GT86

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

bubidisc írta:
Bohi írta:
bubidisc írta:Szépnek lehet szép, de elveszi az egyik legfontosabb típusjellegét. :?
Ezt fejtsd ki bõvebben! :wink:
Ez egy "móka" autó. A nagy felnikkel már nem hinném, hogy lehet vele mókázni. Lehet, hogy el sem kapar ezekkel az úthengerekkel. :wink: Az viszont fix, hogy nagyon kényessé válik és teljesen megváltoztatja a gyári agilis karakterét.

Te Bohi Te! Mostanában sokszor nem érted amit írok. :wink:
Igen, bocs! Kicsit érthetetlen vagyok mostanában! :lol:
Nem egybõl az ugrik be nekem a GT86-ról, hogy csak kilinccsel elõre. Mi van ha vki pályázni akar vele vagy nem minidg gumit füstölni? Azért mert nagy felni van alatta attól nem veszíti el teljesen a karakterét szerintem... A driftesek se 15colon mennek, bár ott 3szor ekkora az erõ. Na mindegy. Én tuti vmi hasonlóra varázsolnám ha állna egy a nemlétezõ garázsomban! :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

Bohi írta:
bubidisc írta:
Bohi írta: Ezt fejtsd ki bõvebben! :wink:
Ez egy "móka" autó. A nagy felnikkel már nem hinném, hogy lehet vele mókázni. Lehet, hogy el sem kapar ezekkel az úthengerekkel. :wink: Az viszont fix, hogy nagyon kényessé válik és teljesen megváltoztatja a gyári agilis karakterét.

Te Bohi Te! Mostanában sokszor nem érted amit írok. :wink:
Igen, bocs! Kicsit érthetetlen vagyok mostanában! :lol:
Nem egybõl az ugrik be nekem a GT86-ról, hogy csak kilinccsel elõre. Mi van ha vki pályázni akar vele vagy nem minidg gumit füstölni? Azért mert nagy felni van alatta attól nem veszíti el teljesen a karakterét szerintem... A driftesek se 15colon mennek, bár ott 3szor ekkora az erõ. Na mindegy. Én tuti vmi hasonlóra varázsolnám ha állna egy a nemlétezõ garázsomban! :lol:
Hát igen akár milyen úthenger ez a felni,akk is ez illik rá...az enyémen is 16-os van és nem érzem,h szarabb lett és az erõhiány sem veszett el annyira....talán kicsi komfort érzet csökkenés,de amit kanyarban tud ezzel a pici ültetéssel az mindent kárpótol...:D
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) :TRD:
KE70 ??? Coupe
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Bohi fiú! Te magyarosítottad a drift szót mókára? :wink:
Nem csak kerékfüstölésre gondoltam. Autókázás, autózás, meg meg csúsztatás, hegyi szerpentinek pályázás.
Ha ilyen nagy felniket tettek rá az nyilván jól ki volt gondolva. De mivel ez az autó gyárilag nem így néz ki, és nagyon pontosan be van lõve, súly lóerõ, futómû (beleértve a kerékméret), ez szinte egy másik autó. Tehát elvettek belõle valamit. Ami nem jelenti azt, hogy nem adhattak hozzá a másik oldalon de akkor is. Nem olyan rég 500 métert gurultam úgy a liftbackkel, hogy 195/60 R14 helyett az egyik a gyári 165-ös pótkerék volt. Teljesen más érzés volt. Erre gondoltam.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD
Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: RWD »

3,5 bar kell bele hátra, aztán így is megy lapjával :lol: :lol: :lol:
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Tegnap Lizard jóvoltából sokan kipróbálhattunk egy GT86-ot. :rizspekta:
Én lehettem az elsõ, nagy köszönet érte! Elsõ pillanattól nagyon kellemes, megszokást nem igénylõ, magától értetõdõ. Kicsit színtelen szagtalan de nyilván jó alap. Noha a városi közlekedés sem idegen számára (jól ki lehet belõle látni körbe), normál használat esetén teljesen felesleges kvalitásokkal is rendelkezik. Versenypályán nyilván remegõ lábbal szálltam volna ki belõle de ez most elmaradt.

Amikor elképzeltem, hogy leírom ezt a post-ot azt gondoltam, hogy csak az autóról fog szólni de engem Tamás önzetlensége szinte jobban letaglózott!

Köszi! :wink:
ex bubidisc felhasználó
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

bubidisc írta:Tegnap Lizard jóvoltából sokan kipróbálhattunk egy GT86-ot. :rizspekta:
Én lehettem az elsõ, nagy köszönet érte! Elsõ pillanattól nagyon kellemes, megszokást nem igénylõ, magától értetõdõ. Kicsit színtelen szagtalan de nyilván jó alap. Noha a városi közlekedés sem idegen számára (jól ki lehet belõle látni körbe), normál használat esetén teljesen felesleges kvalitásokkal is rendelkezik. Versenypályán nyilván remegõ lábbal szálltam volna ki belõle de ez most elmaradt.

Amikor elképzeltem, hogy leírom ezt a post-ot azt gondoltam, hogy csak az autóról fog szólni de engem Tamás önzetlensége szinte jobban letaglózott!

Köszi! :wink:
:wink: Bizony, én is ezt gondolom róla a többedik kakucsi találka után is.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lizard Tomi írt is egy kis beszámolót az autóról, illetve a hétvégérõl...

ÍME!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Mondhatni az autózás élményének újra felfedezése! 5-6 év múlva lehet, hogy lesz egy két dögös GT86 a klubban? :wink:
ex bubidisc felhasználó
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:Mondhatni az autózás élményének újra felfedezése! 5-6 év múlva lehet, hogy lesz egy két dögös GT86 a klubban? :wink:
A Toyota Klubban szinte biztosra veszem, hogy lesz legalább egy.
Ma álmodtam egyet: Ahogy a Corolla TS és a Yaris Ts esetében is, úgy a GT-86ra is kifejleszt a német TTE csapat egy gyári kompresszor kitet. 250LE, némi futómû, fék okosítás, szolid spoilerkészlet ... Hmmm... Nyami... :oops: :roll:
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:Mondhatni az autózás élményének újra felfedezése! 5-6 év múlva lehet, hogy lesz egy két dögös GT86 a klubban? :wink:
Én nagyon remélem, hogy még hamarabb! :wink:
A cikk meg nagyon jó volt Matyi!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jó lenne figyelni mo.-i GT86-okat, így késõbb lehetne tudni melyiket nem szabad megvenni. :)
ex bubidisc felhasználó
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
A Toyota Klubban szinte biztosra veszem, hogy lesz legalább egy.
Ma álmodtam egyet: Ahogy a Corolla TS és a Yaris Ts esetében is, úgy a GT-86ra is kifejleszt a német TTE csapat egy gyári kompresszor kitet. 250LE, némi futómû, fék okosítás, szolid spoilerkészlet ... Hmmm... Nyami... :oops: :roll:
A subaru turbót fog hozzá használni, nem hinném, hogy lesz kompresszoros. Én amúgy nem értem ezt a boxer dologot. Miért nem a BMW 1,6-os turbóját kunyizták el. Úgy is maszekolnak most a hibrid témában. Sokkal de sokkal meggyõzõbb lenne a produkció. :wink: Ezek már nem azok a kezelhetetlen turbómotorok. Pincétõl a padlásig van bennük erõ.
ex bubidisc felhasználó
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Attól még lehet, hogy a toyota kompresszort fog rá rakni, vagyis a TTE. A subaru az meg mást csinál a garázsában, nem? Én amúgy a turbósat válaztanám...
A bmw-s dolog meg nem lehet, hogy késõbb indult be? Lehet már megállapodtak régebben, hogy mi lesz az egész autó alapja, gondolom nem pár hónap volt a tervezés és kivitelezés. Csak egy ötlet.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Bohi írta:Attól még lehet, hogy a toyota kompresszort fog rá rakni, vagyis a TTE. A subaru az meg mást csinál a garázsában, nem? Én amúgy a turbósat válaztanám...
A bmw-s dolog meg nem lehet, hogy késõbb indult be? Lehet már megállapodtak régebben, hogy mi lesz az egész autó alapja, gondolom nem pár hónap volt a tervezés és kivitelezés. Csak egy ötlet.
Nem tudom, de ha toyota emberei vezették volna azt a minit amit én (útólag is köszi Csocsó!), biztos elgondolkoznak a dolgon. Egyszerûen ijesztõ ahogy meglódul! 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubi 2012 aug. 29, 06:21 pm-kor.
ex bubidisc felhasználó
Válasz küldése