E12 légzsák visszajelzõ
E12 légzsák visszajelzõ
Sziasztok.
Nem vagyok jártas ezen a fórumon ezért indítottam új témát.
Kérdésem annyi lenne, hogy az E12-esemben kormánymûve cseréltem (hozzáteszem teljesen feleslegesen:() és azóta világít a légzsák visszajelzõje a mûszerfalon és nem mûködik a duda. Mi lehet a probléma? A kormány nem lett megbontva csak a kormánymû ki és be. Semmi vezeték nem csatlakozott hozzá, ezért nem értem a problémát:(
Kérdésem annyi lenne, hogy az E12-esemben kormánymûve cseréltem (hozzáteszem teljesen feleslegesen:() és azóta világít a légzsák visszajelzõje a mûszerfalon és nem mûködik a duda. Mi lehet a probléma? A kormány nem lett megbontva csak a kormánymû ki és be. Semmi vezeték nem csatlakozott hozzá, ezért nem értem a problémát:(
Re: E12 légzsák visszajelzõ
Ha nem ugyanabban az állásban lett visszacsatlakoztatva a kormánymû a kormányoszlopra ahogyan szét lett szedve, akkor igen nagy esély van rá hogy a spirál elszakadt a kormány alatt.zoltán írta:Sziasztok.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A kormánykerék alatt van egy légzsák-duda-tempomat-multikormány... "jel"átvivõ mûanyag gyûrû (Erre dugod rá a kormány csatiját). Ebben fel van csévélve egy több erû kábel. Értelemszerûen annyit tud balra tekeredni, mint jobbra szakadás nélkül. Azonban, ha pl balra valamennyire ki volt tekerve a gyûrû és így volt összerakva egyenes kerékállásnál, akkor mikor elõször kitekerted valójában balra koppra a kormányt, akkor annyit már nem tudott engedni a kábel és elszakadt.
Gondolom erre gondolt Toytib.
Gondolom erre gondolt Toytib.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ha a közepét tudod fordítani, az rendben van. Hisz ez a lényege, hogy lekövesse a kormány mozgását.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- montoya
- Fanatikus fórumozó

Az furcsa, mert fogja oldalt körbe néhány pici csavar, és hátulról rámegy a légzsák és a duda csatija. A dudád mûködik?zoltán írta:Sajnos nem a kozepe forog, hanem az egesz szerkezet.
Le kellene venni a kormányoszlop borítását, akkor látni fogod a dolgot rendesen.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Kozben megoldottam. Valoban szakadas volt a legzsak osszekotoben, pozitiv szal szakadast jelzett a komputer is. Csere megtortent, de meg mindig vilagit a kis lampa. Ezt sima mezei kis geppel is ki lehet utni vagy legzsak eseteben csak szerviz tudja megoldani?
Ja es meg valami. Osszeszereles utan amint visszatettem az akksit az auto kb. 3 masodpercig dudalt. Ez mi akart lenni?
@bocsi az ekezetek miatt, de nincs a billentyuzetemen@
Ja es meg valami. Osszeszereles utan amint visszatettem az akksit az auto kb. 3 masodpercig dudalt. Ez mi akart lenni?
@bocsi az ekezetek miatt, de nincs a billentyuzetemen@