Autó HiFi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Nagyon komoly cucc! Grat!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Aki képes végignézni, látja hogy tudok telefonálni vele.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: yvsmad »

PiciPeti írta:Hangváltót meg ne keress. A magas elõtt van egy kis kondi, az szûri a mély frekvenciát. Nem egy bonyolult szerkezet :D
Most már csak az érdekelne, hogy hol válik ketté a magas- és a mélysugárzóhoz vezetõ kábel. Oda kellene rakni a hangváltót is.
Megjött a mac Audio StarX 2.16 szett, a két oldalnak külön hangváltója van, csavaros rögzítéssel. Kérdés tehát, hogy hová lehet 1-1 ilyen dobozt felcsavarozni 2 oldalra, az ajtólemezbe nyilván nem. Ebben elég rutintalan vagyok. Nem akarom szétbombázni az egész kocsit, amikor minden kábel már a helyén van a burkolatok és kárpitok alatt, csak a kivezetéseknél kellene a hangszórókat kicserélni.
A váltóban nincs fázisfordító, csak vágás 6dB vagy 12 dB/oktáv meredekséggel, illetve magas kiemelés 0 dB, +3dB és +6 dB-lel. Ezeknek a beállítása nem lesz gond.
Visszatérve a lábhoz beépített kétutas hangszórókra, ha a hangváltó levágja a magasakat a mélysugárzóról, akkor végképp semmi értelme alulra két v. többutas hangszórót tenni.
Corolla E15 Sedan Luna 1.6 Valvematic
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Ha jól emlékszem akkor sorba van kötve, a mélyközép csatlakozójánál . Legalábbis E12-ben. Hangváltót meg nyugodtan teheted az ajtókárpit mögé. Semmi baja nem lesz.
Szerintem nem akarsz behúzni az ajtóba még egy hangszórókábelt. Nem egyszerû átbújtatni ám.... :?

Amúgy én is majdnem koaxot vettem. Arról levágtuk volna a csipogót. Egy audiogods hangszóró volt, elég meggyõzõen szót ám. :)
De mostmár a Carpowert nem cserélném. Nagyon tud durváskodni, fõleg lassan 160W-al, csatornánként. :P Belsõ tükröt simán megrázza az elsõ szett... :roll: :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Megnéztem a gyári magassugárzót, valóban csak egy kondi van mellé forrasztva.
Van ráció ebben a megoldásban is, így a mélysugárzó közvetlenül, szûrõ nélkül, tiszta jelet kap, csak a magasakat kell védeni a túlterheléstõl.
Ha az ajtóba rakom a keresztváltót, akkor nem kell átbújtatni a kábelt, mert ott van a magas és a mély is, csak a magas egy külön kis háromszög alakú ketrecben.
Lehet, hogy kihagyom a váltót, ha nem húz el a hang felfelé vagy lefelé és elpasszolom valakinek (ahogy a gyári hangszórókat is).
Az ajtót nem szedem szét addig, amíg nem jön meg a beépítõ keret a mélyhez.
Közben a hátsó oválokról kiderült, hogy a postán figyelnek, csak az értesítõt még nem kaptam meg, a csomag nyomonkövetése szerint nem voltam itthon.
Elõször a hátsókat cserélem ki, az a szerelés egyszerûbbnek is tûnik.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szerintem semmiképp ne hagyd ki. Egy sima kondi sokkal rosszabb hangminõséget fog eredményezni. Ráadásul a mélyközepet is teljes frekvenciatartománnyal terheled, csomó felharmónikus, amit a membrán úgysem tud lekövetni a fizikai adottságai miatt. Egy rendes hangváltóval sokkal dinamikusabb, tisztább lesz a hangzás.

A hangváltót azért érdemes az ajtóba tenni, hogy ne kelljen új érpárt behúzni. Így értettem. :wink:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Akkor az ajtóba rakom, de hová lehet ott felcsavarozni?
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Valahol a kárpit meg a belsõ lemez közé tedd. Nehogy közvetlenül víz érje az ablakból...
Én pl a könyöklõ alatti szivacsba vágtam bele a helyét...

A te autódnál nemtudom mennyi hely van. Lehet befér valahová simán...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Az elsõ ajtók mûanyag borítója elég furcsán domborodik helyenként, kívülrõl látszólag indokolatlanul. De pl. az ajtózseb is túl kicsi, nem tudom, mi van körülötte, ami miatt nem lehetett nagyobb. Talán lesz helye a váltóknak.
Ma megjött a hátsó ovál páros, de már nem kezdtem neki a beszerelésnek, van még 2 napom rá.

Tegnap rendeltem egy új fejegységet, ami a gyári helyére megy + vezetéknélküli tolatókamerát is hozzá.

Kép
[web]http://cloud8.lbox.me/images/384x384/20 ... 271985.jpg[/web]
Danee21
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Danee21 »

Pacsker írta:Aki képes végignézni, látja hogy tudok telefonálni vele.
azért a telefonálási lehetõség igen korlátozott, én 1 gomb és a jog tekergetésével elérem a nemfogadott/fogadott/tárcsázott hivásokat, kiírja hogy pontosan ki az , milyen számon, etc. Aztán telefon hivás végén minden megy tovább. JB android frissítés óta tudja azt is hogy ha telefonról hallgatok zenét kiírja hogy mi is az. Szerencsére itt is él a beépített erõsítõ kikapcsolása, már csak arra keresek megoldást miként tudnám a hátsó USB-t pendrive-al használni a BT képesség megõrzése mellett, ott élveznék el:D de ezt eddig egyik fej sem tudta amit néztem. http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=1&ID=6388

Mondjuk Pio-t szerettem volna , de 3x ennyiért sem találtam olyat ami ezt tudná. Kérdés hogy a bot fülemmel meghallom-e valaha a különbséget.
kari
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kari »

yvsmad írta: Tegnap rendeltem egy új fejegységet, ami a gyári helyére megy + vezetéknélküli tolatókamerát is hozzá.
Honnan rendelted a fejegységet?
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

kari írta:Honnan rendelted a fejegységet?
Innen: Light In The Box
De van olcsóbb meg drágább is. Kb. 20-30 típust néztem át.

Amit rendeltem, az Windows CE 6.0 alapú és 4-féle GPS szoftvert tud fogadni: iGO, TomTom, Sygic és Kudo. Ezek közül melyiket ajánljátok?
kari
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kari »

yvsmad írta:
kari írta:Honnan rendelted a fejegységet?
Innen: Light In The Box
De van olcsóbb meg drágább is. Kb. 20-30 típust néztem át.

Amit rendeltem, az Windows CE 6.0 alapú és 4-féle GPS szoftvert tud fogadni: iGO, TomTom, Sygic és Kudo. Ezek közül melyiket ajánljátok?
Az a baj, hogy a Te típusodhoz rengeteg fajta van, de az én 2003-as E12-mhöz jeleleg nincs is, maximum beépítõkeretes, szabvány 2din-es fejegység.

Én az iGo-t használtam PNA-n és telefonon is, nagyon szeretem. Le nem cserélném másra.
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Ha kevesebb is van a Corolla 2003-2006 típushoz, azért akad néhány:
eBay.com
China Car Electronics
Auto DVD GPS

Kell ehhez egyáltalán beépítõkeret? Eléggé szabályos téglatest alakúnak néz ki az elõlapja. Nem olyan íves trapéz, mint a 2006. utániaké.
Kép
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Szia
Szerintem nem kell keret.
A navi egyértelmû.. IGO. :wink:
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban