VIDEO
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Tudja a kaszas... valoszinuleg a gze-t sem veletlenul nem csinaltak meg 20v alapokon. Arra gyanakszom, hogy nem igazan egyeztetheto ossze az ennire porgos motor meg a turbo. Ha kisebb meretu a turbo, akkor az fogy el, mire elerne azt a fordulatszamot a motor, amelyiken igazan elemeben van, ha meg nagy, akkor 6000-ig nem tortenik semmi, utana pedig kicsavarja az ember kezebol a kormanyt...bubidisc írta:Mesélhettek volna többet arról a 20V turbo-ról. Az bitang lehetett!
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Attól még, hogy szemüveges vagy nem feltétlenül vagy okos!montoya írta:Tudja a kaszas... valoszinuleg a gze-t sem veletlenul nem csinaltak meg 20v alapokon. Arra gyanakszom, hogy nem igazan egyeztetheto ossze az ennire porgos motor meg a turbo. Ha kisebb meretu a turbo, akkor az fogy el, mire elerne azt a fordulatszamot a motor, amelyiken igazan elemeben van, ha meg nagy, akkor 6000-ig nem tortenik semmi, utana pedig kicsavarja az ember kezebol a kormanyt...bubidisc írta:Mesélhettek volna többet arról a 20V turbo-ról. Az bitang lehetett!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- montoya
- Fanatikus fórumozó

És a kipufogógáz mibõl keletkezik? Sajnos X mennyiségû benzinbõl Y mennyiségû gáz keletkezik (ezen a keverékképzés nyilván változtat valamilyen tartományon belül, de gázadásnál azért viszonylag dús), a csõ átmérõjével maximum áramlási sebességet tudsz változtatni, de azegységnyi felületre esõ nyomása sajnos NEM függ az átmérõtõl... Márpedig a turbónak ugye viszonylag fix felülete van.gecsa írta:szerintem az is elég sokkoló volt,amit mondott.....![]()
a turbónak meg a kipufogógáz áramlásához van köze,nem a fordulathoz...a gáz sebességét adott fordulaton meg a csõ átmérõjével lehet szabályozni...
Oda akartam kilyukadni, hogy az a motor mûködik turbóval jól, amelyik arra van tervezve. Nyilván lehet magas fordulaton mûködõ 1.6 turbót csinálni, de nem így. Valószínûleg nem véletlen, hogy a Toyota is a nagy fordulató, kis löktérfogatú erõs motorjára inkább kompresszort rakott (4a-gze, 2zz-ge, amire a Lotus Elise-ben ment kompi pl.).
Az utcai felhasználásra szánt 1.6 turbók pedig 6000-nél elfogynak, kicsi a turbó, és ezért van nyomaték alul.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Egyszerûen olcsóbb és valóban utólag könnyebben átépíthetõ, azért döntöttek a kompresszor mellett, nem a szívómotor magas fordulatszámú karaktere miatt.
Ha egy betû is más a motorkódban teljesen más sûrítési viszonyt, hengerfejet, hajtókarokat, dugókat, computert, hûtést, kipufogót stb jelent.
Az meg más kérdés, hogy az európai gyártók utcai turboi elfogynak 6000-nél (amúgy nem ott fogynak el, hanem ott adják le a max. teljesítményt). Az opeleknél láttam, hogy leadja 5500-nál aztán utána ki tudja, hogy mi van... de nehogy már az opel legyen az etalon. Fura nekem ez a téma mert a 2 lityis turbok - fõleg a utcai rally autók - vígan forgathatók 7-8-ig (márkája válogatja) Miért? Mert 400 cm3 különbség van köztük?
Ha egy betû is más a motorkódban teljesen más sûrítési viszonyt, hengerfejet, hajtókarokat, dugókat, computert, hûtést, kipufogót stb jelent.
Az meg más kérdés, hogy az európai gyártók utcai turboi elfogynak 6000-nél (amúgy nem ott fogynak el, hanem ott adják le a max. teljesítményt). Az opeleknél láttam, hogy leadja 5500-nál aztán utána ki tudja, hogy mi van... de nehogy már az opel legyen az etalon. Fura nekem ez a téma mert a 2 lityis turbok - fõleg a utcai rally autók - vígan forgathatók 7-8-ig (márkája válogatja) Miért? Mert 400 cm3 különbség van köztük?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Egyszerûen nem találom a szavakat
Hihetetlen. Annyira jó nézni, hogy többször is megteszem.
Fõleg a vége komoly. Lassítós fékezés, ugratós keresztbemenés... Besz..ok
Brutál futómû és gumi. Iszonyat szar az út és nem kacsázik, hanem tapad mint az állat. És jól tudom, hogy a forgó rész még teljesen gyári? Gyári dugó, hajtókar, fõtengely? Hihetetlen.
Micsoda erõ. Mennyivel jobban kéne jelenleg, mint egy GZE, vagy Blactop
Persze csak örömködés céljából. Utcán ez már értelmetlen 
Az én bajom fõleg az, hogy nem mernék így vezetni. Egyszerûen nem merek ilyen féktávokat, venni, vagy ilyen szar úton ennyire bízni a gumiban és a futómûben. Csabi meg egy állat, pedig élõben egy kis csendes, szûkszavú, megtestesült nyugalom
Annyira komoly ez a Hachi..
és olyan jól összerakták, pedig azért rendesen belenyúltak...
Örülök, hogy képviseli magát a Corolla a Rally mezõnyben
Szerintem az az érzés, amit végig él egy ilyen etapon, komolyabb függõséget okoz, mint a kábítószer
Nem lehet abbahagyni
Hihetetlen. Annyira jó nézni, hogy többször is megteszem.
Fõleg a vége komoly. Lassítós fékezés, ugratós keresztbemenés... Besz..ok
Brutál futómû és gumi. Iszonyat szar az út és nem kacsázik, hanem tapad mint az állat. És jól tudom, hogy a forgó rész még teljesen gyári? Gyári dugó, hajtókar, fõtengely? Hihetetlen.
Micsoda erõ. Mennyivel jobban kéne jelenleg, mint egy GZE, vagy Blactop
Az én bajom fõleg az, hogy nem mernék így vezetni. Egyszerûen nem merek ilyen féktávokat, venni, vagy ilyen szar úton ennyire bízni a gumiban és a futómûben. Csabi meg egy állat, pedig élõben egy kis csendes, szûkszavú, megtestesült nyugalom
Annyira komoly ez a Hachi..
Örülök, hogy képviseli magát a Corolla a Rally mezõnyben
Szerintem az az érzés, amit végig él egy ilyen etapon, komolyabb függõséget okoz, mint a kábítószer
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Szerintem az az érzés, amit végig él egy ilyen etapon, komolyabb függõséget okoz, mint a kábítószerNem lehet abbahagyni
Pedig belsõ kamerából nem tûnik ilyen brutálnak. Olyan mintha mindig korábban elváltana meg nagy féktávakat venne, de nem így van...
Biztos nyúltak a motorba is, nem? Mintha dugók meg ilyesmi rémlene, aztán lehet, hogy nem. Sok évbe telt nekik sztem, hogy így összeált és ahogy csapatta neki gondolom már másik hátsú híd van benne, mert tavaly azért nem csapatta neki. Itt meg szinte nem veszi el kanyarokban!
(vmi eredménytáblát meg idõtáblát meg kéne nézni...)
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Most utálni fogtok, de Nekem valami nem stimmel az autóval. Kicsit lágynak
tûnik. Sokszor kanyarokból kigyorsításnál, illetve egyenetlen úton lehet
megfigyelni, hogy billeg a bódé. Vagy "lágy" a csillapítás (bár gondolom
állítható), vagy túl nagyok a kerekek a "széria" futómûhöz....nem tudom, de
kissé labilis. Persze nem illik összehasonlítani - mondjuk - egy ST185-ös
Celica rally autóval, de mégis.....
Az viszont kétségtelen, hogy a srác érzi az autót, és nagyon ügyesen kezeli.
tûnik. Sokszor kanyarokból kigyorsításnál, illetve egyenetlen úton lehet
megfigyelni, hogy billeg a bódé. Vagy "lágy" a csillapítás (bár gondolom
állítható), vagy túl nagyok a kerekek a "széria" futómûhöz....nem tudom, de
kissé labilis. Persze nem illik összehasonlítani - mondjuk - egy ST185-ös
Celica rally autóval, de mégis.....
Az viszont kétségtelen, hogy a srác érzi az autót, és nagyon ügyesen kezeli.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Az van benne. SX-é.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)