Autoreszelgetes
Ködfényszóró izzócsere
Hi Pacsker!
Majd rakok be képet...
A probléma ott kezdõdik, hogy hiába csavarosak a ködfényszóró izzói (azt biztos, hogy H3 izzó kell bele), odáig, hogy kicsavarjam el sem jutok, mivel nem tudom, hogy hol és hogyan lehet hozzáférni a "seggéhez" a lámpatesteknek. Ezért vakarom egyelõre a bukót.
Arra tippelek, hogy talán ki kell kapni a "nagy" fényszóró lámpákat és ezután lehet hozzáférni felülrõl, az alatta elhelyezkedõ ködlámpákhoz.
Vélemény?
Üdvözöllek!
Majd rakok be képet...
A probléma ott kezdõdik, hogy hiába csavarosak a ködfényszóró izzói (azt biztos, hogy H3 izzó kell bele), odáig, hogy kicsavarjam el sem jutok, mivel nem tudom, hogy hol és hogyan lehet hozzáférni a "seggéhez" a lámpatesteknek. Ezért vakarom egyelõre a bukót.
Arra tippelek, hogy talán ki kell kapni a "nagy" fényszóró lámpákat és ezután lehet hozzáférni felülrõl, az alatta elhelyezkedõ ködlámpákhoz.
Vélemény?
Üdvözöllek!
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Jaa, hogy hátsó ködlámpa? 
Sorry.
Ha van a csomitér burkolaton ott "kisajtó", "szerelõnyílás", akkor le kell pattintani. Ha nincs, akkor is, valahogy be kell nyúlni a mûanyagok mögé. A lámpa hátulján fekete karikák lesznek, amik közepébe kábel megy. Megnézed melyik lehet a ködlámpáé. Kb 5 fokot elcsavarod kattanásig egyik irányba. Utána ki tudod húzni a foglalatot. Izzót benyomod, 90 fokot elcsavarod, felengeded és kijön.
Összerakás fordítva.
Sede7 E11 hb-jénél, ha jól emlékszem szívtam a hozzáféréssel, de minden megoldható.
Sorry.
Ha van a csomitér burkolaton ott "kisajtó", "szerelõnyílás", akkor le kell pattintani. Ha nincs, akkor is, valahogy be kell nyúlni a mûanyagok mögé. A lámpa hátulján fekete karikák lesznek, amik közepébe kábel megy. Megnézed melyik lehet a ködlámpáé. Kb 5 fokot elcsavarod kattanásig egyik irányba. Utána ki tudod húzni a foglalatot. Izzót benyomod, 90 fokot elcsavarod, felengeded és kijön.
Összerakás fordítva.
Sede7 E11 hb-jénél, ha jól emlékszem szívtam a hozzáféréssel, de minden megoldható.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
ELSÕ ködfényszóró izzó csere
T. Pacsker Mester!
Takinak igaza van, tényleg az elsõ ködfényszórókról témázom, ne haragudj, mert valóban nem írtam még eddig sehol sem le egyértelmûen!
November 11-én vasárnap készítek fényképet és elõbb, vagy utóbb fel is töltöm...
Üdvözlet!
Takinak igaza van, tényleg az elsõ ködfényszórókról témázom, ne haragudj, mert valóban nem írtam még eddig sehol sem le egyértelmûen!
November 11-én vasárnap készítek fényképet és elõbb, vagy utóbb fel is töltöm...
Üdvözlet!
ELSÕ ködfényszóró izzó csere
Hello Toytomi!
Alulról is megtekintettem a hozzáférés lehetõségét és semmivel sem tûnik egyszerûbbnek, mint felülrõl.
Arra tippelek, hogy alulról is csak az alsó+felsõ elsõ lökhárítóelem leszerelése után lehet hozzáférni, akkor már inkább a "fõ nagy" fényszóró lámpatestek kikapása mellett döntenék.
Hali!
Alulról is megtekintettem a hozzáférés lehetõségét és semmivel sem tûnik egyszerûbbnek, mint felülrõl.
Arra tippelek, hogy alulról is csak az alsó+felsõ elsõ lökhárítóelem leszerelése után lehet hozzáférni, akkor már inkább a "fõ nagy" fényszóró lámpatestek kikapása mellett döntenék.
Hali!
Benzintank szuszogó dugulás?
Nem tudom másnak is volt e ilyen gondja, de az utóbbi egy évben egyre nehezebben tudom megtankolni az autót.
Félreértés ne essék, most nem a benzinárakra gondolok, hanem hogy tankolás közben folyton lekattan a pisztoly, mintha már nem férne több benzin a tankba.
Olyan mintha nem tudna távozni a levegõ a tankból, bár erre csak tippelek, de szerintem feltorlódik a beömlõ benzin a csõben és az kattintja le a pisztolyt.
Ha oldalra fordítom a töltõpisztolyt, vagy lassabban csorgatom a benzint, akkor nem jelentkezik a probléma.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ez ügyben? Jó lenne normálisan tankolni..
Nem tudom másnak is volt e ilyen gondja, de az utóbbi egy évben egyre nehezebben tudom megtankolni az autót.
Félreértés ne essék, most nem a benzinárakra gondolok, hanem hogy tankolás közben folyton lekattan a pisztoly, mintha már nem férne több benzin a tankba.
Olyan mintha nem tudna távozni a levegõ a tankból, bár erre csak tippelek, de szerintem feltorlódik a beömlõ benzin a csõben és az kattintja le a pisztolyt.
Ha oldalra fordítom a töltõpisztolyt, vagy lassabban csorgatom a benzint, akkor nem jelentkezik a probléma.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ez ügyben? Jó lenne normálisan tankolni..
- lehella
- Visszajáró

98-as és 2001-es évjáratú Corollánál is dettó így tudok csak tankolni. Mikor elõször tankoltam valamelyikbe, állandóan lekattant, azt hittem hogy van valami rács a csõben, hogy ne tudják a tolvajok leszívni a benzint, de ezek szerint nem egyedi a dolog.toytomi írta:Nekem is csinálja.De én úgy szoktam, hogy kicsit kihúzva és félre billentve a pisztolyt és úgy simán birok tankolni.
Lusta vagyok átnézni mi lehet a gond.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
- lehella
- Visszajáró

Nekem ladán elöl van a jobb állapotú gumi, szerintem fékezni meg kanyarodni fontosabb, mint télen 1-2 napot emelkedõn közlekedni a friss hóban és meglegyen mindig a tuti tapadás elinduláskor. Meg ezen lehet segíteni akkor is, ha utas van és beül hátulraKalmi írta:Hátsó kerekes kocsin hova érdemes tenni a jobb állapotú téligumit? Az elsõ vagy a hátsó tengelyre? Annyit lehet tudni, hogy a súlyeloszáls 50/50-es, és az elsõ kereket 2,2Bar-ra a hátsót 2,6Bar-ra kell fújni.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
ELSÕ Ködfényszóró izzók cseréje
Üdv Mindenkinek!
Elõször is remélem, hogy összejön a képek feltöltése!
Szóval a következõképpen néz ki az elsõ ködfényszórók beépítése / elhelyezkedése, amelyeknek nem tom, hogy merrõl és hogyan lehet hozzáférni a hátuljához, egy egészséges izzócsere okán.
He nem sikerült a képfeltöltés, majd próbálkozom még...
Várom az ötleteket!
Elõször is remélem, hogy összejön a képek feltöltése!
Szóval a következõképpen néz ki az elsõ ködfényszórók beépítése / elhelyezkedése, amelyeknek nem tom, hogy merrõl és hogyan lehet hozzáférni a hátuljához, egy egészséges izzócsere okán.
He nem sikerült a képfeltöltés, majd próbálkozom még...
Várom az ötleteket!