Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 1 hete van meg a kocsi, és (mivel hogy ezt tapasztaltam) nem igazán mertem nagyobb fordulaton próbálgatni, nehogy tönkretegyek valamit benne.1.3-as 12 szelepes karbis motor van benne.Az előző gazdája azt mondta, hogy azért van a szaggatás mert tul sok üzemanyagot kap.És azt is mondta, hogy nem kell hirtelen gázt adni, és akkor nincs semmi gond.De ez engem nem nyugtat meg.CindR írta:Szia!
Kicsit bővebben írj a problémádról! Milyen motorod van, karbis, vagy injektoros, esetleg dízel...
Nagyobb fordulaton is torpan, vagy csak alacsony fordulatról indulva?
Nekem a karbisom lent csak kis gázt enged, és aztán minél nagyobb a fordulat, annál jobban lehet neki nyomni. Általában minden karbisra igaz ez.
Ilyenkor érdemes amúgy még megnézni az előgyújtást, hátha el van állítódva, sőt időnként egy-egy karbitisztító adalék is mehet a benzinbe, kárt nem okoz, ha a nagy márkák közül választasz (STP, Spuri, Liqui Moly, ...).
Írj még a jelenség, talán pontosabb segítséget tudunk adni.
Olyan nincs, hogy egy Corolla nem indul!! Vagy mégis...?
- CindR
- Gyakori látogató

Ez esetben, amit érdemes megcsinálni, az egy valamilyen karbitisztító -üzemanyag - adalék (pl fehér STP, vagy Liqui Moly MTX porlasztótisztító), ha le tudod szedni a légszűrőházad, akkor úgy, ha nem, akkor amennyire hozzáférsz a karbi külső forgó alkatrészeihez, forgáspontjaihoz, fújd be valami kenőanyaggal, ami azért bírja a hőmérsékletet.
Érdemes megnézni azért azt az előgyújtást is, nekem is hatalmasat torpant, mikor túl kicsire volt állítva...
Ha van szerelő ismerős, aki segít, hívd fel a figyelmét, hogy a toyotánál néha lehúzot vákuumcsőnél írják az előgyújtás mértékét!
Érdemes megnézni azért azt az előgyújtást is, nekem is hatalmasat torpant, mikor túl kicsire volt állítva...
Ha van szerelő ismerős, aki segít, hívd fel a figyelmét, hogy a toyotánál néha lehúzot vákuumcsőnél írják az előgyújtás mértékét!
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
- konásandrás
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
- andoriusz
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
én már használtam... A fogyasztásom nem növekedett, de sokkal jobban húzott utána az autó és kevésbé füstölt. Próbáltam az STP-t is, de nem nagyon éreztem a kettő között különbséget.konásandrás írta:a Spuri nevű üzemanyagadalékot használta már valaki?
tapasztalható valami pozitív jelenség?
kaptam egy flakonnal, jól meggondolom, hogy beletöltsem-e
Andi
http://corolla-ke70.blog.com/ - project
http://corolla-ke70.blog.com/ - project
- tvcsaba
- Visszajáró

- Kapcsolat:
gyujtas
Hali mindenkinek.
Na szóval itt van a kutya elásva?
Nekem van egy C1-es corollám soval disel.
Még olyan nem volt hogy nem indult volna de nemis olyan régóta van nállam
Csinál olyanokat,hogy hidegbe meg pl reggel pöcc-re gyúllad de ha meleg a motor egy 10-et biztos fordit az öninditó mire megfogja.
Namost vagy a relére gyanakszok mivel mikor meleg a motor nemkapcsol be vagy az izzitógyertyákra.
Van-e valakinek valami ötlete.?
Üdv
Csinál olyanokat,hogy hidegbe meg pl reggel pöcc-re gyúllad de ha meleg a motor egy 10-et biztos fordit az öninditó mire megfogja.
Namost vagy a relére gyanakszok mivel mikor meleg a motor nemkapcsol be vagy az izzitógyertyákra.
Üdv
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Re: gyujtas
szia,tvcsaba írta:Hali mindenkinek.
Üdv
én inkább adagolóra gondolnék. Ha hidegen indul pöcre, akkor nem lehet izzító gyertya baja. Melegen is szokott, vagy tud izzítani egyébként, legalább is az enyém. Melegen egyébként izzítás nélkül is pöcre indulnia kell, ha meleg a motor nem is szoktam mindig izzítani, semmi különbség nincs. A relés dolgot nem értem, milyen relére gondolsz.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
- tvcsaba
- Visszajáró

- Kapcsolat:
Balanyi Krisztián írta:szia,
én inkább adagolóra gondolnék. Ha hidegen indul pöcre, akkor nem lehet izzító gyertya baja. Melegen is szokott, vagy tud izzítani egyébként, legalább is az enyém. Melegen egyébként izzítás nélkül is pöcre indulnia kell, ha meleg a motor nem is szoktam mindig izzítani, semmi különbség nincs. A relés dolgot nem értem, milyen relére gondolsz.
Adagolora?
Az mi? a reél arra gondolok amikor reggel inditok arelé szbályozza az izzitókat meddig izzitsanak. És hidegen katt várok egy kicsit katt visszaenged és gyújt, Melegen kat kat egymás útán és nem izzit nehezen gyújt
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Az adagoló adagolja a motorba a gázolajat. Mint említettem a meleg motornál izzítás nélkül is fél fordulatra indul az autó, vagyis nem is kell izzítani, úgyis indulna. Ezért szerintem nem izzító gyertya vagy relé problémája lesz.
----------------------------------
Forró Fecske
Forró Fecske
- Bardos6
- Aktív fóruméletet élõ

szullosz írta:Nemrég láttam:
A Corolla-s jóember egy benzinkúton vagizott: világítás rajta, hifi szól, persze a motor áll...
Utána persze csodálkozott a csávó, hogy nem indul...
Úgy lökték be...
Micsoda láma...
![]()
![]()
![]()
Szabber
Valami rémlik lehet hogy én is ott voltam???
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Én is láttam pont.
Piros autó volt, ha ól emlékszem

Piros autó volt, ha ól emlékszem
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- ngabeee
- Gyakori látogató

Sziasztok!
Szeretném megosztani Veletek a napokban történt kellemetlen tapasztalataimat.
Melóból hazafelé tartva kb. félúton, Bicskénél egy elõzés befejezése után hirtelen leállt a motor és kénytelen voltam félreállni, elakadásjelzõ, stb. Indítózás ment, de nem röffent be
. Szerencsére egy jóbarátom éppen ráért, és hazavontatott (hány Corollát láttatok már kötélen vontatva?
Elég égõ volt, de "szerencsére" már sötét volt.
).
Biztosítékra gyanakodtam, utána is néztem a használati utasításban, hogy melyiktõl lehet ilyen baja szegényemnek. Rá is hibáztam, az EFI biztosítéka ment ki. Cseréltem, pöcc-röff, örülés. Másnap reggel ki akartam próbálni, h mennyire stabil az állapota, de sajna nem jutottam messzire, kb. 5 km-re. Ugyanaz a tünet, megint bizti csere, de akkor már az indítózásnál eldurrant a bizti. Nem maradt több tartalék bizti, és amúgy sem akartam feleslegesen pazarolni.
Ismét szerencsém volt, haverom éppen melójából tartott hazafelé, és "útbaestem"
. Ezúttal a édesapjáék komáromi Mazda szervizéhez vontatott. A/C pumpára gyanakodtak, bár csodálták volna, ha az, nem láttak/hallottak még ilyen esetet. Szereztek 1 cserepumpát, de azzal is kivágta a biztit. Végül egy autóvillamosságra specializálódott szerviz derítette ki, hogy valahogy a lambda szonda kábele hozzáért a kipuff csõhöz, és elégette azt, így lett rövidzár. ~25E-be fájt a dolog.
Volt tippem, hogy mikor és hol került homok a gépezetbe, mer ugye amúgy nem sûrûn lát szervizt az ótó
. Legutoljára Ürömön járt a Supratrend-nél, akkor átesett egy kartertömítés cserén is. Felhívtam Zsoltot, nem említve a gixert, csak szimplán rákérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy a pasztázáskor hozzányúltak a kipuff csõhöz. Elképzelhetõnek tartotta, csak ezután meséltem el az egész történetet. Elnézést kért a kellemetlenségekért (kvázi elismerve, hogy nagy eséllyel Õk okozták), és ígéretet tett, hogy valahogy kárpótolnak majd, rákérdezett a felmerült költségekre is, összességében korrektnek hangzott (és a korábbi tapasztalataim is pozitívak voltak Vele és a szervizzel kapcsolatban).
Elég rossz élmény volt, amíg nem derült ki, hogy pontosan mi okozta a galibát, a bizalmam is megingott 1 kicsit (fõleg a magyar szervizekkel kapcsolatban)
, brrr. Nagy "megkönnyebbülés" volt, hogy nem a tütü tehet róla, azóta újra atomstabilan falja a kilómétereket
.
Kicsit hosszúra sikeredett a post, remélem nem untattam senkit
.
Szeretném megosztani Veletek a napokban történt kellemetlen tapasztalataimat.
Melóból hazafelé tartva kb. félúton, Bicskénél egy elõzés befejezése után hirtelen leállt a motor és kénytelen voltam félreállni, elakadásjelzõ, stb. Indítózás ment, de nem röffent be
Biztosítékra gyanakodtam, utána is néztem a használati utasításban, hogy melyiktõl lehet ilyen baja szegényemnek. Rá is hibáztam, az EFI biztosítéka ment ki. Cseréltem, pöcc-röff, örülés. Másnap reggel ki akartam próbálni, h mennyire stabil az állapota, de sajna nem jutottam messzire, kb. 5 km-re. Ugyanaz a tünet, megint bizti csere, de akkor már az indítózásnál eldurrant a bizti. Nem maradt több tartalék bizti, és amúgy sem akartam feleslegesen pazarolni.
Ismét szerencsém volt, haverom éppen melójából tartott hazafelé, és "útbaestem"
Volt tippem, hogy mikor és hol került homok a gépezetbe, mer ugye amúgy nem sûrûn lát szervizt az ótó
Elég rossz élmény volt, amíg nem derült ki, hogy pontosan mi okozta a galibát, a bizalmam is megingott 1 kicsit (fõleg a magyar szervizekkel kapcsolatban)
Kicsit hosszúra sikeredett a post, remélem nem untattam senkit
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan