Van tapasztalatom Gyula.Bohi írta:Igazad van, de az etnikumi dolgot nem értem. Mi az istenrõl beszélsz?bubidisc írta:Én meg azt imádom hogy leszoljátok azokat akik beszélgetnek (bár senki sem állította, hogy ért a témához). Ha nem tesztek hozzá a beszélgetéshez, a másik verzió nem az, hogy belerondítottok. Lehet csöndben puffogni amíg rá nem jöttök, hogy ti viselkedtek gyerekesen! Vagy van a másik verzió, hogy írja bele a VEZETÕSÉG a fórumszabályzatba, hogy csúnyákat írni, durván fogalmazni, kisebb-nagyobb etnikai csoportokat sértegetni lehet, de senki ne merjen hozzászólni ahhoz amibõl nincs diplomája. (És egy pillanatra miég kitérve az etnikumok sértegetéséhez, én olyankor nem szoktam megszólalni, bár nagyon lenne kedvem, mert a jómodor és a kultúrált viselkedés olykor egyáltalán nem jellemzi ezt a fórumot és igazából nem látom, hogy miért! Meg lehet úgy is fogalmazni a hozzászólásokat, hogy ne legyen senkire sértõ. Mert az ugye nem lehet senkinek se célja, ugye???)bubidisc írta:Jó lenne valami szakmai véleménnyel pontot tenni, a szívó motorok turbossá alakításának témakörének a végére.
Én azért beszélgetek mert szeretnék többet megtudni. Saját magamat idéztem és azóta is várok egy igazi szakmai hozzászólást ami nem igazán érkezett.Nem politikus vagy véletlen?
Még talán annyit tennék hozzá, hogy mindenkinek meg van a saját stílusa...
![]()
Nem kell felkapni így a vizet! Lackónak a hozzászólása nekem poénosnak tûnt. Az igaz, hogy neki van tapasztalata turbós ralliautóval versenyzés terén, ugye Gyula?
mesélj már róla valamit! Bár elnézve a topicodat nem várok hosszú hozzászólást!![]()
![]()
![]()
Ketten építettük egy ismerõsömmel azt az autót, amivel pár évet amatõr
rallye-ban töltöttünk. Tényleg amatõr móka volt, de hatalmas érzés.
Az autó egy 84-es (ha jól emlékszem) Audi 80 2.2 Quattro volt. Eleinte
csõ sem volt benne, sõt, széira ülések. Csúszkáltunk jobbra-balra. Az
inkább vicces volt.
Aztán gondoltunk egyet, és ráraboltunk egy eladó gyorsasági roncsderbis
Audi 80-ra. A kaszni ugyanaz a régi kocka volt (bár abból csak a csomi-
ajtó volt használható), volt viszont csövezés, ülés, erõsített futómû, és
a lényeg, egy S2-nek a motorja. Aprólékos munkával lassan elkészült egy
olyan autó, ami már igen komoly élményt tudott nyújtani.
Az elsõ versenyen kb 5 hiba jött ki rajta, amiben az volt a szép, hogy
mindet sikerült elhárítani....így az elsõ megmérettetés inkább csak teszt
volt.
A technikai részérõl nem sokat tudok mondani, mert semmilyen tuningot
nem kapott a motor.
Szép volt, jó volt.....azóta is hiányzik.
"Turbósítás" terén van egy ismerõsöm (Soma), aki szerintem napokat tudna mesélni, és rengeteg hasznos tapasztalatot átadni. Õ egy olyan
figura, aki elõtt kalapot emelek. Egyedül épített két nagyon komoly autót.
Az egyik egy 1.3-as Fiat turbo i.e. volt, amibõl ~250LE-t hozott ki (tartósan). A másik egy Fiat X1/9 volt, amibe már épített gyakorlatilag
egy motort. A Ritmo 1.6 TC volt a bázis. A végeredmény ~350LE volt.
Gyorsulásra építette.
Kincset találtam.
Van itt Somáról egy kis infó, és az autó tudásáról pár érdekes adat, bár
sofõr is kelett az eredményhez.
http://timeslip.hu/reszletes.php?car=0476&tav=1p4&mp=16
....és még pár adat.
http://timeslip.hu/somax19/

KE11 Sedan