Iszonyat dühös vagyok magamra.
Ápr. 9-én lesz a TE71 biztosítási évfordulója. Gondoltam kalkulálok a netrisk-el. Tavaly télen is eljátszottam, hogy majd most hogy kalkuláljak. Akkor 16 ezerre jött ki az éves + baleseti adó.
Most lepörgettem, már 26 ezer + baleseti adó (szép...)
Sebaj, a jelenlegi 11/ negyedév volt, még ez is jobb. Kötnél is meg a Netrisk-nél, erre az utolsó elõtti lépés. Pipáljam ki, hogy az évforduló elõtt legalább 30 nappal jeleztem a jelenlegi biztosító fele, hogy felmondanám a szerzõdést.
Õszinte leszek, teljesen kiment a fejembõl, tavaly is csak szerencse volt, hogy novemberbe váltottam az AE92-vel. Aztán lehet, hogy nem reklámozzák ezt annyira, de nekem kellett volna utánajárnom.
Most 4 nap miatt ugye elvileg csak a jelenlegi biztosítómnál maradhatok, ahol minden kedvezménnyel, éves banki utalással is 62 ezer Ft + baleseti adó!!!

Úgy, hogy még ugrok is egy Bonus-t felfele
Az Astra gondolom csak egy etetés volt, hogy tavaly potom pénzért lehetett kötni, most meg a hasonló balekokat, mint én iszonyatosan lehúzzák. Pedig tavaly év végén arról szólt a pálma, hogy amennyi a baleseti adó, legalább annyival csökkentek a biztosítási díjak. Konkrétan az E9-el még jól is jártam.
Most mit tehetek? Nem áll szándékomban a 3 szorosát fizetni (közel 100 ezer Ft-ot egy évre) úgy, hogy az E9-re egy évre vizetek baleseti adóval, mindennel nem egészen 16 ezer Ft-ot
Adtok valami tippet? Azt mondják, hogy ugyan fel lehet mondani közös megegyezéssel még most is az Astrával, de azt csak nagyon kritikus esetekbe szokták megengedni.
Ha nem fizetek, akkor elvileg 04.09+60nap után mondja fel az Astra egyoldalúan. Plusz jön a MABISZ díj, plusz egyéb szankciók. Talán, hogy csak az Astránál köthetem újra megint?
Mit csináljak?
Iszonyatosan dühös vagyok