Segítség kellene!
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Ok, közben látom már. Mivel nem vagyok egy nagy tehetség, inkább kérdezek sokat.
Szétszedem, kitakarítom (mivel), fékpasztával átkenem, összerakom. Rontani gondolom ezzel nem lehet rajta (mi az, amire összerakásnál ügyelni kell?). Csakmert ugye eléggé határ közeli értéket mértek, és nem lenne jó 3 hét múlva bukni.
Szétszedem, kitakarítom (mivel), fékpasztával átkenem, összerakom. Rontani gondolom ezzel nem lehet rajta (mi az, amire összerakásnál ügyelni kell?). Csakmert ugye eléggé határ közeli értéket mértek, és nem lenne jó 3 hét múlva bukni.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
ksz315, énem értek hozzá olyan mélységekben, de a lengéscsillapítók közötti - szerintem - jelentõs eltéréssel kapcsolatban kérdezem, hogy az azonos tengelyeken lévõ gumik nyomását ellenõrizted, hogy egyenlõk-e, mielõtt elvitted bemérni a lengéscsillapítókat?
Mert elsõ körben én a gumik esetleges nyomáskülönbségének tulajdonítanám az eltérést.
Nekem tavaly nyár elején voltak mérve, a legrosszabb lengéscsillapítóm valami 63%, a legjobb 68%-os volt.
Idén õsszel megyek én is mûszakiztatni az Ájriszomat, elõtte én is be fogom méretni megint. 1000Ft-ért minden évben megcsináltatom.
A fékekkel valószínûleg nem sok gond lesz, mert elõl minden új, hátul, minden karban van tartva...
Mert elsõ körben én a gumik esetleges nyomáskülönbségének tulajdonítanám az eltérést.
Nekem tavaly nyár elején voltak mérve, a legrosszabb lengéscsillapítóm valami 63%, a legjobb 68%-os volt.
Idén õsszel megyek én is mûszakiztatni az Ájriszomat, elõtte én is be fogom méretni megint. 1000Ft-ért minden évben megcsináltatom.
A fékekkel valószínûleg nem sok gond lesz, mert elõl minden új, hátul, minden karban van tartva...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Jobb elsõ szokta elengedni a nyomást. Kb 1-1,5 héttel elõtte fújtam. Nem is ott lett nagy az eltérés.
Az én laikus (és lehet idióta) elméletem: Sokáig szaladgáltam rossz hátsó rugókkal, ami valószínû nem tett neki jót. A jobb oldal jelentõs eltérése, meg lehet összefüggésben még azzal is, hogy az út széle (ami ugye a jobb oldal) mindíg rosszabb állapotú, legalábbis itt a jászságban rémesek. Persze ez csak az én elméletem.
Az én laikus (és lehet idióta) elméletem: Sokáig szaladgáltam rossz hátsó rugókkal, ami valószínû nem tett neki jót. A jobb oldal jelentõs eltérése, meg lehet összefüggésben még azzal is, hogy az út széle (ami ugye a jobb oldal) mindíg rosszabb állapotú, legalábbis itt a jászságban rémesek. Persze ez csak az én elméletem.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Lehet benne valami, amit mondsz, írsz... Mindazonáltal, ha hibahatáron belül vannak az eltéréseid, akkor nem lesz probléma szerintem.
Annyit még, hogy figyelj oda, hogy a rendszám matricából az autódnak megfelelõt kapd, mert ezzel szoktak bénázni a vizsgahelyek és utólag neked kell pénzért kicseréltetni a helyes matricára...
Annyit még, hogy figyelj oda, hogy a rendszám matricából az autódnak megfelelõt kapd, mert ezzel szoktak bénázni a vizsgahelyek és utólag neked kell pénzért kicseréltetni a helyes matricára...
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Így van, ennél az autónál 4-es a környezetvédelmi osztály, kék matrica. Az egyiken nekem sajnos piros van, mert az elõzõ tulaj nem figyelt oda, meg kell várnom a mûszakit a korrigálással, ha nem akarok fizetni érte... (persze igazából a hivatalok bénázása, nem az elõzõ tulajé...)bepi81 írta:Lehet benne valami, amit mondsz, írsz... Mindazonáltal, ha hibahatáron belül vannak az eltéréseid, akkor nem lesz probléma szerintem.![]()
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

De errõl volt szó. Csak, ha a vizsgán elba...ák, miért kellene ksz-nek fizetnie 600Ft-ot?bubidisc írta:Vizsga után adnak egy papírt és 600 huf ellenében kapol matircát az okm. irodában, ha ezt 2 héten belül nem léped meg új vizsga.
(vagy errõl nem volt szó?)
A ragasztás elõtt oda kell erre figyelni, és szólni a vizsgáztatónak, ha nem helyes matricát akar ragasztani.
Nekem spec. itt, Csabán ilyen gondom nem volt az NKH-nál, kéket kaptam alapból ,de másik fórumon többeknek a pirosat akarták ráragasztani, az, meg, ugye rosszabb környezetvédelmi besorolás. Szmogos napokon azokat tiltják ki elõször a nagyvárosokból...
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Csillaggarázsban parkoló kollegákat kérdezném, hogy valakinek van-e ötlete arra, hogyan tudnám a macskákat távol tartani a kocsimtól. Mosom, vaxolom, erre mindíg összemászkálják. Nagyon tud bosszantani. Sajna a kutya nem megoldás, mert közterületen parkolok.... Ötlet esetleg?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nem fogod tudni (állatbarát módszerekkel).
Ráadásul, ha egy macska rászokik, utána hatványozottan az összes. Jelölgetik és ezen (géptetõn, tetõn) gyakorolják a hierarchiát.
Sajnos nekem szüleimnél, Kiki szüleinél, de még itt a belvárosban is betalálják. Valóban bosszantó, amikor tali elõtti este kipofozom és reggel, ha szerencsém van a lecsapódott párán a sáros lábukkal szánkóznak az üvegeken és a lábnyomokból ítélve néptáncolnak az egyenes felületeken.
Sajnos rohadtul hozzászoknak. Jobb a kilátás, télen meleg, nyáron hideg, a többi macska alattvalónak néz ki onnan, megy a bundájukhoz a fényezés...
Én elfogadtam...
(mert szeretem õket)
Ráadásul, ha egy macska rászokik, utána hatványozottan az összes. Jelölgetik és ezen (géptetõn, tetõn) gyakorolják a hierarchiát.
Sajnos nekem szüleimnél, Kiki szüleinél, de még itt a belvárosban is betalálják. Valóban bosszantó, amikor tali elõtti este kipofozom és reggel, ha szerencsém van a lecsapódott párán a sáros lábukkal szánkóznak az üvegeken és a lábnyomokból ítélve néptáncolnak az egyenes felületeken.
Sajnos rohadtul hozzászoknak. Jobb a kilátás, télen meleg, nyáron hideg, a többi macska alattvalónak néz ki onnan, megy a bundájukhoz a fényezés...
Én elfogadtam...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Közlekes
- Gyakori látogató

Sziasztok! Riportot írok a bliccelésrõl, és szükségem lenne a véleményetekre.
Kérlek töltsétek ki és osszátok meg az alábbi kérdõívet! Elõre is köszönöm!
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... aTdfOXc6MQ
Kérlek töltsétek ki és osszátok meg az alábbi kérdõívet! Elõre is köszönöm!
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... aTdfOXc6MQ
BMW M1, Porsche 935 (slot car) http://carrera-servo.blog.hu/
Carina Coupe 1.6 DX