehet, hogy az enyémek nem is spirálosak ?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Igazi mûanyagragasztóval próbálkozz inkább, pl. kétkomponensû epoxi (Pattex, teszkóban is van). Nekem pillanatragasztóval nagyon ritkán sikerül tartósan, szépen mûanyagot ragasztani...kari írta:Tegnap lenyitottam a középkonzol kis "fiókjának" ajtaját és féligmeddig a kezemben maradt. A rugó tartja még, de a kis pöcök, ami tengelyként funkcionált, letört. Volt már valakinek hasonló problémája? Nekiálljak pillanatragasztózni, vagy van valami egyszerûbb/hatásosabb megoldás?
Ha nem sikerül, akkor bontóban kereshetsz középkonzolt, de valószínûleg csak egyben adják oda, külön ajtót-fiókot nem.
- kari
- Visszajáró

Ma megtörtént a szétszedés és szerencsémre nem csak a kis pöcök tört le, hanem egy nagyobb felületû darab, így szépen meg tudtam ragasztani. Most szuper, kíváncsi vagyok hogy fogja bírni. Ha már szétszedtem, cseréltem izzókat a középkonzol mögött és mivel az elakadásjelzõ gombja mögötti izzó sem volt jó, gondoltam azt is megcsinálom most. Elmentem 4 autósboltba és sehol nem láttak még ilyet:
https://lh3.googleusercontent.com/-qP0V ... 162633.jpg
Valakinek van ötlete?
https://lh3.googleusercontent.com/-qP0V ... 162633.jpg
Valakinek van ötlete?
'03 E12 1.4 VVT-i HB