E10 - (1992-1997)
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Annak meg pláne 5W30 a gyári elõírása... ACEA B1-es vagy B5-ös olaj kell, ami lehetõleg rendelkezzen API SL vagy SM minõsítéssel is. Ez helyettesíthetõ 0W-30-as olajjal is, amennyiben az olaj B1/B5-ös...PiciPeti írta:Kimentem megkerestem a flakont. Jogos! Sorry.Szóval 5W-30...
A D4-D be tettünk magnatec-et, azért kevertem...
- Kalmi
- Gyakori látogató

üdv mindenkinek a fórumon!
Elsõ autóm, egy ilyen E10-es, 4 éve van meg, igazából nem én kerestem, hanem õ talált meg
(egy ismerõsöm hirtelen el akarta adni, neki is az elsõ autója volt)
Hihetetlen mi mindent kibír!
Most vizsgázott és a zöld plakettet lecserélték pirosra. Én azt hittem, hogy ez így helyén való, mert 1996 elõtti. Az emissziós értékeket tudta. Amikor kérdeztem, hogy akkor ugyan miért piros? A válasz: ha nem tudja akkor megbukik, ha tudja megkapja a pirosat, mert az jár.
Pár nappal késõbb láttam egy hasonló korú E10-es liftbacket kék plakettel, és egy 2.0 D-set zölddel (azt meg már hogyan...)
Ma olvastam itt, hogy zoli99-nek és MFerencnek is sikerült átsoroltatni a környzetédelmi osztályt.
Nekem a legfrissebb mûszaki lapon az van motorkódnál, hogy 4E, így simán -FE nélkül, a számnál pedig 4E0782xxx. Teljesítménynél pedig 55kW szerepel, ami elírás.
A környezetvédelmi osztály átsorolást csak a Mozaik utcában lehet kérni, a legközelebbi vizsgaállomás, ahol a napokban vizsgázott nem megfelelõ?
Elõre be kell jelentkezni, vagy ott is ki lehet várni a sort? Ja az autónak is ott kell lennie (mit néznek rajta egyáltalán) vagy elég a forgalmi és csak az adatbázis alapján javítják a környezetvédelmi osztályt?
Elsõ autóm, egy ilyen E10-es, 4 éve van meg, igazából nem én kerestem, hanem õ talált meg
Hihetetlen mi mindent kibír!
Most vizsgázott és a zöld plakettet lecserélték pirosra. Én azt hittem, hogy ez így helyén való, mert 1996 elõtti. Az emissziós értékeket tudta. Amikor kérdeztem, hogy akkor ugyan miért piros? A válasz: ha nem tudja akkor megbukik, ha tudja megkapja a pirosat, mert az jár.
Pár nappal késõbb láttam egy hasonló korú E10-es liftbacket kék plakettel, és egy 2.0 D-set zölddel (azt meg már hogyan...)
Ma olvastam itt, hogy zoli99-nek és MFerencnek is sikerült átsoroltatni a környzetédelmi osztályt.
Nekem a legfrissebb mûszaki lapon az van motorkódnál, hogy 4E, így simán -FE nélkül, a számnál pedig 4E0782xxx. Teljesítménynél pedig 55kW szerepel, ami elírás.
A környezetvédelmi osztály átsorolást csak a Mozaik utcában lehet kérni, a legközelebbi vizsgaállomás, ahol a napokban vizsgázott nem megfelelõ?
Elõre be kell jelentkezni, vagy ott is ki lehet várni a sort? Ja az autónak is ott kell lennie (mit néznek rajta egyáltalán) vagy elég a forgalmi és csak az adatbázis alapján javítják a környezetvédelmi osztályt?
- zoli99
- Gyakori látogató

Hali!
Nem csak a Mozaikban lehet, hanem a legközelebbi vizsgaközpontban!
Az autódnak ott kell lennie, mert felragasztják rá helyben a plakettet, forgalminak is ott kell lennie.
nem kell elõre idõpont! A forgalmi is kell, az alapján keresik ki adatbázisból. Sajnos a motorkód nem garancia, függ a súlytól/dB értéktõl sok mindentõl... (ezt adatbázisból nézik ki, a legnagyobb gond hogy foghíjas ez a tábla, mert régen nem rögzítették az autógyártók...)
Sok sikert!
Nem csak a Mozaikban lehet, hanem a legközelebbi vizsgaközpontban!
Az autódnak ott kell lennie, mert felragasztják rá helyben a plakettet, forgalminak is ott kell lennie.
nem kell elõre idõpont! A forgalmi is kell, az alapján keresik ki adatbázisból. Sajnos a motorkód nem garancia, függ a súlytól/dB értéktõl sok mindentõl... (ezt adatbázisból nézik ki, a legnagyobb gond hogy foghíjas ez a tábla, mert régen nem rögzítették az autógyártók...)
Sok sikert!
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK 
E12 1.6
E12 1.6
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Ez a része meglep, nekem mondjuk mûszakin szóltak, hogy rossz a besorolás, óhajtom-e a jóba átrakatni. Kész lett a mûszaki, kaptam egy A4-es lapot, hogy leszek kedves befáradni egy ocsmányirodába, ahol 585 forintos matricadíj befizetése ellenében fel is teszik ott az addig hiányzó matrinyát. Így is történt.
Ja igen és mivel változott a kocsi egy adata, így extraként jár a zsírúj forgalmi ingyen. 
- zoli99
- Gyakori látogató

Lehet, hogy mûszaki vizsgánál bárhol lehet, én csak "mûszaki szemlére" szemlére vittem és azt mondták, hogy csak vizsgaközpontban lehet...
Minden esetre egy telefont megé, érdeklõdjetek a legközelebbi helyen az biztos nem légbõlkapott infó...
Minden esetre egy telefont megé, érdeklõdjetek a legközelebbi helyen az biztos nem légbõlkapott infó...
kleingy írta:Ez a része meglep, nekem mondjuk mûszakin szóltak, hogy rossz a besorolás, óhajtom-e a jóba átrakatni. Kész lett a mûszaki, kaptam egy A4-es lapot, hogy leszek kedves befáradni egy ocsmányirodába, ahol 585 forintos matricadíj befizetése ellenében fel is teszik ott az addig hiányzó matrinyát. Így is történt.Ja igen és mivel változott a kocsi egy adata, így extraként jár a zsírúj forgalmi ingyen.
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK 
E12 1.6
E12 1.6