Íratlan szabályok, tippek, trükkök az autózásban

CCH tagok, leendő klubtag jelöltek, érdekességek...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

most,hogy közlekedek gyalog is,biztosra mondhatom,ezek a fajták megfigyelhetõk városban is...
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

És még hány fajta van a városban.
A hirtelen elborulós agyú, piroslámpánál kipattanós, beszólós:
Soha nincs igaza. Mindig egyértelmû szituációban, Õ a hülye, de csak nyomja a dudád amikor már mehetne, istem hírével. Általában szexuális ajánlatot tesz a résre letekert ablaknál (anyagiak kizárva jeligével) a leközelebbi piros lámpánál, ami természetesen szabálytalan és életveszélyes (mármint kiugrani az autóból)

A fiatal trendi csaj:
Nem veszi le a felsõruházatát vezetéshez, beleértve a helyes kis kalapot és kesztyût. Teljesen bebábozódik a vezetõülésbe, amitõl nem lát se oldalra se hátra. Ez meglátszik a hajmeresztõ manõvereken is.

Hirtelen ennyi. Lehet folytani, mert van még bõven!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Éjszakai hazaútjaim során, tapasztaltam, hogy hiába vagyok a másik visszapillantójában. Jó elõre, idõben indexelek, kijönnek elém elõzésnél. Legutóbb egyszerre ketten. Én voltam az elsõ aki kielõzött, aztán az elõttem haladó és csak harmadjára a sorban legelsõ. És a legdurvább, hogy pontosan tudtam, hogy ez fog történni. Éreztem, hogy mindkét "versenyzõ" azt hiszi, hogy csak Õ van a tötymörgõ mögött. A második még dühönghetett is miközben ugyanazt megcsinálta velem mint az elõtte haladó vele! :evil: Ez nagyon veszélyes! Télen ezek a manõverek még lassú tempó esetén is nagyon kockázatosak tudnak lenni.
Elõzzük meg csak nyugodtan az elvárhatónál is lassabban haladókat de az elsõ dolog legyen a tükör, aztán index, és csak azután kezdjük meg az elõzést. Ez még a legnagyobb rutinrókák is elfelejtik néha, pont azért mert azt hiszik, hogy náluk nincs gyorsabb.

Mit nem adnék én a gokarton egy tükörért! :lol: :lol: :lol:
ex bubidisc felhasználó
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

bubidisc írta:Éjszakai hazaútjaim során, tapasztaltam, hogy hiába vagyok a másik visszapillantójában. Jó elõre, idõben indexelek, kijönnek elém elõzésnél. Legutóbb egyszerre ketten. Én voltam az elsõ aki kielõzött, aztán az elõttem haladó és csak harmadjára a sorban legelsõ. És a legdurvább, hogy pontosan tudtam, hogy ez fog történni. Éreztem, hogy mindkét "versenyzõ" azt hiszi, hogy csak Õ van a tötymörgõ mögött. A második még dühönghetett is miközben ugyanazt megcsinálta velem mint az elõtte haladó vele! :evil: Ez nagyon veszélyes! Télen ezek a manõverek még lassú tempó esetén is nagyon kockázatosak tudnak lenni.
Elõzzük meg csak nyugodtan az elvárhatónál is lassabban haladókat de az elsõ dolog legyen a tükör, aztán index, és csak azután kezdjük meg az elõzést. Ez még a legnagyobb rutinrókák is elfelejtik néha, pont azért mert azt hiszik, hogy náluk nincs gyorsabb.

Kulonosen akkor veszelyes, ha a sorban van 1-2 mazsolabb, mondjuk 5. vagy a sorban, kivagsz elozni, es ekkor a 2. auto is, ekkora tavon pedig mar sebessegkulonbseget is lehet osszeszedni boven egy koverebb gazadassal.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

bubidisc írta:Éjszakai hazaútjaim során, tapasztaltam, hogy hiába vagyok a másik visszapillantójában. Jó elõre, idõben indexelek, kijönnek elém elõzésnél. Legutóbb egyszerre ketten. Én voltam az elsõ aki kielõzött, aztán az elõttem haladó és csak harmadjára a sorban legelsõ. És a legdurvább, hogy pontosan tudtam, hogy ez fog történni. Éreztem, hogy mindkét "versenyzõ" azt hiszi, hogy csak Õ van a tötymörgõ mögött. A második még dühönghetett is miközben ugyanazt megcsinálta velem mint az elõtte haladó vele! :evil: Ez nagyon veszélyes! Télen ezek a manõverek még lassú tempó esetén is nagyon kockázatosak tudnak lenni.

Pontosan ez történt velem is pár napja csak én egy buszt és a mögötte bénázókat próbáltam megelõzni (én 80km/h mentem a busz kb 50 el) már a 2. kocsit megelõztem mire a busz mögött haladó jármû indexelés nélkül kirántotta elém a kormányt, kikerülni már nem tudtam így csak fékezni volt lehetõségem de hamar megcsúszott a kocsi a fagyos reggeli úton, az a barom ahogy meglátta hogy repülök felé még bele is fékezett, én az utolsó utáni pillanatban mikor már azt hittem hogy csattanni fogunk felengedtem a féket így újra tudtam kormányozni és elmentem a busz és a barom mellett úgy hogy félig az útpadkán félig a fák ágai közt kellett haladnom.Nagyon de nagyon ideges lettem majdnem megálltam az út közepén hogy pár pofonnal felébresszem ezt a reggeli álmokfutót de aztán erõt vettem magamon és csak némi fény és hang kûrt segítségével tájékoztattam az illetõt hogy mi is a helyzet. Aztán persze a pirosnál nem mert megállni mögöttem csak kb vagy 30 méterrel de jól is tette, lusta lettem volna odamenni hozzá.
Én sem vagyok egy profi pilóta de úgy érzem ezeknél kicsit jobb vagyok .
(Valaki azt mondta hogy nem lehet egyszerre elõzni csak 1 autót??? mert ha ez igaz akkor egy kicsit én is hibás vagyok benne bár ez 1 autónál is meg tud történni.)
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nem értem az embereket.

Elõzés közben tartsuk már a lábunkat a gázon, könyörgöm! Autópályán nem egyszer szivatnak meg minden úton azzal, hogy kihúzódok valaki elõl, miközben két megelõzendõ jármû között van 100m hely mondjuk, mert mire utólérem a következõt, addigra biztos megelõz. Hiszem ezt én, de persze nem, mert mit csinál a paraszt? Elveszi a gáz a belsõ sávban, lelassulva az én tempómra, én meg persze bsz..om, mert vagy kiugrok elé nagyobb gázzal, és akkor fel lesz háborodva, vagy fékezhetek azért, mert a másik egy senkire tekintettel nem lévõ szerencsétlen...

A másik, ami így a rövid nappalok mellett egyre jobban zavar, az a lámpák. Egyrészt azt az õsi román hiedelmet, mely szerint a ködlámpa státuszszimbólum, el kellene már felejteni végre! Akkor égjen, ha köd van! Ha valaki pedig nem tud annyira vezetni, hogy a kanyarban lekapcsolja a reflektort, ha jönnek szembe, az kapcsolja le elõtte, de ne vakítson meg.

Az összes buzi designer meg szarjon süncsaládot, hogy a suvoknak is a tetejére rakják fel lassan azt a rohadt xeont, hogy aki értelmes magasságú (értsd: nem terepjáró) autóban ül, azt garantáltan szemmagasságban világítsa telibe az amúgy is baromira természetellenes színû fénnyel. Betiltanám az összeset a p...ba, azt meg törvényileg szabályozni kellene, hogy lámpatest nem lehessen a talajtól 60cm-nél magasabban. Lassan néhány autón már a normál fényszóró elmegy keresõfénynek is. Pedig az e11 még nem is egy kirívóan alacsony autó, és én is 180cm vagyok, milyen lehet a dolog egy sportgépben?
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Mind a 2 nagy igazság...

Én már nem húzódok ki, csak az elõl akirõl már messzirõl látom, hogy 20-30-al gyorsabban jön. Ha jön mögöttem akkor szépen vonatozunk. Nem fogom koptatni a pénztárcámat más szerencsétlen miatt...

A szembe világítósdit meg én is nagyon rühellem... Már lassan városban is megvakul az ember... :x Vettem már mindenféle tisztítókendõt, mert azt hittem az ablakon törik hülyén a fény. De nem... Egyszerûen szemmagasságban vannak a fényszórók. És azért az E11 sztem viszonylag alacsony autó. Bármilyen kortárs autóban mintha sámlin ülnék. Az újak meg egyértelmûen magasabbak. E12-ben simán karosszék feeling.... :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Mostanság nem szoktam szarakodni, ha valami közúti csillagász (úton megy, de az eget világítja) egy méteres követési távolságot tartva világít az arcomba, akkor felkapcsolom a ködzárót, had élvezkedjen... :lol:
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Hjaja... Ált. egybõl lemaradnak... :twisted:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Épp a napokban sétálok a zebrán és 30-al sündörögve jön a rendõr! elsõ hátsó ködlámpákkal. Belváros közepe.
Na ez a jó példamutatás
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

A négy helyet elfoglaló FosVágen egyterû visz mindent. :D
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lackó írta:
A négy helyet elfoglaló FosVágen egyterû visz mindent. :D
Azért a zebrán keresztbe parkoló kisfurgon sem gyenge! :lol:
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ma reggel nagyon veszélyes volt közlekedni. Lehetett kémlelni az utat, mert tele volt jég foltokkal. Az állandóan lapos szögbõl vakító nap ahogy tükrözõdött a fényes néhol matt aszfalton. Néhol teljesen elhalkult a gördülési zaj. Na ott mintha törékeny az elsõ szorításra összeroppanó perec lett volna a kormány helyén és tojás a lábam alatt.
Jött mögöttem egy s.z.kis Nõ, mintha nem érzékelte volna ezeket. A síma vízes foltokon bal lábbal rugdostam a fékpedált, hogy ébredjen már fel, jeges, kanyargós úton 5-6 méter követési távolságot tart! Még emelkedõn is jeleztem neki, ugyanígy. Közben közeledtünk egy két lábbal a egyensúlyozó motoroshoz. A csaj nem vette észere magát, ezért egy jobbra kivezetõ földútra menekültem, hogy elengedjem. Ezt követõen már elõzte is az elõtte 1-2 méterrel haladó, csúszkáló motorost. Az meg is ütögette a sisakját (gondolom ez egy egyezményes like, de lehet, hogy inkább azt jelenti beverem a facebookod). A nõci lehet, hogy azt gondolta: - mazsolák, én jégen is tudok vezetni. Lehet, hogy igaz is lenne. De ha vezetést egy idõben többen csináljuk az már közlekedés. Ne mondja senki, hogy az tud közlekedni, aki elõl földútra kell húzódni mert nem tudja betartani a követési távolságot. Szépen néztünk volna ki, ha elesik elöttem a motoros, én még valahogy megállnék de Õ rágyûr engem hátulról. A legtöbb baleset abból van, hogy nem az útviszonyoknak megfelelõen, választják meg a sebességet és a követési távolságot! Tessék figyelni! Óvatosan, körültekintõen közlekedni!
ex bubidisc felhasználó
Válasz küldése