Köszi, berakom a kalapba a Bridgestone-t isbubidisc írta:Igazából nincs sok különbség. Nyilván egy kicsit nagyobb a felületi nyomása a 165-ösnek de ebben ki is merülhet az összes pozitív tulajdonsága ha nem igényes a mintázat és az összetétel. Nekem japán márka van fent, azt hiszem. Valami blizzak a típusa. Több méretben remekül is mûködik náluk ugyanaz a mintázat. Láttam már ugyanezt a fajta gumit pickupon is. A tulaj nagyon meg volt elégedve vele.
Gumi
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Fuldám volt sok évig. Egész jó
Hankook nagyon hamar keményedik
Uniroyal van most mindkét autómon és egész jó. Van egy sok éves, de jó mintás a TE71-en és hóba brutálisan fog. Az E9-el még nem nagyon voltam nagy hóba, tavaly vettem.
Uniroyal van most mindkét autómon és egész jó. Van egy sok éves, de jó mintás a TE71-en és hóba brutálisan fog. Az E9-el még nem nagyon voltam nagy hóba, tavaly vettem.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Ár/értékben sokan dícsérik az UniroyaltPacsker írta:Fuldám volt sok évig. Egész jó
Kivárom a január elejét, hátha addig lesz választék, mert most szinte mindenütt csak Kléber meg Hankook van...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Érdekes ez a Teskós Uniroyal.Jorn írta:Ár/értékben sokan dícsérik az UniroyaltPacsker írta:Fuldám volt sok évig. Egész jó
Uniroyal van most mindkét autómon és egész jó. Van egy sok éves, de jó mintás a TE71-en és hóba brutálisan fog. Az E9-el még nem nagyon voltam nagy hóba, tavaly vettem.Tavaly a teszkókban volt nagyon olcsón nyári, ismerõs vett is, dícséri.
Kivárom a január elejét, hátha addig lesz választék, mert most szinte mindenütt csak Kléber meg Hankook van...
Másik fórumon egy E11 tulaj is vett tavasszal-nyár elején 4db-ot. Eljött vele a nyári Toyota találkozóra, Kakucsra, és 3-4 kör után a gumik futófelületérõl egy hártya vastagságban mállani kezdett a gumi. A minta nem tört, hanem, olyan volt, mint az F1-ben, amikor szemcsésedik a gumi. Képet is töltött fel... Elég csúnya volt.
Mi anyukám Hastrájára is vettünk 2db-ot elõre, azokkal, meg semmi gond.
A DOT számok rendre 2010-esek voltak, tehát, okm-esnek is bõvel fiatalok, bár nem friss gyártásúak. A addigi tárolásról sokat nem tudni, de a gumikon nem látható semmilyen folt, vagy arra utaló jel, hogy pl. a nap kicsit megszívta volna, tehát, tárolási probléma elvileg nem állhatott fenn. Végül, nem tudom, visszacseréltette-e a kolléga garanciában, vagy használja tovább...
Azzal tisztában vagyok én is, hogy jó árban van és a legolcsóbb prémium szinten teljesítõ abroncs.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Miért lepõdtök meg ha egy gumi úgy viselkedik mint egy gumi? Intenzív, nem rendeltetés szerû használat esetén mint pl. szlalom egy forró nyári napon, a felülete könnyen ellágyul (többek közt ettõl tapad), és bizony ahol a felület ellágyúlt, eldeformálódik, (*)aztán lehülve az eldeformálódott részek leszakadnak. Ez a természetes. Gyertek ki a ringre néha ott láttok ennél cifrább dolgokat is. Én is meglepõdtem amikor a 0 kilóméteres barumokkal kimentem a ringre és nem csak a lefordulás csíkot láttam hanem a mintázat eme "átalakulását". Se a tesó se pedig az uniroyal nem hibáztatható, csak is a júzer. A gumi amúgy nem ment tönkre csak bizonyította, hogy mûködik és, hogy tapad.
*korábbi verzió szerint azt írtam megszárad, de az kicsit félrevezetõ.
*korábbi verzió szerint azt írtam megszárad, de az kicsit félrevezetõ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubi 2011 dec. 29, 03:04 pm-kor.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
nekem a 15-ösön michelin energie van fent,dot alapján 2005ös..elõttem vectrán volt használva,a felnivel jöttek,és egész jól bírták,annak ellenére,hogy azért mecseket megjárta párszor..még 2-3mm minta van rajta,nem repedezett,de az összel eljutott arra a szintre,hogy látványosan kezdte elveszíteni a tapadását,így a téli szezon végére már nem ez kerül fel..ha valakinek kell majd,játszõspörgõsre még jó lesz,ha nem,akkor marad a gumisnál..én teljesen meg voltam elégedve vele,hétköznapi használtatra szerintem jól ki lett találva,és kifejezetten tartós..mikor megvettem,azt hittem,egy fél szezont elmegy még,de 20000km lett belõle..simán merem ajánlani ezt a típust annak,aki hétköznapi használatra akar venni,és nem akar minden szezonra cserélni..szlalomra,pályára nem vittem fel,de halk,és nagy sebességnél sem adja fel rövid távon..ha úgy lenne pénzem,ahogyan nincs,vennél belõle egy új garnitúrát,szerintem újabb 5-6 évig nem lenne rá gond..
TESZT
ÁR
TESZT
ÁR
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Egyetértek bubival!
Teljesen normális az a gumi. Kicsit még kemény is, vagy nem kapott eleget...
Nekem a Heidenau (motoron) úgy felmelegszik (15-20 kör alatt), hogy a depóba kigurulva felszedi a murvát... 2-3 kör kell amíg letisztul. Na pályára ez ideális...
Viszont itt már sajnos elõjön a minták közepén a kagylós kopás. Egyszerûen összegyûrõdik a gumi az oldalirányú terhelésre.
Az energy viszont nekem nagyon nem jön be.
Fater E12-én ez volt gyárilag. Hát nagyon gyengén tapad sztem. Conti Premium contact-hoz képest nagyon gyatya.
Tény, hogy csendes, meg kicsi a gördülési ellenállása, sõt fékezésnél talán fog úgy mint a conti, de kanyarban, kigyorsításnál sokkal gyengébb sztem. Meg ami a legviccesebb, nagy melegben nyikorog!
Viszont 5 évet tényleg simán kibír, elég kemény keverék...
Teljesen normális az a gumi. Kicsit még kemény is, vagy nem kapott eleget...
Nekem a Heidenau (motoron) úgy felmelegszik (15-20 kör alatt), hogy a depóba kigurulva felszedi a murvát... 2-3 kör kell amíg letisztul. Na pályára ez ideális...
Viszont itt már sajnos elõjön a minták közepén a kagylós kopás. Egyszerûen összegyûrõdik a gumi az oldalirányú terhelésre.
Az energy viszont nekem nagyon nem jön be.
Tény, hogy csendes, meg kicsi a gördülési ellenállása, sõt fékezésnél talán fog úgy mint a conti, de kanyarban, kigyorsításnál sokkal gyengébb sztem. Meg ami a legviccesebb, nagy melegben nyikorog!
Viszont 5 évet tényleg simán kibír, elég kemény keverék...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
nekem nem nyikorgott sosem..
tény,hogy vanna fényévekkel jobb gumik,de hétköznapi használatra írtam,és a tartóssága miatt éri meg..vizen tényleg nem a legjobb,de a mai kreszt betartva ez nem lehet akadály neki teljesíteni a normákat..aki pályázni is akar,annak nem ajánlott,oda inkább valami lágyabb... 
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Michelin Energy gumijaimat 9 (!!!) éves korukban cseréltem le, kanyarban tényleg nyikorgott már, és hajlamos volt vízenfutásra, de amúgy tényleg nem voltak lekopva, viszont már repedeztek.
Közben pedig rájöttem, hogy nekem 175/65R14 a gyári ajánlás. Félrevezetett ez az oldal, ez írta, hogy 165/70 kell...:
http://www.autogumibolt.hu/auto/Toyota/ ... index.html

Közben pedig rájöttem, hogy nekem 175/65R14 a gyári ajánlás. Félrevezetett ez az oldal, ez írta, hogy 165/70 kell...:
ja...ha van 20 körül..PiciPeti írta:Na igen, de én inkább veszek 2 évente egy használt szettet 20 körül, ami lágy, és tapad. Valahogy biztosabbnak érzem magam. Persze ez aztán teljesen vezetési stílus, és egyénfüggõ.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Nem vezetett félre, mert a 165/70 R14 méret a gyári méret. Ettõl eltérni nyugodtan lehet, de figyelni kell, hogy szélesítésnél a per ugyanannyi mérettel csökkenjen, ahányat a szélesség nõ. Ezzel nem lehet félrenyúlni.Jorn írta:Michelin Energy gumijaimat 9 (!!!) éves korukban cseréltem le, kanyarban tényleg nyikorgott már, és hajlamos volt vízenfutásra, de amúgy tényleg nem voltak lekopva, viszont már repedeztek.
Egyébként a 175/65 R14, a 185/60 R14 és a 185/65 R14 a gyár által ajánlott méretek. Nekem a 185-ös van télibe és nyáriban is.
Ha nem Schumacherkedsz, tudom ajánlani a Fulda EcoControl-t, ez van nekem is, eddig minden körülmény között megállta a helyét, igaz, nem hajtom az autót, mindig a szabálysértési bírság limiten belül autózom. Erõs fékezésnél is úgy éreztem, hogy elegendõ tartalék van ebben a gumiban, figyelembe véve a gumi méreteit (185/60 R14 - elég széles és nem jellemzõ rá az inogás a /60 miatt, ellentétben a /65-tel.) és az autó önsúlyát (1085kg).
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nyár végén cseréltettem komplett elsõ féket (Ferodo tárcsák + Ferodo Premier betétek - szuper jó párosítás!!!).
Nem utolsó sorban a Fulda kb 2/3-ad áron van, mint a Michelin, sõõõt... amikor vettem a Fuldákat, akkor szerelve, centrírozva 11800Ft-ba kerültek. Ugyanez a Michelin esetében 16000 lett volna /kerék, ez 16000Ft különbség a szett esetében, ami a príma fékjeim árának pontosan fele...
Bár, nincs kétségem affelõl, hogy a Michi tartósabb, számomra nem éri meg azt a felárat. Keveset megyek egy évben, nálam hamarabb elöregszik a gumi, mint, hogy elkopjon...
...még valami: az 1,6-os E11-eknek nem 185/65 R14 a gyári méretük???
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

[/quote]...még valami: az 1,6-os E11-eknek nem 185/65 R14 a gyári méretük???[/quote]
Az autó kézikönyvében néztem meg, illetve a sedan kesztyûtartójába is ugyanez van beleírva:
175/65 R14 és 185/65 R14
Ha gondolod, megnézem, milyen méretû a pótkerék, az biztosan még eredeti
Egyébként most találtam házhozszállítással együtt 15300Ft-os darabáron Continental TS800-at, jelenleg ez tûnik az optimális választásnak... 175/65 R14 méretben. A 185-ösök általában drágábbak, úgy látom.
Az autó kézikönyvében néztem meg, illetve a sedan kesztyûtartójába is ugyanez van beleírva:
175/65 R14 és 185/65 R14
Ha gondolod, megnézem, milyen méretû a pótkerék, az biztosan még eredeti
Egyébként most találtam házhozszállítással együtt 15300Ft-os darabáron Continental TS800-at, jelenleg ez tûnik az optimális választásnak... 175/65 R14 méretben. A 185-ösök általában drágábbak, úgy látom.