Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Nekem most legutóbb 637km egy tankkal, igaz ebbe volt egy BP-Szeged út is. De ebbe benne volt a Matyi utáni hajtás is :D , meg ment volna még többet is csak az uccsó 40-50 km-t elökörködtem, nem foglalkoztam a fogyasztással.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Számít a gyertya a fogyasztás szempontjából, pl az említett elektróda hézag is. A hõérték szintén, van alacsony meg magas hõértékû. Két fontos hõmérséklet van a 440 celsius fok ez az öntisztulási hõmérséklet és a 880 celsius fok, ami már káros a gyertya szerkezetére, akár öngyulladást is okozhat->kopogásos égés. A normál mûködési hõmérséklet 800-850. Ha egy motorba a megfelelõ hõértékût választod, akkor az gyorsan éri el a 440-et, de nem hevül 880 közelébe. A magas hõértékû lassan éri el az öntisztuláshoz szükséges 440 celsius fokot, ezért hideg motor esetén gyújtás kimaradás léphet fel. Az alacsony hõértékû gyorsan eléri, de üzemmeleg állapotban elõfordulhat a 880 és vagy nincs szikra vagy öngyulladást okoz az égés során lerakódó koksz réteg. A gyertyahézag ha túl kicsi, akkor nincs megfelelõ gyújtó energiája, ha túl nagy, akkor meg nem biztos, hogy megjelenik a gyújtó ív. Röviden, tömören, gyorsan ennyi. :)
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

9.05L átlagfogyi Focus-al. Körülmények a szokásos :)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

toytomi írta:Számít a gyertya a fogyasztás szempontjából, pl az említett elektróda hézag is. A hõérték szintén, van alacsony meg magas hõértékû. Két fontos hõmérséklet van a 440 celsius fok ez az öntisztulási hõmérséklet és a 880 celsius fok, ami már káros a gyertya szerkezetére, akár öngyulladást is okozhat->kopogásos égés. A normál mûködési hõmérséklet 800-850. Ha egy motorba a megfelelõ hõértékût választod, akkor az gyorsan éri el a 440-et, de nem hevül 880 közelébe. A magas hõértékû lassan éri el az öntisztuláshoz szükséges 440 celsius fokot, ezért hideg motor esetén gyújtás kimaradás léphet fel. Az alacsony hõértékû gyorsan eléri, de üzemmeleg állapotban elõfordulhat a 880 és vagy nincs szikra vagy öngyulladást okoz az égés során lerakódó koksz réteg. A gyertyahézag ha túl kicsi, akkor nincs megfelelõ gyújtó energiája, ha túl nagy, akkor meg nem biztos, hogy megjelenik a gyújtó ív. Röviden, tömören, gyorsan ennyi. :)
Alapos leírás, köszi :) Amúgy szépen ment az autó azzal a gyertyával is, nem akadozott vagy ilyesmi. De innentõl kezdve nem bízom a szerelõre, hogy õ válasszon gyertyát, viszem én magam a tuti jó típust... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Danee21
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Danee21 »

[Walaki]D`Lair írta:9.05L átlagfogyi Focus-al. Körülmények a szokásos :)
6.3 a Cityvel, körülmények a szokásos, de mióta jó idõ van, azóta még nem láttam még a 6.0 a boardcompon:DDD Avagy 5.4 rulez:D gyártjuk az üzemanyagot.
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Focussal 7.18, bár ebben volt 300km városon kívül :) De akkora szarevõ vagyok, hogy balatonról hazafelé 100-al jöttem egy busz seggében 2 méterre, hogy szélárnyékozzak... :lol: :lol: :lol:
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

[Walaki]D`Lair írta:Focussal 7.18, bár ebben volt 300km városon kívül :) De akkora szarevõ vagyok, hogy balatonról hazafelé 100-al jöttem egy busz seggében 2 méterre, hogy szélárnyékozzak... :lol: :lol: :lol:
:D :lol: Alakulsz! :twisted:
Amióta jobb idõ lett, a Cori fogyija is drasztikusat esett. Az eddigi 7.2 helyett már csak 6.6 lett az átlag. A titok? Az utolsó tank elfogyasztásnál nem volt 0 fok alatt a hõmérséklet. 8)
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

[Walaki]D`Lair írta: akkora szarevõ vagyok
Vééégre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Ez durva! Mármint az LPG része. Úgy Európa civilizáltabb részeit (németek., benelux államok, olaszok, svédek, norvégok) érdemes benne megnézni. Már amikor mentünk a Carináért Belgiumba is feltûnt, hogy aránylag pofátlanul olcsó arrafelé az LPG. Tehát mondjuk legdrágább esetben is magyar áron, a benzin meg jobb esetben 500 körül...

Jah, hozzátenném hogy Németországban és Belgiumban majdnem minden benzinkúton volt LPG az autópálya mentén. Ha nálunk is ez várható, akkor igen erõsen el kell kezdeni ezen a kérdésen fejet vakarni... :roll:
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ráértem, nem nyomtam neki, plusz jó idõ is volt, ezért élvezkedtünk az úton Kikivel.
2 személy + csomagok, téligumikon Szeged-Bp oda-vissza 120 átlag körüli pályatempónál.
Emellett egy kevés Szeged és Budapest (~50km) 4 személlyel.

6,35-ös fogyasztás (406km 25,8liter benzinbõl :) ).
Szerintem egyáltalán nem rossz úgy, hogy voltak közben azért hidegek éjszaka és dúsít rendesen.

Életemben elõször láttam a Gti-n, hogy 375km-nél még a felén volt a mutató :D (persze mûszeregység függõ is a klubtársaknál) Máskor van, hogy ilyenkor már rég égne a szegénységjelzõ :lol:
Hozzáteszem tényleg keveset állatkodtam. Alig volt benne komolyabb kigyorsítás, elõzés.

4AGE powa :D
(nameg 6-os váltó)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:Ez durva! Mármint az LPG része. Úgy Európa civilizáltabb részeit (németek., benelux államok, olaszok, svédek, norvégok) érdemes benne megnézni. Már amikor mentünk a Carináért Belgiumba is feltûnt, hogy aránylag pofátlanul olcsó arrafelé az LPG. Tehát mondjuk legdrágább esetben is magyar áron, a benzin meg jobb esetben 500 körül...

Jah, hozzátenném hogy Németországban és Belgiumban majdnem minden benzinkúton volt LPG az autópálya mentén. Ha nálunk is ez várható, akkor igen erõsen el kell kezdeni ezen a kérdésen fejet vakarni... :roll:
Ez magával hozza majd az LPG árának a növekedését ill. a benzinár csökkenését. Tudod, amire nagyobb a kereslet az drágább...mer' minekünk köllött ez a kapitólium...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

[Walaki]D`Lair írta:
montoya írta:Ez durva! Mármint az LPG része. Úgy Európa civilizáltabb részeit (németek., benelux államok, olaszok, svédek, norvégok) érdemes benne megnézni. Már amikor mentünk a Carináért Belgiumba is feltûnt, hogy aránylag pofátlanul olcsó arrafelé az LPG. Tehát mondjuk legdrágább esetben is magyar áron, a benzin meg jobb esetben 500 körül...

Ez magával hozza majd az LPG árának a növekedését ill. a benzinár csökkenését. Tudod, amire nagyobb a kereslet az drágább...mer' minekünk köllött ez a kapitólium...
Azert nem egeszen, az EU fentebb civilizaltabbnak titulalt resze nem olyan marha, mint kishazank vezetese. Nyilvan az LPG is fog dragulni, csak a nagy kulonbseg, hogy az van az EU-ban, olaj meg nincs tul sok... tovabba a kornyezetvedo image-et is ra lehet huzni. Tudtommal a nemet kormany pl. 2018-ig garantalta az LPG kedvezo adozasat.

A benzinar csokkenesehez azert brutalis mennyisegu LPG-s auto kellene. Arrol nem is beszelve, hogy az arrugalmassaga (itthon) mar most is kb. 1, az ara pedig megis no. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

[Walaki]D`Lair írta:mer' minekünk köllött ez a kapitólium...
az ára csak kis mértékben aköveti...de az adója,na az már más...a leadózott jövedelmedbõl megveszed a benzint,ami után adózik az olajtársaság,illetve az árában te is megfizeted a jövedékit,majd a megvett autóddal,aminek az árából adót fizetsz,illetve vagyonszerzési illetéket,vagy regadót elhasználod a benzint,közben fizeted a baleseti adót...hogy a többit ne is említsem.. :cry:

ez még nem is szomorú,de az autó lassan nem mindennapi használati eszköz lesz,hanem luxuscikk..
a sok adóért cserébe meg megtanulhatsz szlalomozni a kátyúk között..a legolcsóbb útjavítási módszer a sebességkorlátozás,ami szerintem több balesetet okoz a mai magyar közlekedési morál miatt,mintha megjavítanák az utat..

én kötelezõvé tenném,hogy az üzemanyagok jövedéki adóját a közutak karbantartására kelljen fordítani..errõl már volt valamelyik témában szó..

ha meg majd elterjed valami alternatív üzemanyag,akkor gyorsan rádobnak egy kis adót,nehogy elmaradjon a többitõl..
mi lesz,ha vízzel mennek majd a dolgok?vedeljük majd a sört,meg a fröccsöt,mert az lesz az olcsóbb...:D:D:D:D
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Tegnap tankoltam. Megint 6.6. De most már nyári gumi van fent. Kell menjen ez lejjebb is... :lol: :twisted:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Pacsker írta:Ráértem, nem nyomtam neki, plusz jó idõ is volt, ezért élvezkedtünk az úton Kikivel.
2 személy + csomagok, téligumikon Szeged-Bp oda-vissza 120 átlag körüli pályatempónál.
Emellett egy kevés Szeged és Budapest (~50km) 4 személlyel.

6,35-ös fogyasztás (406km 25,8liter benzinbõl :) ).
Szerintem egyáltalán nem rossz úgy, hogy voltak közben azért hidegek éjszaka és dúsít rendesen.

Életemben elõször láttam a Gti-n, hogy 375km-nél még a felén volt a mutató :D (persze mûszeregység függõ is a klubtársaknál) Máskor van, hogy ilyenkor már rég égne a szegénységjelzõ :lol:
Hozzáteszem tényleg keveset állatkodtam. Alig volt benne komolyabb kigyorsítás, elõzés.

4AGE powa :D
(nameg 6-os váltó)
ez egy tökéletes adat (6,35). :wink:
Lehet, hogy keveset állatkodtál, de nem is hipermiller stílusban nyomtad. Ehhez mérten teljesen reális és korrekt eredmény.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Válasz küldése