Az a poén, hogy így, hogy gecsa nem nagyon ért a fotózáshoz (no, én sem...), mégis szerintem a kompozícióhoz tök jó érzéke van.

Jó szögbõl közelíti meg a témát, amit fotózni akar, már csak egy "hozzá" illõ gép hiányzik.
A belinkelt képeken nagyon látszik, hogy telefonnal készültek, a színek fakók, a nap fénye pedig durván kiégett, továbbá életlenek is a képek. De a szög, amibõl készültek igenis jók. Mi lenne, ha még érdekelne is a fotózás, gecsa???
Az mindenképpen hasznos, ha egy kompskt gépre tudsz utólag elõtétlencsét fölrakni, pl. egy cirkuláris polarizáló szûrõt (tudod forgatni a felhelyezés után, így a különbözõ irányokból az optikába jutó zavaró, visszaverõdõ fényeket kiszûri, ezáltal jobbak lesznek a színek és a kontraszt. Szerintem nagyon hasznos elsõsorban a kompakt gépeken, amiknek az optikája jóval egyszerûbb, mint a tükörreflexes objektívek lencsetagjai). Ebbõl a szempontból, talán a Canon és a Panasonic az egyedüli gyártó, amelyik kínál a bridge gépeihez efféle kiegészítõket.
Továbbá, a Canonnak külsõ vakupapucsa is van, amire a DSLR kategória szinte összes rendszervakuját lehet csatlakoztatni.
Egy szónak is száz a vége: Kompakt géppel törekedni kell a jó fényképek készítésénél a minél jobb megvilágításra, kerülni kell a nappal szembeni használatot, alacsonyan tartani az ISO értéket, kézremegést minimalizálni.