Köszi, próbálkozomJorn írta:1. igen, de nemled, hanem izzó
2. talán az 1. képen látszik, a hátsóablakfûtés-kapcsoló oldalán van egy kerek nyílás, ott van a foglalat. Légkondi kapcsolón hasonló.
E11 - (1997-2002)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Biztosan menni fog, csak óvatosan a mûanyagokkal, a Toyotában elég törékenyek néhol, nem szabad feszegetni, erõltetni. Általában az azt jelenti, valahol fogja még egy patent vagy csavar... 
Nemrég jártam úgy, hogy a vészvillogómba csak az elõírtnél nagyobb rizsszem izzót tudtam tenni, így mûködött szépen, csak erõsebben világított. Mikor gondoltam, kicserélem a névlegesre, ez a kis kerek foglalat kicsavarásnál egyszerûen szétmállott, valószínûleg nem bírta az 'eggyel' nagyobb izzó hõjét...
Szóval a rizsszemekkel vigyázni, méretben ugyanakkora legyen.
Így is, némelyiken van zöld sapka, mûvészet egyben leszedni, ha az évek alatt már rásült...
Nemrég jártam úgy, hogy a vészvillogómba csak az elõírtnél nagyobb rizsszem izzót tudtam tenni, így mûködött szépen, csak erõsebben világított. Mikor gondoltam, kicserélem a névlegesre, ez a kis kerek foglalat kicsavarásnál egyszerûen szétmállott, valószínûleg nem bírta az 'eggyel' nagyobb izzó hõjét...
Szóval a rizsszemekkel vigyázni, méretben ugyanakkora legyen.
Így is, némelyiken van zöld sapka, mûvészet egyben leszedni, ha az évek alatt már rásült...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
ÕÕÕÕÕMDaemon írta:Ha már szétbontod, érdemes beszerezni egy szakaszolós ablaktörlõ kapcsolót is, ha még nincsen.
Honnan? Mit? Hogyan? Hová? Mennyiért?
EZ KELL!!!
Most komolyan, mi ennek a cserének a menete? Relét, kábelezést érint-e, vagy csak a kapcsolót kell kicserélni?
Most hallok elõször róla.
Pedig már a '80-as Trabimban is szakaszos kapcsoló volt...
Másik kérdés: Android marketen nézelõdve találtam Bluetoothos OBD meg mittomén milyen motordiagnosztikai softwareket okostelókhoz, gondolom a másik két fõ oprendszerhez is elérhetõek. Tapasztalatok? E11 4E-FE kocsinak milyen csatlakozó rendszere van?
Köszi minden segítséget!
GSY831
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

4E-FE hibakód olvasáshoz szükséges:
Összességében én sztem nem adnék érte pénzt, ha csak 4efe-hez (4afe, 4age, stb 90-es években gyártott TOYOTA motorokhoz) szeretnéd használni. Persze lehet jönnek majd a tapasztaltak, és én is megtudom az igazat
- 1db gemkapocs, amivel összekötöd a motortérben lévõ diagnosztikai csati 2 lábát (talán E1 és Te1),
1db A4-es oldal amire kinyomtatod a netrõl a hibakód táblázatot,
1db ceruza, amivel a papír szélére felírod a kiolvasott hibakódokat, hogy utánna ki tudd keresni a listából, ha esetleg több kódot is dobna egyszerre.
Összességében én sztem nem adnék érte pénzt, ha csak 4efe-hez (4afe, 4age, stb 90-es években gyártott TOYOTA motorokhoz) szeretnéd használni. Persze lehet jönnek majd a tapasztaltak, és én is megtudom az igazat
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Nem kell hozzá semmi, elég csak a bajuszkapcsolót kicserélni. Kormányoszlop borítás lebont, régi kapcsoló kiszed, új kapcsoló betesz, borítás visszarak, és láss csodát mûködik.Ozseb írta:ÕÕÕÕÕ
Honnan? Mit? Hogyan? Hová? Mennyiért?
EZ KELL!!
Most komolyan, mi ennek a cserének a menete? Relét, kábelezést érint-e, vagy csak a kapcsolót kell kicserélni?
Most hallok elõször róla.
Pedig már a '80-as Trabimban is szakaszos kapcsoló volt...
Nekem annno olyat sikerült szerezni, amin rajta van a hátsó ablaktörlõ kapcsolója is, de szerencsére ez nem volt probléma.
A facelift elöttiekben még más a diagnosztika csatija, az talán még nem az OBD szabvány. kleingy próbálkozott ilyennel, de asszem végül nem sikerült összeházasítania a kettõt. Kérdezd meg õt, hogy mire jutott!Ozseb írta:Másik kérdés: Android marketen nézelõdve találtam Bluetoothos OBD meg mittomén milyen motordiagnosztikai softwareket okostelókhoz, gondolom a másik két fõ oprendszerhez is elérhetõek. Tapasztalatok? E11 4E-FE kocsinak milyen csatlakozó rendszere van?
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
Hol lehet ilyet szerezni?MDaemon írta: elég csak a bajuszkapcsolót kicserélni
Javítva:
Szuper, rákerestem, már találtam is!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Ozseb 2012 máj. 21, 05:47 pm-kor.
GSY831
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Megvalositas annyira nem lehet bonyolutl, ha van a kozelben hozza arramforras. Legalabbis ez pont az, ami ejszaka kell, es valoszinuleg nem allo helyzetben (olyankor megoldja az utaster vilagitasa is), tehat mondjuk fixre kotnem, valami olyan agra, amin csak akkor van aram, ha legalabb 1-esen van a kulcs. Egy ledes izzo ketlem, hogy nagyon zavarna barmilyen aramforrason is... Es igy meg lemeriteni sem lehet vele a kocsit.
Az meg, hogy vilagit nappal is, ugy sem latszik.
Az meg, hogy vilagit nappal is, ugy sem latszik.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Értelmesebb egy benyomós kapcsoló (mint pl az ajtónyitás érzékelõ).
Eu-ban szerintem se volt
Eu-ban szerintem se volt
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Yautja
- Gyakori látogató

E12-ben van, helyzetjelzõre van kötve és van egy nyomógomb a kesztyûtartónál...megnézem majd neked, hogy milyen megoldás van ott...Jorn írta:Kesztyûtartó világítás létezhet békalámpás E11-ben ?
Ha igen, hol az izzó, illetve utólag beépíthetõ-e ?
A kapcsolás és lámpa elhelyezés a bajosabb, a bekötés nem gond...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
Azt szerintem pont nem kell keresni a sötétben. Azért van úgy kitalálva.montoya írta:Amit nem találsz meg a sötétben?Pacsker írta:...(mint pl az ajtónyitás érzékelõ)...
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C