Kettõ napja kezdõdött. Sima mezei 2E 1.3, V-s karbim van. Van alapjáratom, nem is akar lefulladni az autó. DE! Amíg nem melegszik be addig úgy rángat, hogy majd leesik a fejem. Egyszerûen használhatatlan a kocsi. Ha egy gázon megyek, ha gyorsítok. Amint elért egy bizonyos hõfokot mintha elvágták volna. Megy mint a pusztulat, semmi rángatás. Mondjuk már régebb óta csinálja, hogy hidegen egyszer-kétszer rángat, de az se olyan szintû volt, mint ez a mostani. Azért érdekes ez a probléma, mert egyik napról a másikra kezdte el csinálni. Arra tudok gondolni, hogy valami malaj belekerült a szívatóval kapcsolatos helyekre és azért csinálja. Most hétvégén szét akarom szedni, (mondjuk karácsonykor nincs sok kedvem hozzá
Karburátoros topic
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nos miután végig olvastam az egész topikot és látom senkinek nem volt még ilyen gondja ezért leírom.
Kettõ napja kezdõdött. Sima mezei 2E 1.3, V-s karbim van. Van alapjáratom, nem is akar lefulladni az autó. DE! Amíg nem melegszik be addig úgy rángat, hogy majd leesik a fejem. Egyszerûen használhatatlan a kocsi. Ha egy gázon megyek, ha gyorsítok. Amint elért egy bizonyos hõfokot mintha elvágták volna. Megy mint a pusztulat, semmi rángatás. Mondjuk már régebb óta csinálja, hogy hidegen egyszer-kétszer rángat, de az se olyan szintû volt, mint ez a mostani. Azért érdekes ez a probléma, mert egyik napról a másikra kezdte el csinálni. Arra tudok gondolni, hogy valami malaj belekerült a szívatóval kapcsolatos helyekre és azért csinálja. Most hétvégén szét akarom szedni, (mondjuk karácsonykor nincs sok kedvem hozzá
)mert sajnos csak akkor van rá idõm. Addig várok egy-két tippet, ha valakinek van olyanja. Elõre is kössz.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Kapcsolat:
Biztos, hogy nem gyújtásprobléma? (kábelek, elosztó, trafó, gyertya?) Az szerintem sanszosabb, hogy hirtelen jöjjön elõ a semmibõl, fõleg hideg, párás idõben.
Emellett lehet még vákuumcsõ kitöredezés is.
De persze az általad említett karbi is.
Ebbe a sorrendbe kezdeném a hibakeresést.
Emellett lehet még vákuumcsõ kitöredezés is.
De persze az általad említett karbi is.
Ebbe a sorrendbe kezdeném a hibakeresést.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

A gyertyák újak, Denso-t raktam bele. Mondjuk a kábelek is csere érettek már, az is lehet éppen. Könyv ügybe meg a Marótis szervíz könyvem van meg. Mondjuk attól nem estem hanyatt, amit leírnak róla.
Ja és mindig Agip kúton tankolok, eddig még nem volt bajom vele soha. De egy karbi tisztítás sztem nem lehet ártalmas. Na majd leírom a tapasztalatimat, ha megvagyok vele, meg képeket is csinálok persze. 
- streetracer
- Visszajáró

Karbi probléma
Tud valaki tényleg megbizható szerelõt aki be tud állitani 2E 1.3 as Corollla Karburátort?
Telefonszámot ,címet szivesen fogadok.
Mert kezdek meghülyülni a karbimtól
Telefonszámot ,címet szivesen fogadok.
Mert kezdek meghülyülni a karbimtól
Toyota Corolla XL Liftback 1.3
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

Meg lett a baja technikának.
GYÚJTÓGYERTYA!!!!
Rossz az újnak a hõértéke. Csak azt nem értem az egészbe, hogy miért bírta kb 100 km-ig. Csak bennem volt a tüske, amit Pacsker mondott, hogy gyertya is lehet. Aztán ma lett idõm szerelni, azt mondom mielõtt neki esek széjjel szedni, vissza dobom a régi gyertyákat. És láss csodát, megszûnt a baj. Úgyhogy jól megszívatott a kis rohadék. 
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Örülök, hogy a legolcsóbb alkatrész okozta csak a galibát 
Klubelnök

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

Vissza jött a problémám. Új gyertya NGK BPR6EY11, ez most 400 km-t bírt ki. Akkor ezek szerint mégiscsak karburátor probléma van??! Azon gondolkodám, hogy mi van akkor, ha annyira dús a keverék hidegen, hogy lehet akármilyen hõértékû gyertyám, akkor is úgy bekokszolódik, hogy nem képes az öntisztulásra. Kérdésem a következõ: V-s porlasztón lehet-e állítani a keveréket? A fordulatszám állítót megtaláltam egybõl, de a keverék állító csavart vagy nem látom vagy nem találom. Még azon is gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha nagyobb gyertya hézagot állítanék be, vagy esetleg az elõgyújtást kellene neki még pluszba adni. Egy biztos gyújtás problémám van, de szerintem a keverék minõsége okozhatja ezt a galibát.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Simán lehet, hogy a dúsítás miatt kormolódnak el a gyertyáid.
Biagio 1.3-asa is hidegen 3 hengerezik, annyira összeköpködi.
Szerintem lehet keveréket állítani. Nézd meg egy manualban melyik lehet a csavarja, vagy kutagodj a neten. De lehet lesz itt valaki, aki rutinból megmondja. Én nem másztam bele (szerencsére
)
Biagio 1.3-asa is hidegen 3 hengerezik, annyira összeköpködi.
Szerintem lehet keveréket állítani. Nézd meg egy manualban melyik lehet a csavarja, vagy kutagodj a neten. De lehet lesz itt valaki, aki rutinból megmondja. Én nem másztam bele (szerencsére
Klubelnök

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

Én ezt a három csavart találtam eddig:

Ma állítottam gyertya hézagot egy kicsit kevés volt, az elõgyújtásom meg 7 fok. Remélem hogy csak gyertya hézag baja volt, majd tesztelem és kiderül hamar.
A CO-ja meg amikor vettem 3 hónappal ezelõtt, akkor lett mérve, az határon belül volt.

Ma állítottam gyertya hézagot egy kicsit kevés volt, az elõgyújtásom meg 7 fok. Remélem hogy csak gyertya hézag baja volt, majd tesztelem és kiderül hamar.
A CO-ja meg amikor vettem 3 hónappal ezelõtt, akkor lett mérve, az határon belül volt.
nem a bowdenes csavarra gondoltam,hanem a másik kettõre..
mielõtt eltekergeted,csavard be,vagy ki teljesen,és jegyezd fel hány fordulat volt,hogy késõbb vissza tudd állítani..ha jól tudom a felsõ képen levõ a levegõ,az alsõn a benya..
csavargatásra változni fog az alapjárat,de azt tudod állítani tübbek között a harmadik csavarral..
óvatosan a tekergetéssel,mert a fogyasztás literekkel is változhat..

mielõtt eltekergeted,csavard be,vagy ki teljesen,és jegyezd fel hány fordulat volt,hogy késõbb vissza tudd állítani..ha jól tudom a felsõ képen levõ a levegõ,az alsõn a benya..
csavargatásra változni fog az alapjárat,de azt tudod állítani tübbek között a harmadik csavarral..
óvatosan a tekergetéssel,mert a fogyasztás literekkel is változhat..
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

Azt tudom, hogy sokat tud változni, ha szarul csinálom, állítottam már karbit, csak ezen nem tudom kinézni, hogy mit állítok. Én eddig egy sima kúpos csavart keresgéltem, mint legtöbbön van, de eddig még nem találtam.gecsa írta:óvatosan a tekergetéssel,mert a fogyasztás literekkel is változhat..![]()
![]()
Nem okoskodni szeretnék, de legalább rossz tanácsokat ne adjatok egymásnak ha jót nem tudtok!
(értse mindenki úgy ahogy akarja)
Ez a karbi egy félresikerült találmány!
Egyszerûen nem tudok olyan embert akinek ilyen idõs autón ez a fajta karbi hibátlanul mûködne.
Sajnos amikor németben dolgoztam 92-93-ban Toyota márkaszervizben, akkor is már voltak gondok ezekkel a karbikkal.
Már akkor igen sokon kellett cserélni hidegindító rendszert, pont az említett hiba miatt.
COMPENSATOR-nak hívják és közel 300Euro újonnan. A cikkszáma 21386-11290 (gondolom nem kívánja senki)
Ez felel a hidegindítási keverék beállításáért, amik az idõk során nem lettek jobbak mint 20éve, úgy gondolom.
A három csavarból egy az alapjárat állítás, a következõ a gázelvétel késleltetõje, a harmadik meg a hidegindító állítója.
NINCS olyan hogy "benya" vagy keverék állító csavar! A keveréket a fúvókák és a levegõ átömlõ keresztmetszete szabja meg, ami adott egy karburátornál.
Alapjárati CO-t lehet állítani zárt pillangótengelynél és ennyi.
Ha rám hallgatsz nem tekergeted el, mert valószínûsítem rosszabb lesz mint most.
Keress meg egy karburátoros embert, hátha tud segíteni, bár errõl a csodáról még nem hallottam.
Opció még keresni egy 90 utáni 2E pillangószelepes karburátort szívótorokkal. (elég reménytelen)
Én már raktam fel 1E motorét ami csak pillangószelepesben létezett és tökéletes, bár ott van egy kis munka a kézi szívatóval.(TÖKÉLETES! bár nem versenyzésre való)
Vagy esetleg van még a befecskendezõsre alakítás, ami a legtökéletesebb megoldás.
(értse mindenki úgy ahogy akarja)
Ez a karbi egy félresikerült találmány!
Egyszerûen nem tudok olyan embert akinek ilyen idõs autón ez a fajta karbi hibátlanul mûködne.
Sajnos amikor németben dolgoztam 92-93-ban Toyota márkaszervizben, akkor is már voltak gondok ezekkel a karbikkal.
Már akkor igen sokon kellett cserélni hidegindító rendszert, pont az említett hiba miatt.
COMPENSATOR-nak hívják és közel 300Euro újonnan. A cikkszáma 21386-11290 (gondolom nem kívánja senki)
Ez felel a hidegindítási keverék beállításáért, amik az idõk során nem lettek jobbak mint 20éve, úgy gondolom.
A három csavarból egy az alapjárat állítás, a következõ a gázelvétel késleltetõje, a harmadik meg a hidegindító állítója.
NINCS olyan hogy "benya" vagy keverék állító csavar! A keveréket a fúvókák és a levegõ átömlõ keresztmetszete szabja meg, ami adott egy karburátornál.
Alapjárati CO-t lehet állítani zárt pillangótengelynél és ennyi.
Ha rám hallgatsz nem tekergeted el, mert valószínûsítem rosszabb lesz mint most.
Keress meg egy karburátoros embert, hátha tud segíteni, bár errõl a csodáról még nem hallottam.
Opció még keresni egy 90 utáni 2E pillangószelepes karburátort szívótorokkal. (elég reménytelen)
Én már raktam fel 1E motorét ami csak pillangószelepesben létezett és tökéletes, bár ott van egy kis munka a kézi szívatóval.(TÖKÉLETES! bár nem versenyzésre való)
Vagy esetleg van még a befecskendezõsre alakítás, ami a legtökéletesebb megoldás.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009