rdani írta:Üdv!
Van egy 2005 Corollám 2.0 116LE. Reggelente eléggé nehézkesen indul, meg maga az indítás is eléggé furán játszódik le, de ez melegen is észrevehetõ viszont akkor már könnyebb az indítás. Olyan érzése van az embernek hogy miután elindul mintha 1-2szer magától ráindítana két rövid tekerést, a mûszerfalon is bevillannak az ikonok... Tudom hogy mikor kell abbahagyni az indítózást és mikor kell elengedni a kulcsot de ennél sokszor jártam úgy hogy úgy tûnt elindul elengedtem a kulcsot de hirtelen megállt.
Tanácstalan vagyok!
Corolla hidegindítás, olajnyomás (/visszajelzõ problémák)
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nem biztos, hogy emiatt, de ilyen hidegben érdemes megnézni, hogy az akksikábel, vagy valami földkábel esetleg lelazult-e...Biagio írta:rdani írta:Üdv!
Van egy 2005 Corollám 2.0 116LE. Reggelente eléggé nehézkesen indul, meg maga az indítás is eléggé furán játszódik le, de ez melegen is észrevehetõ viszont akkor már könnyebb az indítás. Olyan érzése van az embernek hogy miután elindul mintha 1-2szer magától ráindítana két rövid tekerést, a mûszerfalon is bevillannak az ikonok... Tudom hogy mikor kell abbahagyni az indítózást és mikor kell elengedni a kulcsot de ennél sokszor jártam úgy hogy úgy tûnt elindul elengedtem a kulcsot de hirtelen megállt.
Tanácstalan vagyok!
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Esetleg gyújtáskapcsoló kontakthiba...Jorn írta:Nem biztos, hogy emiatt, de ilyen hidegben érdemes megnézni, hogy az akksikábel, vagy valami földkábel esetleg lelazult-e...Biagio írta:rdani írta:Üdv!
Tanácstalan vagyok!
csattog a motorja? biztos h nem kap olajat?benkeszilard írta:Sziasztok, lécci segítsetek.
Tegnap vittem az autót karter tömítés és olaj cserére. A fiúk kicseréltem még 2 O gyûrût is ami már meg volt keményedve. Szépen kipucolták az olajteknõt, meg amit kell. Ma összerakták az autót, de indítás után nem alszik ki az olajlámpa. Ha lecsavarják a szûrõt és fecskendõznek bele olajat, és úgy visszateszik a szûrõt akkor indítás után azonnal kialszik a lámpa.
Õk sem tudják mi lehet a gond, szerintetek ?
- benkeszilard
- Visszajáró

- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Lehet, hogy a búvárcsõ (aminek az alján van a durva fém szûrõ) "O"-gyûrûje kicsípõdött, vagy begyûrõdött. Ott szívhat levegõt, és okozhat ilyen galibát.benkeszilard írta:Nem tudom, lehet holnap méretek egy olajnyomást a gombát leszedve külön... Lehet virágláda lesz az autómbóldublin19 írta:csattog a motorja? biztos h nem kap olajat?
- benkeszilard
- Visszajáró

2 darab O gyûrût cseréltek ki, szerintem azt is amelyikre gyanakszol. A fémszûrõt szépen kipucolták meg az olajteknõt is. Még délután párszor beindították az autót, és az olajlámpa az indítás után mindig kialudt. Még reggel megnézik hogy jó lesz-e és ha igen akkor elhozom, ha nem akkor sajnos szerintem megint le kell majd szedni az olajdeknit, és cserélni a biztonsági szelepet, olajszivattyút, búvárcsövet. Passz...Lackó írta:Lehet, hogy a búvárcsõ (aminek az alján van a durva fém szûrõ) "O"-gyûrûje kicsípõdött, vagy begyûrõdött. Ott szívhat levegõt, és okozhat ilyen galibát.benkeszilard írta:Nem tudom, lehet holnap méretek egy olajnyomást a gombát leszedve külön... Lehet virágláda lesz az autómbóldublin19 írta:csattog a motorja? biztos h nem kap olajat?
- benkeszilard
- Visszajáró

Tegnap elhoztam az autót, de azelsõ megállás után megint nem volt olajnyomás miután beindítottam. 3-4 szer indítottam újra mire lett nyomás és gyorsan hazagurultam. Este még próbáltam többször, de nem volt nyomás ezért leállítottam. Szóltam a szervíznek és reggel érte jöttek hogy elvontassák, de az indítás után megint volt olajnyomás. A szerelõ elvitte, kértem hogy mentsék meg, mert kár lenne érte.
Az lehetséges hogy amikor tisztíttották és cserélték a karter tömítést akkor feloldódott valami és eltömíti az olajjáratokat?
Az lehetséges hogy amikor tisztíttották és cserélték a karter tömítést akkor feloldódott valami és eltömíti az olajjáratokat?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Amíg nem mértél olajnyomást ne nagyon indítgasd...
Ha nem csak az olajgomba a rossz, és tényleg nem áll fel a nyomás, akkor pár fordulat alatt hazavághatod és ebben az esetben nem csak a cserélendõ csapágyakat, hanem pl veztengelyeket, hengerfalat...
Ha nem csak az olajgomba a rossz, és tényleg nem áll fel a nyomás, akkor pár fordulat alatt hazavághatod és ebben az esetben nem csak a cserélendõ csapágyakat, hanem pl veztengelyeket, hengerfalat...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- benkeszilard
- Visszajáró

- benkeszilard
- Visszajáró

- benkeszilard
- Visszajáró

- sportmixxx
- Újonc

hideg indítás
Sziasztok!
Hidegen a kocsim (1.3 karbis) csak "gázra" indul el, gáz nélkül csak teker ...
Melegen tökéletesen mûködik. Tudnátok adni pár tippet mit is nézzek meg?
Üdv.
Üdv.
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Re: hideg indítás
A pillangószelepet érdemes lehet megtisztítani, illetve az alapjárati szelepet is. Karburátor tisztító spray-vel, teszkóban kb. 1300Ft a Cyclo márkájú.sportmixxx írta:Sziasztok!
Üdv.
Én ezzel kezdeném.