Olyan nincs, hogy egy Corolla nem indul!! Vagy mégis...?

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Pedig van olyan, hogy egy Corolal nem indul. Egyszer.

Amikor voltak azok a nagy hidegek a múlt héten, -5-10fokok, akkor lemerült az aksim és meg se moccant a motor. Aztán beindítottuk bikakábellel, mentem vele vagy 30kilómétert, hogy visszatöltsem az akksit. Akkor persze indult is rendesen. Aztán 2 napra rá, még mindíg abban a nagy hidegben a motort még forgatta, de beröffeni már nem akart.
Most meg az előbb, ugyanannyira töltött akksival, csak melegben simán, a kulcs elfordítása után AZONNAL beindult. Ki érti ezt...
:)

Úgylátszik Ő sem kedveli a hideget. :P
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
autos
Visszajáró
Visszajáró

Akksi

Hozzászólás Szerző: autos »

Ha tuttira akartok menni akksi ügyben akkor spirálcellásat ajánlok pl: Optima vagy Exxide maxxima 900 akksikat. Nekem is ilyen exxide van főleg a hifi miatt. Nemcsak hatalmas áram leadására képes, hanem mindezt -18 fokon is produkálja. Arról nem is beszélve ha véletlen lemerülne (pl 1 évig nem használod) akkor is 400-szor újratölthatő. Igaz az ára is borsos 40ezertől indulnak felfelé. De örökre biztosítod vele az akksi gondjaidat. Tudjátok áramból sose elég a kocsiban. Ha nem jár a motor, akkor is hihetetlen sokáig bírják ezek az akksik a kiképzést!
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Eső, Üllői út, 11:30as csúcsforgalom, legbelső sáv, Audi a6 mögöttem.
Kocsi elkezd dadogni. :? Mondom vazz, csak lámpa ne legyen, mert ez biza nem fog elindulni onnan. 30méter, piros...
Mondom ez szoppó. Amint megálltam nyomom is be az elakadásjelzőt. Persze mindenki szépen beáll mögém. Az Audi A6is. :roll:
Namondom...
Sárga, finom gázfröccs, épp csak egy fél lehelletnyi. Pak. Leáll. :roll:
Dudálnak a majmok, én vészvillogok, próbálom beindítani.
A motor még be is indul, de a legkissebb gázadásra megmakkan. :roll:
Közben isnsmét pirosra vált a lámpa. Az Audi valahogy elmékerül.
Látom nyílik az ajtó. Mondom bazmeg! :oops:
Nagy fuxos kancigány elindul felém, közben hadonászik és ordít.
3centire leeresztem az ablakot, kiszólok neki, hallom: "miért itt állsz meg telefonálni avva la szarral?!"
Amikor realizáltam, hogy hülye, egy laza tételmondatot kiküldtem (kurvaanyád...), ablak fel és próbálkoztam tovább. Rövid pihenő után sikerült elindulni 3 hengerrel.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy amíg a reptérre mentem ki, közben már halltotam néha, meg persze éreztem is, hogy megint hülyéskedik. :?
Ott már leállaítani sem mertem. Amíg meg visszaértem a belvárosba a benzinmutató szépen lement az utolsó kis vanálkától az aljáig... :( :cry:
Úgylátszik ez a makrancos kishölgy nem szereti az ilyen hulladék nedves időt.
Valószínűleg valami érintkezési vagy elektronikai hiba lehet valahol. Valkinek valami ötlet?
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

De, ha a vajda telefonál elakadás jelzővel és feltartja a sort akkor nincs semmi gond, csak, ha más csinálja!

Az osztófej fedelet már kicserélted az autón? Lehet, hogy az megoldás lenne! Lehet, hogy párát kap!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: turkish »

Nekem a nagy hidegek idején csinálta azt hogy rögtön beindult - rögtön leállt, második indításra már stabilan járt...
:|
1988 1.3 XL
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Biagio írta:De, ha a vajda telefonál elakadás jelzővel és feltartja a sort akkor nincs semmi gond, csak, ha más csinálja!

Az osztófej fedelet már kicserélted az autón? Lehet, hogy az megoldás lenne! Lehet, hogy párát kap!
Még nem, de most hétvégén szépne, garázsban megtisztogatom, elrendezem a kábeéelet a motortérben. Meg persze megnézem, hogy midnen érintkezik-e, meg nem ázik-e ba valahol valami... :roll:
Jobb ötletem nincsen.
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

mivel télre le van állítva a kocsi, hajlamos leszívni az akksit.
második alkalommal nem indult, hiába az akksi töltés is...
először tologattuk vagy 500 métert itt a faluban, semmi. akkor még be lehetett bikázni - december 20 körül.
azóta megint nem nyúltunk hozzá - tegnapig.
feldobtam töltőre 2 órával korábban, biztos ami biztos. indulnék, semmi, párat forgatott az indítómotor, aztán vége. gondoltam, hogy maradt benne tartalék, így hát ki a garázsból, végig az utcán... ba$zik indulni. lestoppoltam egy Iveco Daily-t, de ugye neki 24V-ja van, így bukó... tologattam még egy kicsit, de semmi... kicsit fostam, mert 1 óra múlva randi, addig még menni kell 60 km-t... havert utolértem, jött, bikáztuk semmi. forgott az indítómotor, de nem mozdult. kicsit ekkor már el voltam keseredve, hogy talán letiltott vagy valami. aztán behúztuk, s végre elindult.

nah, szóval ennyi az én corolla-s történetem :)
E11 facelift
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Lyani írta:Nagy fuxos kancigány elindul felém, közben hadonászik és ordít.
Gangeszi magyar barátunk ezzel az erővel akár még segíthetett is volna. Mondjuk tolni, vagy felkínálhatta volna szaktudását. Áh, nem fogom megérteni az embereket...

Bájdövéj elosztófedél, gyertyakábelek, akku, önindító meg ami a környéken van. Dadogásra: üzemanyagellátás (üzemanyag nyomás mérés), keverékképzés (hibakód kiolvasás?). A hibakódot kellene kiolvasni, hátha ott is van vmi infó.
Eladva...
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Nos engem is elért az ami minden benzines autó tulajt biztos egyszer elért már!

Kifogyott a Váci úton a benya!

De nem egyszerű szinten!

Mivel próbáltam ráindítani,befalcolt egyszerre a benzin,az aksi,s a riasztó is!

Állok a Duna Plázánál,külső sávban!

Egy ideig elakadásjelzővel,majd az aksi miatt csakúgy!

S újra bebizonyosodott,hogy az emberek mekkora tahók!

Többnyire csak elhúztak mellettem,de a bunkóbbja dudált,anyázott!

Nos emberségből sokan lebőgtek!:(

De utána apum elvontatott a kútra,s ott miután benzin már volt még mindig nem indult!

Akkor már ideges voltam!

A kutas srácok próbáltak segíteni!

Majd tanácsolták,hogy van ott egy szervíz(mert a szerelőm nem tudott jönni),hátha!

A tulaj kiküldött egy szerelőt,s életre kelt a COROLLA!

S a kálvária véget ért!

Azóta is megy! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B26 2008 jan. 18, 07:38 pm-kor.
Balázs

C-POWER!!!!!
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Hibakódok már megvoltak. Kiolvastuk

Én is elosztófedél környékére tippelek. tuti, hogy nincs mechanikai gondod, mert ha minden műxik, akkor jól megy az autód nagyon és szépen jár. Otthon állj neki az elektromos rendszernek. De mindent oda dugj vissza ahonnan kihúztál! mondjuk gyertyakábelek a rotornál? :lol:

A cigányt meg szard le. Biztos elélvezett magától, hogy ilyen fasza csávó volt...
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Egyszer történt velem olyan, hogy a Cori nem indult. Az meg úgy törpént, hogy a pozitív akksisarum meghalt, és csak sokadik kulcstekerés után tudott az önindító olyat fogni, hogy a motort megforgassa. Hülye fejjel így használtam egy hétig, anélkül, hogy ránéztem volna, vagy valami, az eredmény = egy szép esős estén némi "amperszag" szivárgott be az utastérbe, majd kisvártatva a töltésjelző, a (!) pilács, és a gázolajszűrő vizesedésjelzője is pirított egy hatalmasat a képembe.Elfüstölt a generátor... :? Hívom a Toyotát, azt mondják, "hogyne, van 144+ÁFA, maradhat?"
mondom: Várjá.. ... ... ... nem! :D Inkább Japker lesz ebből. Onnan sikerült szerezni egyet 35ért, ami azóta is teszi a dolgát.

Konklúzió: 200 Ft-os alkatrészen nem éri meg spórolni, mett csak több pénz bánja.
Thorn
Újonc
Újonc

tanácsot kérek

Hozzászólás Szerző: Thorn »

Üdv!
Van egy '92-es xl corollám, amit abban az évben gyártottak utoljára, mert a következő évben már más volt a kaszni. Ez az autó az elmúlt 2 évben 3-szor "játszotta el" ugyanazt. A hibajelenség mindannyiszor egy "hosszú" út (150km) után jelentkezett, berángatott, mint ha nem lenne benzin benne. Akkor azt hittük, hogy a benzinszűrő dugult el, kicseréltük. Azóta eltelt 6 hónap, ismét ugyanaz. Kicserélhetném megint a benzinszűrőt, de attól tartok, hogy más hibáról van szó. A városban ilyet sosem csinált. Lehet, hogy valami annyira felmelegszik ennyi út után, hogy leáll? Ha valakinek ismerős ez a hiba, kérem jelezze nekem!
Köszönettel:
Imre
Atee
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Atee »

Hali.'87-es Toyota Corollám van, és lenne egy kérdésem.Mi az oka annak, hogy ha hirtelen gázt adok az autónak elkezd rángatni?Ha valakinek volt hasonló probémája, és megoldotta, irjon ide, vagy a fcreal@citromail.hu mail cimre.segitségeteket előre is köszönöm!
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Atee írta:Hali.'87-es Toyota Corollám van, és lenne egy kérdésem.Mi az oka annak, hogy ha hirtelen gázt adok az autónak elkezd rángatni?Ha valakinek volt hasonló probémája, és megoldotta, irjon ide, vagy a fcreal@citromail.hu mail cimre.segitségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Kicsit bővebben írj a problémádról! Milyen motorod van, karbis, vagy injektoros, esetleg dízel...

Nagyobb fordulaton is torpan, vagy csak alacsony fordulatról indulva?

Nekem a karbisom lent csak kis gázt enged, és aztán minél nagyobb a fordulat, annál jobban lehet neki nyomni. Általában minden karbisra igaz ez.

Ilyenkor érdemes amúgy még megnézni az előgyújtást, hátha el van állítódva, sőt időnként egy-egy karbitisztító adalék is mehet a benzinbe, kárt nem okoz, ha a nagy márkák közül választasz (STP, Spuri, Liqui Moly, ...).

Írj még a jelenség, talán pontosabb segítséget tudunk adni.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
andoriusz
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andoriusz »

Atee írta:Hali.'87-es Toyota Corollám van, és lenne egy kérdésem.Mi az oka annak, hogy ha hirtelen gázt adok az autónak elkezd rángatni?Ha valakinek volt hasonló probémája, és megoldotta, irjon ide, vagy a fcreal@citromail.hu mail cimre.segitségeteket előre is köszönöm!
Szia,

milyen motor van benne?

Nekem volt egy karbis 91-es Corollám. Ott ugyanezek a jelenségek előfordultak.
A karbibeállítás és az AC pumpa és benzinszűrő csere segített.
Az AC hibájánál elöszőr csak rángatott, utána le is állt.
A karburátornál meg koszos volt, túl kevés benzint kapott, de a takarítás, befújkálás és beállítás után elmúltak a probémák....

Azért ne vedd készpénznek amiket írtam, de én ezt tapasztaltam...
Válasz küldése