Olaj ügyeink

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Matyi,nem szidom a castrolt,mert nem állt be tõle a blokk,de igazság szerint nem tudom milyen olaj volt az autómban,amikor megvettem,de jó volt vele az olajnyomás,és nem is ette..én castrol magnatec 10w40et tettem bele,azóta van az alacsony olajnyomás,és az olajevés..szûrõbõl japanparts került bele,ami szerintem utángyártottból nem hinném,hogy rossz..olajcserekor ugye vettem a q8-at,az is ugyanez volt..de...amikorra azt is kiporlasztotta a kipun át,akkor úgy gondoltam,hogy ha eszi,akkor mindegy..agip kúton (szentlõrincen csak ez van és 1db) vettem bele agip 10w40est utántöltésre (kövezzetek meg :oops: ),amivel ugyanez volt..az olaj minõsége akkor keveredett gyanúba,amikor vettem december elején 5w40et noname márkából a tesóban szintén utántöltésre,és láss csodát,a szutyok olajtól megemelkedett az olajnyomás,és sokkal tovább tartott megennie is,majdnem 2X annyit kibírt..amikor a kartergázszûrõt beépítettem,akkor ugye eltávolítottam az összekötõcsövet,és szeleteltem is belõle "közbetétnek" kicsit.kb 1mm volt az átjáró,mert belepte az olajsár..így most komolyan mondom mérhetõ is lenne a különbség erõben...a lényeg,hogy a magnatec,meg a q8 normál használat mellett produkált elvárást,de mivel szeretem nézni a fordulatszámmérõt,ahogy a teljesítménycsúcsig (nem leszabályzás,az ritka) forog,ott már nem tudta azt,amit elvárok..egy "tartósabb" 160-170kmh (természetesen német autópályán :wink: ) után alapjáraton egybõl eltûnt az olajnyomás,éppen csak fél centit kimozdult a mutató..az olajnyomás mérõ mûszernek már sajnos nem hiszek,többek között ezért is szedtem szét a mûszerfalat a múltkor annyira,mivel a tekercsbõl le van tekerve vagy 3-4 fordulat..szerintem az csal..nomeg azóta vagy 30000km ment bele..szóval a lényeg,hogy lehet az olaj,amit használtam nem volt éppen a megfelelõ minõség sajnos.. :cry: azon gondolkozom,hogy meg kellene próbálkoznom olajcserekor egy tisztítással,kipucolni mindent,amit a blokk megbontása nélkül lehet,és mondjuk bepróbálkozni egy olyan olajjal,aminek a meleg oldali tulajdonságai jobbak kicsit,hátha érek el eredményt..lehet az olajnyomásvisszajelzõ ennek ellenére jó,csak valahol dugulás van.. :?: :?:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bocsi,lehet ennek a 80%át a projektembe kellett volna írni... :roll:
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

gecsa írta:.agip kúton (szentlõrincen csak ez van és 1db) vettem bele agip 10w40est utántöltésre (kövezzetek meg :oops: )
Agip?! :) Ne viccelj már, szerintem nagyon jó olaj, csak én se mertem eddig írni róla az említett megkövezés miatt. :lol: Én a volt munkahelyemrõl az ügyfelek tapasztalatai alapján tudom ajánlani. Nálunk az atyaúristen is agip volt. Japán autókba is öntöttük azokkal se volt baj. Tudja a VW, BMW, Mercedes besorolást. Kivétel nélkül mindegyik ügyfél csak jót mondott vissza róla, hogy szebben jár a motor és az olajfogyasztás is csökkent. Az enyémbe is SINT 2000 10W40 van, a váltó olajam is 75W90-es Agip. Semmi baj nincs vele szerintem. És ráadásul nem hamisított, mert egyenesen az Eni Hungária szegedi importõrétõl van.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989

Hozzászólás Szerző: toytomi »

2000 Ft volt a 10W40 literje. A 75W90 pedig 3700Ft, ha más nem is, de az ára biztos jó :D
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

de más az igénybevétel... 8)
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

Nekem 10w40 van benne.castrol.6 ezer alatt fél lityit csapott be belõle.olajnyomás jó.és azért szoktam neki kenni
Danee21
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Danee21 »

gecsa írta:Matyi,nem szidom a castrolt,mert nem állt be tõle a blokk,de igazság szerint nem tudom milyen olaj volt az autómban,amikor megvettem,de jó volt vele az olajnyomás,és nem is ette..én castrol magnatec 10w40et tettem bele,azóta van az alacsony olajnyomás,és az olajevés..szûrõbõl japanparts került bele,ami szerintem utángyártottból nem hinném,hogy rossz..olajcserekor ugye vettem a q8-at,az is ugyanez volt..de...amikorra azt is kiporlasztotta a kipun át,akkor úgy gondoltam,hogy ha eszi,akkor mindegy..agip kúton (szentlõrincen csak ez van és 1db) vettem bele agip 10w40est utántöltésre (kövezzetek meg :oops: ),amivel ugyanez volt..az olaj minõsége akkor keveredett gyanúba,amikor vettem december elején 5w40et noname márkából a tesóban szintén utántöltésre,és láss csodát,a szutyok olajtól megemelkedett az olajnyomás,és sokkal tovább tartott megennie is,majdnem 2X annyit kibírt..amikor a kartergázszûrõt beépítettem,akkor ugye eltávolítottam az összekötõcsövet,és szeleteltem is belõle "közbetétnek" kicsit.kb 1mm volt az átjáró,mert belepte az olajsár..így most komolyan mondom mérhetõ is lenne a különbség erõben...a lényeg,hogy a magnatec,meg a q8 normál használat mellett produkált elvárást,de mivel szeretem nézni a fordulatszámmérõt,ahogy a teljesítménycsúcsig (nem leszabályzás,az ritka) forog,ott már nem tudta azt,amit elvárok..egy "tartósabb" 160-170kmh (természetesen német autópályán :wink: ) után alapjáraton egybõl eltûnt az olajnyomás,éppen csak fél centit kimozdult a mutató..az olajnyomás mérõ mûszernek már sajnos nem hiszek,többek között ezért is szedtem szét a mûszerfalat a múltkor annyira,mivel a tekercsbõl le van tekerve vagy 3-4 fordulat..szerintem az csal..nomeg azóta vagy 30000km ment bele..szóval a lényeg,hogy lehet az olaj,amit használtam nem volt éppen a megfelelõ minõség sajnos.. :cry: azon gondolkozom,hogy meg kellene próbálkoznom olajcserekor egy tisztítással,kipucolni mindent,amit a blokk megbontása nélkül lehet,és mondjuk bepróbálkozni egy olyan olajjal,aminek a meleg oldali tulajdonságai jobbak kicsit,hátha érek el eredményt..lehet az olajnyomásvisszajelzõ ennek ellenére jó,csak valahol dugulás van.. :?: :?:
én pics@ vékony 5w30as ENEOS-t tettem bele, megette szintelenül szagtalanul, közel 2 litert töltött rá doman most, mégis volt nyomásom, bármit csináltam:DDD akkor sem volt gond amikor ütöttem vágtam, azt pedig hogy miért ette ( netán eleve nem lett elég beletöltve?) pedig nem néztem, a nyomásom meg stimmelt.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Szerintetek a szelepfedél tömítésnél, illetve az elosztótengelynél levõ olajszivárgás lehet hasonló mértékû, mint amennyit a motor egyébként is megeszik ? Mondjuk ha 2-3dl/1000km, akkor ebbõl lehet, hogy akár a fele is az említett helyeken megy el, vagy inkább csak egy-két csepp az, ami ott szivárogni tud ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

szerintem lehet.mikor vezérlést cseréltettem akkor cseréltünk tömítést is meg szimeringet mert ömlött az olaj
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

1,5-2 dl olaj ha szivárog egy motorból ezer kilóméteren, az úgy összekeni hogy minden csicsog az olajban, ráadásul állandó jelleggel tócsákat hagy maga után ahol állt.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi a válaszokat.

Motort mosok, aztán figyelek, jön-e valahonnan valami... :)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A Toyota gyári olajnyomás mutató mûszereket felejtsétek el. Tájékoztató jellegnek esetleg jó, de ennyi idõsen, szinte mindegyik gomba szar. Egyik kevésbé, másik nagyon. Mindegy, hogy 2TG, vagy 4AGE, cserélsz gombát és Bardos6-nál szinte kiakadt a mutató felfele.
Emellett cserélgettem Gti mûszeregységeket és még azok közt is van különbség...

Arra jó, hogyha nagyon leesik 1-ik napról a másikra, netán ki sem mozdul, akkor az ember gyorsan leellenõrizhesse, hogy a motorral van-e gond, vagy csak a visszajelzõvel.

Gecsa ezt a 20 féle olajat keverek dolgot meg felejtsd el. Télre vegyél egy jó minõségû 5W40-et, nyárra meg egy jó melegoldalit.
Emellett remélem nem tologattad ki a csereperiódust, a "hiszen úgyis rátöltöttem, tehát friss" elmélettel?

Csak jót szeretnék, hogy ki tudd tolni a generált.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

Van 3db 1 literes Castrol Syntetikus váltó olajom áron alul, ha érdekel valakit szóljon, lehet cserélni is :)
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jorn írta:Köszi a válaszokat.

Motort mosok, aztán figyelek, jön-e valahonnan valami... :)

Naszóval, kiderült, hogy az olajhûtõ alsó csövénél csöpög el az olaj.

Tudja valaki esetleg a következõket?
- kb. mennyi munkaóra hozzáférni az olajhûtõhöz (mert úgy gondolom, le kell hozzá bontani az autó elejét vagy az alját...)
- milyen esetekben lehet megoldani a javítást olajcsere nélkül ? (mert 3000km-el ezelõtt volt már olajcsere...)
- ha az olajhûtõ maga lyukas, akkor érdemes lehet javíttatni, vagy inkább újra cserélni, vagy bontott is jó lehet ?
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Az olajhûtõ nem szokott csak úgy kilyukadni, esetleg ha törve volt......
elsõ körben bontás nélkül igazítsd meg a csövet és a bilincset, esetleg tegyél rá egy újat... (ne tescósat)
Ha nem jön be ráérsz utána bontani.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Válasz küldése