E9 - (1987-1992)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Nem rossz ez a 4e-fte, sőt, de ahogy elnézegettem az árakat, majdnem ennyiből megvan egy 20V is, nem??? Akkor meg már inkább az... :lol:
Bár az álmom egy turbós moci....
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Asszem marad a gti.Nem turbósitok:-)))
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Akkor tisztázzunk valamit, mert így terjednek a legendák. :wink:

Szó sem volt téli gumiról, a hátsóm négyévszakos. Kormoran pihent rajta elől.
Kb. 1 hetes volt az új gyári betétszűrőm, 98-s benzin a tankban, semmi adalék, nulla súlykönnyítés. Ma már nem tudom, hogy sokat kapott-e v. sem, mert nemrég babrálták a karbim és nem derült ki, hogy csavarva lett volna. Kissé kopott, valóban, mert az alapjáratom pöfögős, imbolygós.

Matykó! A te géped Layosh exétől még 20 lóval több v. addigra annyi lesz. :twisted:
Bizonyítanod kell állításod a nyári Toyota talin:)

Layosh!
Várom a Batmobilt a rajtnál......
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Azt hiszem én ebben megint nem találok ellenfelet, hisz 1,3 karbi egy 1,6 ellen? Esély meg van! :roll:
Bár minden adott új gumi, új kuplung! :wink:
Majd meglátjuk!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Egy költői kérdésem lenne hozzátok:

Adott egy ezüst madár (AE-92) és adott egy "üres" tető.
Na szóval azt szeretném kérdezni, hogy lenne e valakinek rávaló, gyári, utángyártott tetőcsomagtartó. Ha igen akkor kibérelhetném 2 hétre? (természetesen anyagiak fejében)

Nem igen tudom, hogy létezik rá vagy csak kókányolni lehetrá valamit?!
Előre is kösz.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nemhiszem, hogy létezett rá gyárilag. Esetleg a toyota akkoriba adott ki az ilyesmi korosztályú toyotáira.

Nem kell gányolni. Biztos van olyan univerzális, ami szépen rámegy.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Robesz
Visszajáró
Visszajáró

_

Hozzászólás Szerző: Robesz »

Sziasztok!

Új vagyok itt nállatok, eddig leginkább a toyotaclub sorait erősítettem, de ezúttal kicsit speciálisabb segítségre lenne szükségem!

Természetesen én is toyotás vagyok, csak egy kategóriával feljebb nyomulok, természetsen nagyobb hibák nélkül.

A faternek viszont egy 92-es EE90-ese van 2E mocis, amit megvallom őszintén ha lehetőségem van rá mindíg nagyon szívesen vezetek. Teljesen más világ, mint az én carina-m.

Lényeg, hogy nemrég belefogtam a rolla motorjánk részleges felújításába.
Szegény nagyon ette az olajat, illetve a fogysztása is komoly kezdett lenni.
Nemrég utánaolvastam kicsit a nemzetközi fórumokon is és azt kell mondjam a hiba nem egyedi. Sokan panaszkodnak egy bizonyos kor, vagy km után.
A motor belviálágán túl vagyok, az olajfogyasztás megszűnt szerencsére és egyre jobban visszatér a rendes kerékvágásba a motor hangja, ereje is.
Egy dolgot nem sikerült rendbetenni, az a városi 10 l-es fogyasztás, ami tekintve, hogy nem pesten lakunk igen sok.

Amire eddig rájöttem, hogy a folytószelep tengely mellett falsot szív, valszeg ki van kopva.
Próbáltam alkatrészt keresni hozzá, de eddig igen reménytelennek látom a helyzetet.

Tudtok-e nekem segíteni bármivel, adatokkal, rajzzal, elmélettel, vagy hogy az a reneteg vákuumcső mit, és hogyan szabályoz,a karbin, illetve az elosztón.
Vagy legalább olyan szakműhelyt, aminek nemcsak a neve az. Eddig még csak olyat hallottam, hogy jól elcsavargatták és rosszabb lett, mint volt.
Nem vagyok teljesen szőke a témában, valamelyest kezd összeállni a kép, hogy mi hogy műkszik, de vannak még sötét foltok, ahonnan nem sikerül továbblépni.
Előreis kösz!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szervusz!

Szelepszárszimering probléma volt, vagy fúrni, gyűrűzni is kellett?
A 2E mocikat ha jól tudom 2 fajta porlasztóval szerelték. Valamelyik topicba megtalálod részletesen. Gondolom ez sem mindegy. Sajnos rajzzal nem tudok neked szolgálni. Bááár! Utánanézek és ha tudok scannelek. A napokban megnézem.
Az oldalunkon találsz egy vákumcsöves rajzot egy 4A moci porlasztójáról. Szerintem nagyon sokminden egyzehet. Nézegesd meg feltétlen!
Sok sok sok tagunknak van ilyen motorja E8-ába, vagy E9-be. Szerintem mond meg merre laksz és valakivel összefuthatnál, akinek kellemesen fogyaszt, hogy összehasonlítsátok a csavar állásokat.

Hogy mire gondolhatok a fogyasztás miatt?
Tudom butaság, de nézd meg a termosztátot, hogy nyomás alatt is működik-e rendesen. Lehet nem zár teljesen és lassan kezdi el átmelegíteni a nagy vízkör a motort, így soáig marad rajta a szivató. Ez okozhatja. Emellett porlasztón jól gondolod nagyon sok múlhat!!! Mind az előgyújtáson. A kettőt érdemes együtt állítani.
Azt hiszem a 2E porlasztóján is van valami elektromos állítás (megnézheted, hogy a tűzfal környékén van-e pár kábel) az is elromolhat + nézd át a vákuumszelepeket, jól működnek-e. Lehúzod a gumicsöveket és fujogatod szájjal, aztán megnézed szépen zárja-e a levegőt ebbe-abba az irányba és nem-e szakadt a szelep. (nekem volt ilyen bajom 4A-F-nél)
na nem tépem tovább a számat. Igen van egy ember az országba ki merném jelenteni, hogy talán ő ért a legjobban Mo-on a Toyotákhoz. Beszélhetünk akármelyik Pesti tuningműhelyet is beleértve... Érti a dolgát, precíz, pontos és minőségi munkát ad ki a kezéből, amire úgy gondolom bátran vállal garanciát is! Törteli Tibor a neve Kunfehértón lakik. Kis szerencsével talán még közel is hozzád.
A fórumunkon Toytib. Írj neki bátran, kérj árajánlatot!

A robbantott ábráknak meg utánanézek.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: _

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Bár az enyém 2ee de én már a 7l-nél szívom a fogam.De az legalább fix.Ha rúgom,ha nem u.annyit eszik......
Az olajfogyi engem is érdekelne mert az enyém is hamizza.Mi volt a megoldás?
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

feltettem bal 1 re a törött sárvédőm helyett 1 újat :wink: nem akarok sokat gittelni és volt kéznél épp 1 db, lassan újra összeáll a szekér hálisten de 1 fényezés ráférne mert kicsit foltos :lol:
Kép
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Re: _

Hozzászólás Szerző: Totya »

sprintike írta:Bár az enyém 2ee de én már a 7l-nél szívom a fogam.De az legalább fix.Ha rúgom,ha nem u.annyit eszik......
Az olajfogyi engem is érdekelne mert az enyém is hamizza.Mi volt a megoldás?
nekem van 2db plusz karbim bár a az enyémbe másfajta van benn :wink:
Kép
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Biagg!

Ment a levél. Utángyártott tetőcsomi, a kocsival vettem anno. Én még sosem használtam, remélhetőleg beválik.

Ha Biagionál jól vizsgázik, bárki számára kölcsönadom. :D
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

Kép

Mindez 4AGZE + turbós motorral... Őrület 8)
Robesz
Visszajáró
Visszajáró

_

Hozzászólás Szerző: Robesz »

Kösz fiúk a gyors reakciókat.

Nos, a gép Nyíregyházán van. Majd megnézem, hogy milyen messze lakik Toytib.

Az olajfogyiról:

Tekintve, hogy teljesen szétborítottam a mocit, egyedül a főtengely maradt benne egyértelműen látszott, hogy hol eszi az olajat. Mindenhol.
16 évesen az összes szimmering cserés. abszolút nincs már rugalmasságuk, körömmel megnyomva törnek szanaszét a tomítő élek.
Plussz nekem volt egy kis gyűrű lágyulásom is, mert valszeg egyszer az előző gazda túleröltette egy futóval.
Érdekes egyébként, hogy mennyire összefüggnek a hibák.
Véleményem szerint a szelepszárszimmeriggel kezdődik minden. Ott elkezdi beengedni az olajat, ami elkezd kokszosodni az égéstérben, ami meg megragasztja a gyűrűket. Nő a kartergáz, ami, mivel vissza van vezetve tovább rontja az égést. Itt jön be a képbe a karbi kikopása, ami meg szegényíti a keverlket, jönnek az indítási nehézségek, illteve a túlfogyik, és a gyújtás kihagyások, amire mindenki azt hiszi, hogy elektromos hiba.
A szegénykeveréket egy ideig ellensúlyozni lehet nagyobb előgyújtással, de az csak látszat megoldás!!!
Aztán mivel nyomja neki az ember, adott esetben túlterhelve bejöhet az is, hogy kilágyulnak a gyűrűk. Nállam remekül látszott, hogy az a hengerpár, amelyik a hűtő ventilátor mögött van, még tartotta is magát, de az 1-es hengerben a gyűrű szinte a dugatyú síkjában volt, túl könnyen jött ki.

Amiket cseréltem: gyűrűk, összes szimmering, két O gyűrű a nívópálcán (ott is jön ki olaj), illetve az olajszivattyú szívócsövén.
Illetve 3 segédszelep híján szelepek is ,mert főleg a kipufogó oldalon olyan pikkelyesedés volt, amit nem lehetett becsiszolással eltűntetni, próbáltam felköszörültetni, de akkor meg annyira elvékonyodott, hogy már nem volt szabad visszatenni.
A csapágyak rendben voltak.

Motorikusan asszem rendben lesz, csak mondom, hogy most a karbit kellene ráncba szeni.
Elállítani nme szeretnék semmit, mert a kopások miatti fals okozhatja a gondot, és úgy vélem, ha megszűntetem ezt a negatív hatást akkor minden a gyárira áll vissza. Persze ez az elmélet.
andoriusz
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andoriusz »

... és én még mertem szólni, hogy ezt a kasztnit optikailag nem lehet tuningolni?!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andoriusz 2008 máj. 20, 02:31 pm-kor.
Válasz küldése